Leukste uitjes met mooi en slecht weer voor het hele gezin

Dagje Madurodam | Nieuws door

Uitjes met korting die je niet wilt missen

2 maart 2017 Landelijk Ga lekker een dagje uit met het gezin. Test je voetbalskills, laat een vliegtuig opstijgen of maak kennis met gigantische hagedissen en gevaarlijke slangen! Weer of geen weer, er is van alles te doen in ons kleine kikkerlandje. En als je op tijd boekt, pak je ook nog hele leuke kortingen mee!

Let op, voorkom verspreiding coronavirus: Houd 2 meter afstand van andere mensen. Verdere tips? Zie richtlijnen van het RIVM.

Foto 1. Reis door heel Nederland in één dag. Foto: Madurodam.

Met mooi weer naar Madurodam

DEN HAAG - Maak kennis met de mini-mensjes van Madurodam en wandel in één dag door ons hele land heen! In dit miniatuurpark mag je van alles zelf uitproberen, van het laten opstijgen van een vliegtuig tot het voorkomen van een overstroming. Wist je trouwens dat Madurodam ook een heel groot indoor gedeelte heeft? In de overdekte attractie Zo Groot Is Oranje kruip je op 800 vierkante meter in de huid van het Nederlands Elftal! Voel hoe het is om kampioen te worden, bekijk de cup van 1988 en test je eigen voetbalskills!

Oog in oog met een gele anaconda

VLISSINGEN - Maak kennis met de exotische bewoners van Reptielenzoo Iguana. In dit opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen vind je onder andere gigantische hagedissen en kleurrijke leguanen en slangen. Er is zelfs een gele anaconda en een brilkaaiman die je van heel dichtbij mag bekijken! Erg leuk: in de babykamer zie je hoe eieren worden uitgebroed en maak je kennis met pasgeboren babyreptielen in de couveuses. Iguana vind je midden in het centrum van Vlissingen. Een bezoek kun je dus prima combineren met andere activiteiten in deze historische Zeeuwse stad!

Tip: boek je tickets via DagjeWeg.NL Tickets met € 5,- gezinskorting.

Chocola eten in het donker

AMSTERDAM - Wanneer je blind bent, gaan je andere zintuigen extra hard werken. Je proef, ruikt en hoort beter. Hoe gaat dat? Dat kun je ervaren bij CtheCity. In het donker ga je samen met een blinde gids op stap door een nagebouwde stad. Je ruikt, hoort en voelt hoe het is om als blinde door Amsterdam te wandelen. Zo voel je het gras onder je voeten kietelen in het Vondelpark, ruik je de verse vis van de Albert Cuyp en kun je in het donker chocolade proeven!

Tip: boek vooraf je tickets met € 10,- euro korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Bouw mee aan een echt kunstwerk

ROTTERDAM - Kom samen met je ouders kunst ontdekken en prikkel je creativiteit. In kindermuseum Villa Zebra is een nieuwe tijdelijke tentoonstelling: Diep in het bos! Je kunt kiezen uit drie routes die allemaal even avontuurlijk zijn. Zo kunnen natuurliefhebbers op zoek naar planten en dieren, mag je als een echte detective onderzoek doen naar verdachte zaken of kun je voor de sprookjesroute kiezen. Onderweg kom je kunstwerken tegen van meer dan tien echte kunstenaars. En het leuke is dat je ook zelf mag meebouwen aan het groeiende kunstwerk 'Kiem' van Katrijn Verstegen. Leuk voor kinderen vanaf zeven jaar!

Tip: combineer een dagje Rotterdam met een vaartocht en pannenkoeken eten op Pannenkoekenboot Rotterdam. Via DagjeWeg.NL Tickets boek je met 10% korting!

Extra tips voor het hele gezin

Foto 2. Bewonder de meest fascinerende reptielen in Reptielenzoo Iguana. Foto: Iguana.
Foto 3. Ontdek Amsterdam als een blinde. Foto: CtheCity.
Foto 4. Samen kunst ontdekken in Villa Zebra. Foto: Villa Zebra.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-03-20 09:05:53 · Gepubliceerd: 2017-03-02 11:14:50 - 1763