Leuke dagjes uit voor op Tweede Kerstdag

Dagje uit in de kerstvakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Dagje weg? Dit is er allemaal te doen op Tweede Kerstdag

14 december 2020 Toerisme Landelijk Zin in een winters dagje uit tijdens de kerstdagen? Onderstaande uitjes zijn allemaal open op Tweede Kerstdag! Van bijzondere kerstevenementen met een extra feestelijke sfeer tot gezellige uitjes speciaal voor kinderen. Fijne kerstdagen!

Foto 1. Geniet van alle feestelijke activiteiten op Tweede Kerstdag bij Winter Station in het Spoorwegmuseum. Foto: Het Spoorwegmuseum

Oer-Hollandse winterdag

ARNHEM - Als de schemer valt en het vroeg donker is, dan is het extra gezellig in het Nederlands Openluchtmuseum. Geniet samen van de ouderwetse winter in het sfeervol verlichte museumpark en doe mee met verschillende winterse activiteiten. Bezoek de knusse wintermarkt op het Zaanse Plein, volg de lichtjesroute op het Kindererf, maak een ritje in de nostalgische tram en luister naar de verhalen die je overal vindt. Wie heeft aan het einde van de dag het Elfstedenkruisje in the pocket? Het Nederlands Openluchtmuseum is op Tweede Kerstdag open van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Kerst aan het water

ROTTERDAM - Honderden lichtjes weerkaatsen in het water bij het Maritiem Museum Rotterdam. De warme chocolademelk en glühwein staan al op je te wachten en vuurtjes knetteren, klaar om er marshmallows boven te roosteren. Het is namelijk Winter Festival bij het museum. Gastschepen liggen in het kabbelende water te wachten op je bezoek en het enige varende carillon ter wereld is er te zien en te horen. Aan wal kun je meedoen met feestelijke workshops. Het Maritiem Museum is op Tweede Kerstdag open van 11:00 uur tot 17:00 uur. Tip: Bestel tickets met 20% korting parkeergarage Hartmanstraat.

Marshmallows tussen de treinen

UTRECHT - Poffertjes eten, treinen bekijken, rondjes draaien in een antieke carroussel en marshmallows roosteren boven een kampvuurtje. Ook op Tweede Kerstdag is het Winter Station in het Spoorwegmuseum open, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Overal staan kerstbomen, schitteren honderden lampjes en hoor je muziek. Alle attracties zijn open, dus stap in! Bewonder de de pracht en praal van indrukwekkende restauratiewagons en maak een echte achtbaanrit in de pas vernieuwde Stalen Monsters.

Winter in de middeleeuwen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vier de winter in middeleeuwse sferen. In Archeon zijn de bomen en huizen bedenkt met een frisse laag witte sneeuw. Hier vier je de winter in de stijl van het verleden. Alle gebouwen, boerderijen en hutten van Archeon worden dit seizoen bewoond en volledig winters ingericht, met knapperige haardvuren waar warme broodjes op worden gebakken. Op Eerste en Tweede Kerstdag is Archeon open van 11:00 uur tot 17:00 uur. Tip: bestel met Boek met 25% korting.

Op de lange latten

LANDGRAAF - Had je gehoopt op een mooie witte laag sneeuw, maar werkt het weer niet mee? Zoek de sneeuw dan zelf op bij een skihal waar je geen verse sneeuw nodig hebt om de lange latten onder te binden. Veel skihallen zijn op Tweede Kerstdag geopend, bijvoorbeeld SnowWorld Landgraaf, het grootste indoor wintersportresort ter wereld! Even lekker wintersporten op 38.000 vierkante meter sneeuw, met vijf pistes en acht liften. SnowWorld Landgraaf is op Eerste en Tweede Kerstdag open van 09:00 uur tot 23:00 uur.

Ontmoet de gekste dieren

AMERSFOORT - Even de kou ontvluchten? Stap dan eens binnen in de wondere wereld van Reptielen Zoo Iguana en sta oog in oog met de exotische bewoners. Hier kruipen echt de gekste dieren rond zoals schorpioenen, vogelspinnen, gifkikkers en een van kleur verschietende kameleon. Iguana vangt dieren op die niet meer terug kunnen naar de natuur en hier kun je ze van heel dichtbij bekijken. In de babykamer zie je voor je neus hoe eieren worden uitgebroed en hoe de jonge dieren worden verzorgd. Iguana is op Tweede Kerstdag open van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Schaatsen en achtbanen

SLAGHAREN - Wie houdt van schaatsen tijdens Kerst kan dit jaar de ijzers onderbinden in het Wilde Westen! Het is namelijk winter in Attractiepark Slagharen, compleet met ijsbaan in Winters Western Village. Vlieg over de kop in de triple launch achtbaan Gold Rush, luister naar kerstverhalen rond het kampvuur en bewonder alle kerstbomen, lichtjes en kerstversieringen van bovenaf in de Big Wheel. Er is genoeg te beleven in Winters Slagharen! Winters Slagharen is op Eerste en Tweede Kerstdag open van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Zelf marshmallows roosteren boven een vuurtje tijdens het Winter Festival in het Maritiem Museum. Foto: Maritiem Museum Rotterdam © Marco de Swart

Laatst gewijzigd: 2020-12-15 15:06:59 · Gepubliceerd: 2015-12-24 13:35:45 - 124280