Moeder en dochter samen op stap!

Leuke uitjes voor vrouwen   Redactioneel door
Foto 1. Leuk voor moeders, dochters, zussen én oma's: een workshop. In het Royal Delft Museum bijvoorbeeld. Foto: Foto: Royal Delft Museum

7 mei 2022 Toerisme Landelijk Tijd voor wat qualitytime voor moeder en dochter! Samen een dagje eropuit, kletsen en herinneringen ophalen. Maak van jullie tijd samen een onvergetelijk dagje uit! Wij zetten de leukste ideeën voor een gezellig moeder dochter uitje op een rij. Leuk voor kleine én grote dochters. Tip: maak er een gezellige mini-familiedag voor vrouwen van en neem ook zussen en oma's mee!

Gezellig samen shoppen

Als er iets is wat moeders en dochters van oudsher goed kunnen, is het samen shoppen. Bij deze winkels is het altijd leuk: of je nou een volle of lege portemonnee hebt. Neem een kijkje bij Dille & Kamille. Met allerlei culinaire hebbedingetjes, ouderwets speelgoed en creatieve cadeautjes! Dille & Kamille heeft een mooie vestiging in Amersfoort, maar ook in andere plaatsen door het hele land. Net als Lush, een biologische winkel met make-up en allerlei producten voor in de badkamer. Alles ziet er nog mooi uit ook - sommige zeepjes lijken net snoepjes - en in de winkel mag je van alles gratis uitproberen!

Maak er een extra speciale dag van en neem je moeder mee naar een van deze verrassende steden.

Koninklijke high tea

Gek op geschiedenis, Delfts Blauw én cupcakes? Dan kun je je geluk niet op bij het Royal Delft Museum. Bekijk de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de zeventiende eeuw: de Koninklijke Porceleyne Fles in Delft en bewonder het eeuwenoude beroemde aardewerk in het museum. Maak je bezoek af met een royale high tea en geniet met zicht op de mooie binnentuin van heerlijke hapjes. Uiteraard worden deze geserveerd op Delfts Blauw servies. Eet smakelijk!

Flaneren door kasteeltuinen

Menig moeder vertoeft graag in de tuin, dus neem haar mee naar één van de mooiste tuinen die we hebben. Bezoek Kasteeltuinen Arcen en dwaal door sprookjesachtig groen. Niet alleen prachtig Engelse tuinen stelen hier de show, het is een complete wereldreis. Tropische bananenplanten, Toscaanse taferelen en een Rosarium waar duizenden rozen bloeien: Kasteeltuinen Arcen heeft het allemaal. Om alles te zien ben je wel even aan de wandel, dus bijkomen in het sfeervolle theehuis is geen straf. Bestel snel tickets met korting!

Samen creatief aan de slag

Houden jullie allebei van creatief bezig zijn? Volg dan samen een workshop bij Happy You in Apeldoorn. Armbandjes maken, schilderen op porselein, mozaïken, je eigen leren tas maken of stoer aan de slag met steigerhout: het kan er allemaal. Neem ook zussen en oma mee en maak er een vrolijk dagje uit van voor de vrouwen in de familie. Met na afloop een eigengemaakt aandenken om te gebruiken of je huis mee op te sieren.

Schouder aan schouder scheuren

Verken samen in een elektrische Renault Twizy de mooiste plekjes van ons land! Met de GPS Tours van Renzy.nl scheur je langs oer-Hollandse tulpenvelden, molens, landhuizen en kustlijnen. Er zijn allerlei routes mogelijk, elk met een eigen thema. Voor welke tour je ook gaat, verdwalen is geen optie. In de Twizy zit namelijk een ingebouwde navigatie die je langs de parels van de regio brengt zodat je niets hoeft te missen. Onderweg stop je natuurlijk gezellig voor wat fotomomentjes, een kop koffie of een bezichtiging. Er passen twee mensen in de elektrische auto, dus je bent er echt even als duo tussenuit.

Dagje weg op het water

Boek een boottochtje op de Friese Meren! Stap met moeder - of moeten we 'mem' zeggen? - aan boord bij Sloepfriesland. Een Friese schipper neemt je mee langs de meest pittoreske plaatsjes in de provincie en vertelt je er van alles over. Komen jullie een leuk dorpje tegen? Dan meer je aan voor een gezellige lunch aan wal. Heerlijk, een dagje op het water bijkletsen en genieten van de Friese natuur.

Met mams naar de markt

Waarschijnlijk heb je het koopjes scoren van je moeder geleerd, dus wie is er beter gezelschap voor een dagje markt? De overdekte Weerselose Markt is een Overijsselse markt vol gezelligheid. Deze wekelijkse markt is eigenlijk een permanente vrijmarkt waar plek is voor iedereen die de inhoud van zijn zolder wil verkopen, van antiek tot kleding en van meubels en woonaccessoires tot nostalgische boeken. Dus koopjes kom je hier zeker tegen. Er is een restaurant en tussen de kraampjes kun je zomaar artiesten vinden die met een optreden proberen nog wat bij te verdienen. Dat wordt winkelen en herinneringen ophalen tegelijk.

Liever een leuk dagje uit met vriendinnen? Bekijk alle tips op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Bewonder samen de mooie Kasteeltuinen Arcen. Foto: Kasteeltuinen Arcen
Foto 3. De oer-Hollandse GPS Tours van Renzy brengen jullie langs prachtige plekken. Foto: Renzy
Foto 4. Gezellig, samen aanschuiven voor een lekkere high tea in Brasserie1653 van Royal Delft Museum. Foto: Royal Delft.

Laatst gewijzigd: 2022-05-04 16:19:46 · Gepubliceerd: 2016-01-05 10:00:23 - 71284