Hoezee! Doe een extra Hollands dagje uit in Den Haag

Dagje uit in Den Haag |  
Redactioneel door
Foto 1. Bezoek het Binnenhof of ontdek meer over Nederland in een Haags museum. Foto: DagjeWeg.NL.

Volg bijvoorbeeld een rondleiding op het Binnenhof!

28 augustus 2019 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Geen haring, klompen en tulpen. Typisch Hollands is zoveel meer! Waarom is Nederland eigenlijk zo van de vrijheid van meningsuiting? En wat gebeurt er allemaal achter gesloten deuren op het Binnenhof? Wij zetten leuke en leerzame uitstapjes in Den Haag voor je op een rij. Bij deze uitstapjes leer je van alles over ons land, onze politiek en onze maatschappij - wel op een leuke manier natuurlijk.

Binnenkijken bij het Binnenhof

Een must voor een leerzaam dagje uit in Den Haag: volg een rondleiding op het Binnenhof. Je hebt allerlei opties; bekijk de Tweede Kamer, de Ridderzaal. Volg een tour speciaal voor kinderen, of juist eentje voor volwassenen. Combineer een rondleiding met een film, of verken de boel op eigen houtje met een audiotour ingesproken door Ferry Mingelen. Hoe dan ook; na een rondleiding van ProDemos ben je heel wat (politieke) weetjes rijker! Je kunt niet zomaar aankloppen voor een tour, maar moet online even reserveren. Sommige ruimtes zijn namelijk bezet op bepaalde dagen - het land moet ook gewoon bestuurd worden natuurlijk.

Niet in Den Haag, maar wel indrukwekkend, super Hollands en leerzaam: de Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Ontdek weetjes over Nederland

Je zou het misschien niet verwachten, maar in miniatuurpark Madurodam leer je een hoop over het ontstaan van Nederland en meer aspecten uit onze geschiedenis. Het park is ontstaan als een oorlogsmonument, ter ere van George Maduro. Je leert er van alles over de Tweede Wereldoorlog, hoe ons land is ontstaan en waar onze vrijheid van meningsuiting vandaan komt en je bekijkt natuurlijk verschillende iconische gebouwen van ons land. Eigenlijk is een bezoek aan Madurodam dus ook nog eens superleerzaam.

Tip: lees ook wat de redactie van DagjeWeg.NL van een dagje Madurodam vond.

Meer uitstapjes in Den Haag

Als je dan toch een dagje Den Haag doet, check dan gelijk deze uitstapjes:
  • Bekijk 'Het meisje met de parel' en nog véél meer iconische schilderijen van grote Nederlandse schilders in het Mauritshuis, naast het Binnenhof en vlak naast het Torentje van de minister-president. Alleen de kamers in het museum zijn al prachtig om te zien - en je kunt je een beetje het uitzicht vanuit het Torentje voorstellen.
  • Niets is wat het lijkt in Escher in Het Paleis. Hier is het niet alleen kunst kijken, maar er ook zelf in kruipen. Bijzonder: het museum zit in het paleis waar vroeger koningin Emma woonde. Via DagjeWeg.NL kun je er met de kortingsbon lekker voordelig heen!
  • Een van de oudste gebouwen van de stad: de Grote Kerk. Hier trouwde prins Constantijn en Amalia werd er gedoopt. Er zijn geregeld tentoonstellingen te zien. Tip: check even de site voor je gaat, soms is de kerk namelijk een dagje gesloten voor bezoek vanwege een evenement.
  • Een eeuwenoude gevangenis in hartje Den Haag: Museum de Gevangenpoort. Hoe zag een gevangenisstraf er vroeger uit? Ontdek het tijdens een rondleiding door de cellen. Spoiler: er zijn martelwerktuigen te zien, dus de adviesleeftijd voor bezoekers is vanaf acht jaar.
  • Nog een aanrader en vooral leuk met kinderen: doe- en leertentoonstelling Ik ben Kikker in het Literatuurmuseum.
Foto 2. Volg een rondleiding op het Binnenhof met ProDemos. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2021-09-15 13:27:07 · Gepubliceerd: 2017-09-18 11:37:19 - 11928