5 tips voor een dagje uit dit weekend

Dagje uit dit weekend | Redactioneel door Eline Visscher

Wat is er te doen op 20 en 21 mei?

18 mei 2017 Toerisme Landelijk Van plan om een dagje uit te gaan dit weekend? Ga op bezoek bij schaapscheerders, imkers en boeren tijdens Fête de la Nature of geniet juist van de nieuwste technische snufjes op het Maker Festival Twente. In Utrecht bezoek je een hip webshopevenement van Flavourites en de boulevard van Scheveningen kleurt retro. Dit zijn onze tips voor dit weekend!

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Flavourites bestaat tien jaar! Foto: Flavourites
Foto 1. Flavourites bestaat tien jaar! Foto: Flavourites

Rotterdams Open Doek Filmfestival

ROTTERDAM - Omdat goede films niet altijd twee uur hoeven te duren: op het Rotterdams Open Doek Filmfestival geniet je drie dagen lang van korte films uit de Rotterdamse filmwereld. In de foyer van LantarenVenster schuif je de hele dag gratis aan bij deze films. Verder organiseert het filmhuis seminars, speeddates met professionals en talkshows. Vraag de regisseurs het hemd van het lijf en doe inspiratie op voor je eigen filmdebuut! Het festival is op 19, 20 en 21 mei.

Flavourites Feest: de 100 leukste webshops

UTRECHT - Muziek, workshops, foodtrucks, meet & greets en meer dan honderd webshops als pop-up shop. De webshop Flavourites bestaat tien jaar en dat vieren ze goed! Tijdens het tweedaagse Flavourites Feest op 20 en 21 mei doe je heel veel inspiratie op en shop je de leukste kleding en hebbedingetjes. Volg een workshop handlettering bij Marjet (bekend van haar boek 'Letters'), maak samen met illustrators een mooie feestslinger en vraag interieuradvies aan de profs. Vergeet niet te Instagrammen!

Oldtimers op het strand

SCHEVENINGEN - Beach Boys, eat your heart out! Tijdens Aircooled Scheveningen op zondag 21 mei verandert de boulevard in Scheveningen in een groot retro strandevenement. Bewonder tientallen oldtimers zoals de populaire Volkswagen-busjes (Sambabussen en Spijlbussen), Brilkevers, Ovaalkevers, campers en pick-ups. Alsof je in een Amerikaanse film uit de sixties bent beland! Op de hele boulevard zijn er leuke activiteiten te doen. Volg een surfworkshop, zoef langs de oldtimers op een longboard en stem op je favoriete auto. Kan het jou niet retro genoeg zijn? Bezoek dan zeker even de retrowinkel Bennies Fifties.

Feestje in de natuur

LANDELIJK - Een schaapsscheerdersfeest, een rondleiding van de imker en een mindfulness-wandeling: op 20 en 21 mei vieren we de schoonheid van de Nederlandse natuur tijdens Fête de la Nature. Door het hele land bezoek je leuke activiteiten op boerderijen, in stadsparken en in natuurgebieden. Volg met de hele familie een vogelspeurtocht door een park in Den Haag, kwaak gezellig mee op het kikkerpad in Zaandam en ontdek op een Amsterdamse kinderboerderij hoe je met een spinnewiel een trui maakt van verse wol. Bekijk wat er bij jou in de buurt te doen is op de website van Fête de la Nature.

Maker Festival Twente

ENSCHEDE - Alle uitvinders, klusjesmannen, studiebollen en creatievelingen zijn welkom op het Maker Festival Twente! Op 20 en 21 mei stap je hier in een wereld van techniek en innovatie. Uitvinders laten je graag hun werk zien en je kunt ook veel zelf aan de slag. Timmer erop los in het WOWlab, maak een kapstok of neushoorn (!) met het K'NEX-achtige Plokko en speel voor piloot in de VR-simulator. Met het gekke spul Protoplast knutsel je zelf dingen in elkaar; het plastic wordt kneedbaar in warm water! Maker Festival Twente is leuk voor alle leeftijden.

Nog meer leuke tips voor dit weekend

  • Een museum bezoeken is net nog wat spannender als het buiten donker is. Bezoek Museum Volkenkunde, Naturalis en nog veel meer Leidse musea op 19 mei tijdens Museumnacht Leiden;
  • Het Pluimveemuseum in Barneveld organiseert op 20 mei de Grote Lentemarkt! Met vijftig kramen vol streekproducten, sieraden, keramiek en leuke hebbedingetjes. Uiteraard mogen een broodje ei en een 'haantjepik' op deze dag niet ontbreken!
  • Leer de Gelderse hoofdstad kennen tijdens een verhalenwandeling door Arnhem op 21 mei;
  • Bouw mee aan een toren van veertien meter hoog tijdens het gezellige bouwfestival BAUPLAATS op 20 en 21 mei in Utrecht;
  • Trek de wildernis in en leer alles op het gebied scouting, kamperen en avontuurlijke reizen tijdens Let's Go Outdoor op 21 mei in Zeewolde;
  • Bierliefhebbers opgelet: proef op 19, 20 en 21 mei de lekkerste speciaalbieren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen 2017.
Maak iets van je weekend op het Maker Festival Twente. Foto: Christina Bakuchava
Foto 2. Maak iets van je weekend op het Maker Festival Twente. Foto: Christina Bakuchava
Laatst gewijzigd: 2017-05-19 09:55:54 · Gepubliceerd: 0000-00-00 00:00:00 - 985