Rotterdam: de favorieten van Daan & Carlijn

Zonnen bij Hotel New York en drankjes doen in een vervallen zwembad

Dagje uit in Rotterdam Redactioneel door

1 augustus 2014 bijgewerkt: 11 oktober 2018 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Ze trekken er vaak op uit op zoek naar de verborgen plekjes, die Rotterdam uniek maken. Wat ze zoal ontdekten in hun woonplaats? Dat delen Daan (26) en Carlijn (26) met ons! Zoek niet verder, want met deze tips op zak verken je de stad als een echte Rotterdammer.

Wie?

  • Daan & Carlijn
  • Leeftijd: 26 jaar
  • Plaats: Rotterdam

Wat mag je echt niet missen?

Wij houden van verborgen en aparte plekjes. Eén van die plekjes waar wij af en toe weer eens heen gaan is het oude schiereilandje Heijplaat. Diep in de havens, tussen de kranen en containers kom je opeens een dorpje tegen, met een klein supermarktje, kerkje, schooltje en een muziekgebouwtje. Aan het einde van Heijplaat staan grote loodsen: hier werden vroeger schepen gebouwd. Eén van die loodsen heet De Onderzeebootloods. De oude kranen die vroeger gebruikt werden staan er nog. Eenmaal bijgekomen van deze tocht, kun je lunchen in de voormalige kantine van de havenwerkers: Dokkaffee.

Vind jij Rotterdam ook zo leuk? Blijf er overnachten, er zijn genoeg mogelijkheden! Boek een hotel, zoals het Mainport Design Hotel of Hotel Emma.

Mooiste of leukste plekje?

Als het lekker weer is, zitten wij het liefst op de (gratis) ligstoelen van Hotel New York, met een ijsje of biertje, kijken naar boten en zo nu en dan een aangemeerd cruiseschip. Als het echt warm is, zitten wij een paar honderd meter verderop: op het dek van de ss Rotterdam, met onze voeten in het zwembadje. Als je toch op de ss Rotterdam bent; je kunt een groot gedeelte van het oude stoomschip gratis bekijken, en als je de smaak te pakken hebt kun je ook een rondleiding krijgen.

Favoriete activiteit in de stad?

Rotterdam is een stad vol met hardlopers, er is zelfs een film over gemaakt. Naast het beroemde "rondje bruggen", over de Erasmusbrug, het Noordereiland en de Willemsbrug, is een rondje Kop van Zuid - ook wel Manhattan aan de Maas - ook erg leuk. Ren langs de wolkenkrabbers De Rotterdam, New Orleans en Montevideo, het nostalgische Hotel New York, over het Rijnhavenbruggetje naar het Deliplein en tot slot via de ss Rotterdam naar het Drijvend Paviljoen bij metrohalte Wilhelminaplein. Overigens is deze route ook prima te bewandelen. Of ga op Kangoo Jumps! Dit zijn een soort skates met veren eronder, te huur op Katendrecht!

Leukste en lekkerste restaurantjes?

Onze thuishaven qua buiten de deur eten is O'Pazzo. Naast de lekkerste pizza's buiten Italië is het ook nog eens een erg sfeervol en uniek restaurant: het interieur is overladen met ornamenten, er is een oven in de vorm van een octopus van mozaïek en het heeft een merkwaardig toilet..., in a good way. Verder kun je op het gezellige Delipleintje in Katendrecht ook terecht voor van alles en nog wat. Je kunt er culinair eten wat de pot schaft bij De Matroos en het Meisje, of bijvoorbeeld echt Thais eten buiten op het terras bij Deli Bird, compleet met een Singha biertje.
Ook aan te raden:

  • Bazar: heerlijke midden-oosterse brunch
  • Burgertrut: De lekkerste hamburgers op een unieke locatie in de Witte de Withstraat
  • Hopper: heerlijke awardwinning koffie en eigengebakken brood

Echte aanrader!

Veel kinderen hadden er vroeger graag hun kinderfeestje gevierd: Tropicana. Nu is het tropisch zwembad aan de Maas gesloten en vervallen. Gelukkig zijn er ondernemers die nieuw leven blazen in deze magische plek, zoals de Aloha Bar, waar je stijlvol iets kunt drinken. Bij de kleedhokjes worden er tegenwoordig oesterzwammen gekweekt door Rotterzwam!

Rotterdam Kop van Zuid

Laatst gewijzigd: 2018-10-11 11:14:59 · Gepubliceerd: 1 augustus 2014 - 13249