Leuke dagjes uit voor op Tweede Kerstdag

Dagje uit in de kerstvakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Dagje weg? Dit is er allemaal te doen op Tweede Kerstdag!

10 november 2019 Toerisme Landelijk Zin in een winters dagje uit tijdens de kerstdagen? Onderstaande uitjes zijn allemaal open op Tweede Kerstdag! Van bijzondere kerstevenementen met een extra feestelijke sfeer tot gezellige uitjes speciaal voor kinderen. Fijne kerstdagen!

Foto 1. Geniet van alle feestelijke activiteiten op Tweede Kerstdag! Foto: Het Spoorwegmuseum.

Koninklijk kerstparadijs

APELDOORN - Gek op paleizen, sprookjes en romantiek? Dan moet je op Tweede Kerstdag van 10:00 uur tot 17:00 uur naar het Winterpaleis Het Loo. De Aanspanplaats is prachtig versierd met kerstbomen en fonkelende lichtjes en alle andere blikvangers voor een feestelijk gedekte tafel. Ook het Kinderatelier is in de kerstvakantie open. Op het sfeervolle Stallenplein ligt vanaf 7 december een schaatsbaan en vanaf 21 december een zweefmolen. Kom winters genieten en schaatsen op écht ijs! Let op: de tuinen en restaurant Balzaal zijn tijdens Winterpaleis Het Loo gesloten.

Shoppen en lekker eten

BEVERWIJK - Zin om een dagje rond te struinen, te shoppen én exotisch te eten? Maak van Tweede Kerstdag een dag vol cultuur bij De Bazaar Beverwijk. Verzamel recepten voor een tweede kerstmenu en shop alvast de leukste decoratie voor Oud en Nieuw bij elkaar. Bij De Bazaar vind je alles wat je zoekt en waarschijnlijk zelfs veel meer! De Bazaar is open van 09:30 uur tot 19:00 uur.

Schaatsen en marshmallows roosteren

UTRECHT - Schaatsen, wafels eten, treinen bekijken en aan het einde van de dag eten in een draaimolen! Ook op Tweede Kerstdag is het Winter Station in het Spoorwegmuseum open, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Met een antieke carrousel, livemuziek, kinderactiviteiten, kampvuurtjes en een echte ijsbaan. In het museum vind je ook een oud mijnwerkersdorpje, een restaurant in een restauratierijtuig en winterse attracties en optredens.

Winter in de middeleeuwen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vier de winter in middeleeuwse sferen. In Archeon zijn de bomen en huizen bedenkt met een frisse laag witte sneeuw. Hier vier je de winter in de stijl van het verleden. Alle gebouwen, boerderijen en hutten van Archeon worden dit seizoen bewoond en volledig winters ingericht, met knapperige haardvuren waar warme broodjes op worden gebakken. Er is ook een ijsbaan! Op Tweede Kerstdag is Archeon open van 11:00 uur tot 17:00 uur. Tip: bestel tickets voor Archeon met 25% korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Op de lange latten

LANDELIJK - Had je gehoopt op een mooie witte laag sneeuw, maar werkt het weer niet mee? Zoek de sneeuw dan zelf op bij een skihal waar je geen verse sneeuw nodig hebt om de lange latten onder te binden. Veel skihallen zijn op Tweede Kerstdag geopend, bijvoorbeeld SnowWorld Zoetermeer of SnowWorld Terneuzen. SnowWorld Zoetermeer is op Tweede Kerstdag open van 09:00 uur tot 23:00 uur. SnowWorld Terneuzen is op Tweede Kerstdag open van 10:00 uur tot 22:00 uur.

Winters genieten tussen wild

AMERSFOORT - DierenPark Amersfoort is altijd extra gezellig in de winter en de dierentuin is gewoon de hele kerstvakantie open, dus ook met kerst. Drink warme chocolademelk terwijl je exotische dieren ontmoet, bewonder het in lichtjes gehulde winterpark en trotseer alle avontuurlijke en speelse routes langs - en soms boven - alle dieren. Kerstbomen, gezellige kraampjes: de dierentuin is in de winter sprookjesachtig. Op Tweede Kerstdag is DierenPark Amersfoort van 10:00 uur tot 17:00 uur open. Tip: bestel tickets voor DierenPark Amersfoort met € 2,50 korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Tijdens het Winter Station zijn er allerlei optredens en extra activiteiten. Foto: Het Spoorwegmuseum.
Foto 3. Schaatsen voor Winterpaleis Het Loo. Foto: Winterpaleis Het Loo, Allround Fotografie.
Foto 4. Vier Tweede Kerstdag op De Bazaar in Beverwijk. Gezellig! Foto: De Bazaar Beverwijk.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-12-17 10:22:12 · Gepubliceerd: 2015-12-24 13:35:45 - 123623