Dagje uit dit weekend!

Wat is er te doen op 8 en 9 april?

Doe inspiratie op voor een dagje uit Redactioneel door
Foto 1. Reis terug in de tijd met de avontuurlijke Pinkeltje. Foto's: Spoorwegmuseum.

archief oud artikel 6 april 2017 Toerisme Landelijk Een tekenworkshop van de illustrator van Pinkeltje, urenlang onderuit gezakt in een bioscoop genieten van korte films tijdens het Go Short Filmfestival en talloze speciale activiteiten omdat het Nationale Museumweek is! De komende dagen kunnen we weer flink in onze nopjes zijn. Wij zetten de leukste tips voor dit weekend op een rij.

Een meisje van goud

LANDELIJK - Mocht je nog niet hebben meegekregen dat het deze week Nationale Museumweek is dan kun je er dit weekend nog van genieten. Tot en met 9 april worden er door het hele land bijzondere activiteiten georganiseerd in musea. Zo bewonder je in Drents Museum in Assen het 2000 jaar oude 'Meisje van Yde' in de vorm van een gouden hologram. Ze neemt je mee naar het begin van onze jaartelling. In het Thermenmuseum in Heerlen leer je hoe de Romeinen hun badhuizen bouwden en bij Veiligheidsmuseum PIT ga je aan boord van de blusboot Jan van der Heyde II. Pak dan nog wel even de voorjaarskorting mee. Via DagjeWeg.NL Tickets boek je je tickets voor Veiligheidsmuseum PIT met 20% korting.

Tip: lees ook ons artikel Nationale Museumweek: dit is er te doen.

Op avontuur met Pinkeltje

UTRECHT - Ken je Pinkeltje nog? Het kleine mannetje met witte baard en puntmuts beleeft de spannendste avonturen in de razend populaire boeken van Dick Laan. Tijdens de speciale Pinkeltjedag op zondag 9 april in het Spoorwegmuseum in Utrecht kom je alles te weten over het nieuwste Pinkeltjeboek: 'Pinkeltje in het Spoorwegmuseum'. In dit verhaal vindt Pinkeltje een vergeten brief uit 1938 die eigenlijk bezorgd had moeten worden in Istanbul. De nieuwsgierige Pinkeltje die altijd wel in is voor een avontuur, kan zijn nieuwsgierigheid natuurlijk niet bedwingen. Hij opent de brief en gaat op reis terug in de tijd met de trein. En die trein vind je in het Spoorwegmuseum: de Oriënt Express. Treed in zijn voetsporen tijdens een spannende speurtocht. Speciaal voor kinderen geeft Pinkeltje-illustrator Arne van der Ree de hele dag door tekenworkshops! Inschrijven is niet nodig. En natuurlijk kun je die dag het nieuwste Pinkeltjeboek scoren en laten signeren door de tekenaar. Vergeet ook niet een mooie foto te maken van jezelf verkleed als Pinkeltje compleet met baard en puntmuts.

Zoveel mogelijk films kijken

NIJMEGEN - Dit weekend kun je nog net even het Go Short Filmfestival meepakken in Nijmegen. Hét festival waarbij het allemaal draait om de korte film. Hoe kort is kort? Dat varieert van een film die nog geen halve minuut duurt tot een film die ruim een half uur duurt. Voordeel is wel dat je dus héél véél films kunt kijken in korte tijd. Tot en met 9 april staan er in bioscoop LUX Nijmegen maar liefs 300 korte films op het programma. Natuurlijk kun je ze niet allemaal bekijken dus dat wordt nog lastig kiezen! Daarom kun je met behulp van de website van Go Short alvast een selectie maken van de films die je wil zien op basis van jouw voorkeuren en je ervaring met de korte film. Alle films zijn Engelstalig of Engels ondertiteld. Mocht je daar moeite mee hebben, zijn er ook nog de filmblokken van de Dutch Competition, waar veel films Nederlandstalig zijn.

Iets met groene vingers

LISSE - 'Als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam', uh nee dat moet natuurlijk Lisse zijn! Want waar weten ze meer van bloemen dan in Keukenhof? Doe er je voordeel mee tijdens de Keukenhof Bloembollenmarkt van 7 tot en met 9 april. Enthousiaste kwekers leren je alles over tuinieren en je kunt de mooiste zomerbollen aanschaffen waardoor jij straks thuis als een echte Rob Verlinden je eigen tuin tot mini-keukenhof omtovert. En het leuke is dat Rob Verlinden, bekend van het programma 'Eigen Huis en Tuin', op zaterdag 8 en 9 april je op de markt alles gaat vertellen over bloemen en planten. Ook voor kinderen is het leuk: zij mogen namelijk hun eigen boeketje bloemen bij elkaar speuren!

Een walhalla voor verzamelaars

UTRECHT - Zeeën van curiosa, antiek en tweedehands spullen. Verzamelaars kunnen dit weekend hun lol niet op tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs in de Jaarbeurs van Utrecht. Verdeeld over vijf hallen vind je honderdduizenden voorwerpen. Dus neem vooral een dikke portemonnee en een grote boodschappentas mee. Gelukkig zijn alle items wel per categorie georganiseerd. Of je nu boeken, munten, postzegels, cd's, dvd's of design-meubels zoekt, overal is wel een afdelinkje voor.

Nog meer tips dit weekend

Foto 2. Laat je inspireren tijdens de Bloembollenmarkt in Keukenhof. Foto: Keukenhof.
Foto 3. Hoeveel films bekijk jij tijdens Go Short in Nijmegen? Foto: International Short Filmfestival Nijmegen.
Foto 4. Hebben, hebben, hebben op de VerzamelaarsJaarbeurs. Foto: Jaarbeurs Utrecht.
Foto 5. Scoor antiek tot aan vintage meubeltjes. Foto: Jaarbeurs Utrecht.
Foto 6. Het Gouden Hologram van 'Het Meisje van Yde'. Foto: Drents Museum.

Laatst gewijzigd: 2017-04-06 12:47:41 · Gepubliceerd: 6 april 2017 - 1379