Moeder en dochter samen op stap!

Geniet van een dagje shoppen, een high tea varen of een workshop

Leuke uitjes voor vrouwen Redactioneel door
Foto 1. Lekker shoppen in de Overstraten in het gezellige Deventer. Foto: Deventer Marketing © Barbara Trienen

4 juni 2024 Toerisme Landelijk Tijd voor wat quality time voor moeder en dochter. Samen een dagje weg, kletsen en herinneringen ophalen. Maak van jullie tijd samen een onvergetelijk dagje uit! Wij zetten de leukste ideeën voor een gezellig moeder dochter uitje op een rij. En weet je wat? Neem oma ook gewoon mee!

Gezellig samen shoppen

Als er iets is wat moeders en dochters van oudsher goed kunnen, is het samen shoppen. Lekker van winkeltje naar boetiek hoppen en tussendoor koffie drinken op een terrasje. Heerlijk! En ons kleine landje zit vol met steden om een dagje te winkelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Gouden Straatjes in Haarlem (drie keer uitgeroepen tot leukste winkelstad van Nederland), de 9 straatjes in Amsterdam, de 7straatjes van Arnhem of de Overstraten in Deventer? Hier vind je niet alleen grote modeketens, maar vooral ook leuke kleinere boetiekjes. De langste winkelstraten van Nederland vind je in Dordrecht (Voorstraat) en Apeldoorn (Hoofdstraat). Maar er zijn nog veel meer leuke steden om te winkelen. Ook tijdens een dagje Rotterdam, Den Bosch of Maastricht, kom je ongetwijfeld met volle tassen weer thuis.

Maak er een extra speciale dag van en neem je moeder mee naar een van deze verrassende steden.

Foto 2. De altijd gezellige 9 straatjes van Amsterdam. Foto: amsterdam&partners © Koen Smilde

Royale high tea

Gek op geschiedenis én op cupcakes? Dan kun je je geluk niet op bij het Royal Delft Museum. Bekijk de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de zeventiende eeuw: de Koninklijke Porceleyne Fles in Delft en bewonder het eeuwenoude beroemde Delfts Blauwe aardewerk in het museum. Maak je bezoek af met een royale high tea bij Brasserie 1653 en geniet met zicht op de mooie binnentuin van heerlijke hapjes. Scones, cakejes en petit fours, alles wat bij een high tea hoort, komt voorbij. En uiteraard wordt al dat lekkers geserveerd op Delfts Blauw servies. Eet smakelijk! Bekijk nog meer mooie locaties voor een high tea.

Flaneren door kasteeltuinen

Neem je moeder naar één van de mooiste tuinen die we hebben in Nederland. Breng een bezoekje aan Kasteeltuinen Arcen en dwaal door sprookjesachtig groen, rood, paars en allerlei andere waanzinnige kleuren. Niet alleen prachtig Engelse tuinen stelen hier de show, je maakt in één dag een complete wereldreis. Tropische bananenplanten, Toscaanse taferelen en een Rosarium waar duizenden rozen bloeien: Kasteeltuinen Arcen heeft het allemaal. Om alles te zien ben je wel even aan de wandel, dus een momentje pakken om bij te komen in het sfeervolle theehuis is geen straf.

Arcen te ver? Bezoek dan samen een mooie Hortus of botanische tuin. Bekijk meer tuinen en zoek er eentje in de buurt.

Foto 3. Dwaal door schitterende tuinen in Arcen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen Photography

Samen creatief aan de slag

Houden jullie allebei van creatief bezig zijn? Volg dan samen een workshop! Bij Happy You in Apeldoorn, kun je bijvoorbeeld armbandjes maken, schilderen op porselein, mozaïeken, je eigen leren tas maken of stoer aan de slag met steigerhout. En je hebt meteen een eigengemaakt aandenken om te gebruiken of je huis mee op te sieren. Of maak samen iets lekkers, dat waarschijnlijk de reis terug naar huis niet overleeft, mmmmm! Bij De Oude Bakkerij in Medemblik volg je een workshop suikertrekken of cacao schilderen (alleen voor volwassenen) of ga voor een cocktail workshop bij House of Bols in Amsterdam. Oh, wat gesjellug!

Bekijk nog veel meer plekken waar ze leuke workshops geven.

Foto 4. Volgen een cocktail workshop bij House of Bols. Foto: House of Bols Cocktail & Genever Experience Amsterdam.

Schouder aan schouder scheuren

Verken samen in een elektrische Renault Twizy de mooiste plekjes van ons land! Met de GPS Tours van Renzy.nl scheur je langs oer-Hollandse tulpenvelden, molens, landhuizen en kustlijnen. Er zijn allerlei routes mogelijk, elk met een eigen thema. Voor welke tour je ook gaat, verdwalen is geen optie. In de Twizy zit namelijk een ingebouwde navigatie die je langs de parels van de regio brengt zodat je niets hoeft te missen. Onderweg stop je natuurlijk gezellig voor wat fotomomentjes, een kop koffie of een bezichtiging. Er passen twee mensen in de elektrische auto, dus je bent er echt even als duo tussenuit.

Foto 5. Scheuren in een Renault Twizy, gaaf! Foto: Renzy

Gezellig dagje varen

Boek een boottochtje op de Friese Meren! Stap met moeder - of moeten we 'mem' zeggen? - aan boord bij Sloepfriesland. Een Friese schipper neemt je mee langs de meest pittoreske plaatsjes in de provincie en vertelt je er van alles over. Komen jullie een leuk dorpje tegen? Dan meer je aan voor een gezellige lunch aan wal. Heerlijk, een dagje op het water bijkletsen en genieten van de Friese natuur. Maar je kunt ook samen varen in een reusachtige klomp op het Apeldoorns Kanaal bij Hattem of een rondvaart maken door Giethoorn (ook wel Hollands Venetië genoemd), de Amsterdamse grachten verkennen of varen langs gigantische containerterminals op Maasvlakte 2.

Liever een leuk dagje uit met vriendinnen? Bekijk alle tips op DagjeWeg.NL.
Foto 6. Gezellig: samen shoppen als moeder en dochter. Foto: Deventer Marketing © Barbara Trienen

Laatst gewijzigd: 2024-06-04 14:27:23 · Gepubliceerd: 4 juni 2024 - 89887

Activiteiten Royal Delft Museum

Nu te bezoeken

Delfts blauw: ode aan het ambacht


Royal Delft vervaardigt al bijna 400 jaar hoogwaardig Delfts blauw. Ondanks technologische vooruitgang blijft dit ambacht, dat passie, precisie en doorzettingsvermogen vereist, bestaan dankzij de...

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Nu te bezoeken

Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen


Tientallen kunstenaars stellen hun kunst tentoon aan bezoekers. Neem een kijkje in de keuken, naast het verkopen van hun kunst, zijn de kunstenaars bezig met het uitvoeren van hun werk! Denk aan...