De leukste dagjes uit dit weekend

Wat is er vandaag te doen? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat is er te doen op 5 en 6 augustus?

3 augustus 2017 Toerisme Landelijk Duizenden bloemen, een bloedstollende zeilwedstrijd, chille jazzmuziek en héél véél lekker eten. Met het Varend Corso Westland in Wateringen, de Sneekweek en Haarlem Culinair belooft het weer een feestelijk weekend te worden. Wij zetten de leukste uitstapjes van dit weekend voor je op een rij. Geniet ervan!

Foto 1. Bewonder de mooiste creaties van kleurrijke bloemen en fruit en kom naar het gezellige Varend Corso Westland. Foto: Varend Corso Westland.

Bloemencorso in Wateringen

WATERINGEN - 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit. Samen vormen ze dit weekend een enorm spektakel op het water tijdens het Varend Corso Westland. Prachtig versierde historische schuiten varen op vrijdag 4 augustus tot en met zondag 6 augustus een route van tachtig kilometer langs Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Er doen ook kids mee, in een speciaal kindercorso sluiten zij de stoet met kleine versierde bootjes.

Laatste kans: ga met € 5,00 korting naar Madurodam. Kortingsactie loopt tot en met vrijdag 4 augustus. Tickets zijn het hele jaar geldig.

Zeilevenement in Sneek

SNEEK - Voor het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa reis je dit weekend af naar Sneek. Tijdens de Sneekweek van zaterdag 5 tot en met dinsdag 10 augustus draait het allemaal om twee dingen: zeilen op het Sneekermeer en daarna een hoop gezelligheid met livemuziek in de stad! Moedig de deelnemers vast aan tijdens de traditionele opening met vlootschouw. Deze vindt vrijdagavond 4 augustus plaats vanaf 21:30 uur in de Kolk voor de Waterpoort in het centrum van Sneek. Lees meer over de Sneekweek in Feest in Friesland: de 82e Sneekweek gaat van start.

Lekker culinair doen in Haarlem

HAARLEM - Foodies opgelet: in Haarlem geniet je dit weekend van de lekkerste gerechten gemaakt door toprestaurants. Tijdens Haarlem Culinair hop je in het Proefpark van de ene naar de andere smaaksensatie. Uiteraard gepaard met goede wijn, de beste cocktails en heerlijk speciaalbier. Naast de Jopenkerk op het Boereplein koop je op zaterdag 5 en zondag 6 augustus van 12:00 uur tot 21.00 uur de lekkerste speciaalbiertjes op de Speciaalbier Markt. Zo geniet je thuis nog even na. En al die overtollige calorieën dan? Die swing je er gewoon weer af op de muziek van Haarlem Jazz & More. Op zondag vind je op de Botermarkt de Slowfoodmarkt.

Hoe stop je een boot in een fles?

ENKHUIZEN - Dit weekend viert het Flessenscheepjes Museum uit Enkhuizen in samenwerking met het Zuiderzeemuseum alweer haar 25e verjaardag. Om dit feestje te vieren beleef je er op vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus allerlei speciale jubileumactiviteiten. Zo maken bezoekers van het Zuiderzeemuseum een gratis boottocht die je onder de sluis in het museum door naar het Flessenscheepjes Museum brengt. Daarnaast wordt er een bijzondere miniatuur aan de flessencollectie toegevoegd: een echte TX11. Omdat de echte boot dichtbij ligt aangemeerd, kun je de miniatuurversie in de fles goed vergelijken met het origineel! Kom langs en ontdek hoe flessenscheepjes gemaakt worden.

Sneeuwwitje bivakkeert in de Julianatoren!

APELDOORN - "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van 't hele land?" Kom zaterdag 5 augustus naar de speciale zomeravond in de Julianatoren en geniet van mini-musical Sneeuwwitje. Het verhaal wordt verteld door meneer Kaasgaaf, de 'directeur' van het pretpark met vrolijke muziek uit de oorspronkelijke familievoorstelling. De show duurt ongeveer een half uur en is twee keer te zien: om 18:00 uur en om 19:00 uur. Het park is open tot 20:00 uur en de show is inbegrepen in de toegangsprijs van het pretpark. Ga met € 2,00 korting naar de Julianatoren.

Dit zijn ook leuke uitstapjes dit weekend

Foto 2. Kom gratis naar de Sneeuwwitje mini-musical in de Julianatoren op zaterdag 5 augustus! Foto: Julianatoren.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-08-03 10:26:37 · Gepubliceerd: 2017-08-01 11:16:52 - 1517