1

Waar kijk jij de WK-finale?

De leukste kijk- en feestlocaties voor de finale van het WK voetbal

Amsterdam maakt zich op voor huldiging Oranje Redactioneel door

archief oud artikel 8 juli 2010 Sport Blaas zo hard mogelijk op je vuvuzela, haal de oranje kleren uit de kast en zet de bitterballen op tafel: Nederland speelt zondag 11 juli om 20:30 uur de finale van het WK voetbal! Wat zijn de leukste plekken om eens lekker uit je dak te gaan? DagjeWeg.NL zocht het uit.

Feesten in Amsterdam

In Amsterdam zijn er zondag op verschillende locaties leuke feesten. Voor de ultieme voetbalbeleving sleep je je vrienden mee naar het Museumplein, dat zondag weer omgetoverd wordt in het 538 Oranjeplein. Samen met duizenden andere voetbalfans uit je dak en genieten van de koude drankjes. De toegang is gratis en vanaf 19.00 uur is iedereen welkom.

Meer een dansliefhebber? Ga dan naar Poppodium Melkweg of Paradiso. De Melkweg vertoont de finale op een megascherm in The Max, zijn grootste zaal. Voor en na de wedstrijd wordt er volop gedanst en tijdens de wedstrijd worden er pullen bier geserveerd. Om 19.00 uur gaat de zaal open, kaartjes kosten € 5,-.

Poppodium Paradiso had komende zondag al De Grande Finale van het zondagse feest Zonde gepland. Omdat dit samenvalt met de finale van het WK opent Paradiso haar deuren al om 19.00 uur. Eerst voetbal kijken in de grote zaal om je daarna kapot te feesten op de allerlaatste editie van Zonde met dj's Airscream en Beesmunt Soundsystem. Een kaartje kost € 7,50.

Voetbal kijken in Rotterdam

Als je in Rotterdam wilt kijken is het Stadhuisplein een aanrader. Het Stadhuisplein is omgetoverd tot evenemententerrein met schermen op de terrassen én grote schermen op het plein zelf. Na de wedstrijd Nederland - Uruguay afgelopen dinsdag brak er een waar volksfeest uit. Een aantal mensen sprong 'traditiegetrouw' in de fontein op het Hofplein. Dat belooft een spetterend feest, mocht Nederland wereldkampioen worden!

Ga je naar het North Sea Jazz Festival, maar wil je ook graag de wedstrijd volgen? Dat kan. De organisatie heeft bekend gemaakt dat op verschillende plekken op het festivalterrein schermen zullen hangen. Je kan in- en uitlopen als je je ticket bewaart. Zo mis je niets van het feest buiten.

Brabant de gekste

Eindhoven brengt maar liefst drie verschillende pleinen in opperste paraatheid voor een prachtig feest. Op het 18 Septemberplein en op de Markt stonden al megaschermen, maar nu komt er ook nog één op het Stadhuisplein. In Tilburg staan er schermen op het Piusplein en op de Paleisring. In Roosendaal vind je een enorm scherm op de Markt en in Den Bosch hebben zes Bossche cafés de handen ineen geslagen: na overleg met de gemeente komt er op de Parade een groot scherm. Ook zetten de zes cafés een bar op het terras. Op het plein zelf wordt geen alcohol geschonken maar er komen wel verkooppunten voor water en frisdrank.

Volksfeest in Apeldoorn

Voetbal kijken in Apeldoorn wordt een waar festijn. Op het Caterplein komen optredens van onder meer Party Harry en John Denies. De organisatie is nog druk bezig artiesten te boeken. Op het Marktplein staat een scherm van 21 vierkante meter en ook op het Leienplein kan voetbal gekeken worden. Voor toegang tot de pleinen wordt € 5,- gevraagd.

De wereld van Oranje?



Ook op het Van Heutszplein in Kampen (Overijssel), het Rodetorenplein in Zwolle (Overijssel), Oude Markt in Enschede (Overijssel), De Hof in Amersfoort (Utrecht), de Oude Koemarkt in Haarlem (Noord-Holland), Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden (Friesland), het Stationsplein in Roermond (Limburg), het Vrijthof in Maastricht (Limburg), Jansplaats en Korenmarkt in Arnhem (Gelderland) en in de Molenstraat in Nijmegen (Gelderland) hangen grote schermen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 juli 2010 - 3235