Delft is nog mooier tijdens De Donkere Dagen

De Donkere Dagen van Delft 2019 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Magische winterdagen in Delft met Lichtjesavond als startsein

8 december 2019 Toerisme Delft, Zuid-Holland De Donkere Dagen van Delft zijn eigenlijk allesbehalve donker. De sfeervolle winterdagen worden in dit gezellige stadje ingeluid met hét lichtjesfeest van het jaar: de Lichtjesavond in Delft op dinsdag 10 december. Een ideaal avondje uit met je date! Delft is sowieso de hele decembermaand extra sfeervol en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Foto 1. Tijdens Lichtjesavond wordt de historische binnenstad van Delft prachtig verlicht, met de Markt als stralend middelpunt. Foto: De Donkere Dagen van Delft © De Burgemeesters.

Feest tijdens Lichtjesavond Delft

Lichtjesavond is al twintig jaar vaste prik op de Delftse winteragenda. Elk jaar op de tweede dinsdagavond van december verandert de historische binnenstad in een lichtjesfeest, met als hoogtepunt de gigantische kerstboom op de Markt. Rond 17:45 uur is daar een kinderopening met spannend kerstverhaal en van 18:45 uur tot 19:15 uur volgt de echte openingsshow. Vanaf dat moment beginnen de betoverende lichtjes te fonkelen in de zestien meter hoge boom. Wees er op tijd bij, want hier komen echt duizenden mensen op af! Of ontloop de grootste drukte en ga naar de herhaling van de openingsshow, van 20:00 uur tot 20:30 uur. Het is ook mogelijk op verschillende plekken in de stad de ontsteking van de lichtjes op een groot scherm te volgen. Verder kun je de hele avond op allerlei plekken naar muziek luisteren, je opwarmen bij een kampvuur, lekker dansen en natuurlijk rondstruinen over de sfeervolle Lichtjesmarkt.

Voor kinderen begint de winterpret al om 16:00 uur. Ze kunnen tot 20:00 uur een lampion knutselen op de Beestenmarkt, tot 18:00 uur spelen en dansen op het Doelenplein, tot 19:00 uur kijken naar een doorlopende voorstelling van Buurman & Buurman in Filmhuis Lumen en tot 22:00 uur spelen in De Zuidpoort.

Winterse gezelligheid

Tot en met 5 januari 2020 is er van alles te beleven in en rondom de stad. Zo staat er vanaf 6 december 2019 tot en met 5 januari 2020 een maand lang een compleet winterdorp bij de TU Delft: Winters Delft. Hier vind je een enorme overdekte schaatsbaan en het gezellige Café X, waar je uitgebreid kunt eten en drinken. Tot en met 31 december 2019 is de binnenstad van Delft ook extra feestelijk. Natuurlijk met sfeervolle lichtjes, maar de winkels zorgen voor een écht wauw-effect. Zij proberen namelijk allemaal de mooiste, origineelste, leukste en gezelligste etalage in te richten voor de feestdagen. De Markt blijft ook na Lichtjesavond gezellig: de grote Nordmann kerstboom blijft - inclusief lichtjes en versieringen - tot en met 30 december 2019 staan.

Romantische aanraders in Delft

Foto 2. Tijdens De Donkere Dagen van Delft is de binnenstad extra sfeervol. Foto: De Donkere Dagen van Delft © De Burgemeesters.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-01-04 08:43:23 · Gepubliceerd: 2016-12-12 11:22:53 - 7412