Modemeesters van Oranje: unieke Viktor en Rolf expo in Rotterdam

Bewonder de trouwjurk van prinses Mabel in de Kunsthal

Kunsthal Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Prinses Mabel was bij de opening van de tentoonstelling. Foto: Kunsthal © Team Peter Stigter.

archief oud artikel 28 mei 2018 Showbizz Rotterdam, Zuid-Holland Het zijn de Designers des Vaderlands: Viktor Horsting en Rolf Snoeren, beter bekend als Viktor&Rolf. Ze zitten als duo alweer 25 jaar in het modevak. En met succes: het modehuis is al jaren wereldwijd geliefd en behoort tot de absolute top in de fashion industry. Om dit jubileum te vieren is er tot en met september in de Kunsthal Rotterdam een Viktor&Rolf tentoonstelling te zien. Een van de topstukken is de trouwjurk van prinses Mabel.

Bewonder haute couture van Viktor&Rolf

De trouwjurk van Mabel, een persoonlijk design voor Madonna en theaterkostuums voor Het Nationale Ballet. Prachtige bruiklenen die te zien zijn tijdens Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years in de Kunsthal, maar slechts een fractie van de legendarische designs van Viktor&Rolf. In de tentoonstelling - waar het modeduo zelf aan mee heeft gewerkt - ontdek je wat Viktor&Rolf nou eigenlijk zo uniek maakt. In een notendop is hun mode romantisch, rebels, technisch en eeuwig vernieuwend te noemen. Je kunt je vinger er niet precies op leggen, maar íets maakt het typisch Viktor&Rolf. In de expo zijn zo'n zestig designs uit de haute couture collectie te zien, waaronder dus de bijzondere 'strikjes'-trouwjurk van prinses Mabel. De prinses is trouw fan van het duo en opende zelf de tentoonstelling in de Kunsthal.

Wie zijn Viktor en Rolf?

  • Wie: Viktor Horsting en Rolf Snoeren (allebei geboren in 1969) leren elkaar kennen op de kunstacademie in Arnhem. Ze worden boezemvrienden, besluiten samen te werken en vertrekken in 1992 na hun studie naar Parijs. Het betekent het begin van Viktor&Rolf;
  • Handelsmerk: Het modehuis staat inmiddels wereldwijd bekend om zijn karakteristieke mix van kunst en mode en klassiek en modern. De modeshows van Viktor&Rolf zijn écht shows en staan bekend als unieke, verrassende en extravagante shows;
  • Kritisch: Viktor en Rolf zijn niet bang om zich kritisch uit te laten over de modewereld - de business waar ze zelf juist deel van uitmaken. Dit zie je ook terug in de tentoonstelling;
  • Beroemde designs: Viktor&Rolf maakten kleding voor wereldberoemde artiesten als Madonna en ontwierpen de iconische trouwjurk van Prinses Mabel van Oranje-Nassau voor haar huwelijk met Prins Friso. Beide designs zijn in de tentoonstelling te zien.

Dolls: minimode van Viktor&Rolf

In het najaar van 2017 gingen modellen voor een Viktor&Rolf modeshow als halve poppen de catwalk op. Te vergelijken met mascottes in pak, maar dan in dit geval gehuld in waanzinnige kleding. In de tentoonstelling in de Kunsthal zie je 25 replica's van antieke poppen, gekleed in de meest iconische ontwerpen van de modekunstenaars. Alles is exact op schaal en in detail nagemaakt: de stoffen zijn op schaal geweven en het haar en de make-up zijn in miniatuur exact nagemaakt.

Viktor&Rolf VIP arrangement

De tentoonstelling bezoeken als een echte VIP? Voor € 114,50 per persoon boek je een speciaal arrangement vol extra's. Overnacht in een vijfsterrenhotel (inclusief sauna, zwembad, stoombad en champagne ontbijtbuffet), bezoek de tentoonstelling, krijg een poster en een gesigneerde catalogus van Viktor&Rolf erbij. Erg fancy.
Foto 2. Viktor&Rolf. Foto: Kunsthal © Inez&Vinoodh 2015.
Foto 3. Viktor&Rolf bij de opening van de expositie. Foto: Kunsthal.
Foto 4. Een jurk uit The Chainsaw Massacre-collectie. Foto: Kunsthal.
Foto 5. Bewonder de mooiste jurken. Foto: Kunsthal.

Laatst gewijzigd: 2018-09-13 14:33:58 · Gepubliceerd: 2018-05-28 15:15:27 - 2343

Activiteiten Kunsthal Rotterdam

Nu te bezoeken

Grote Expo Ai Weiwei - In search of Humanity


Kunsthal Rotterdam presenteert de grootschalige tentoonstelling van een van de meest toonaangevende kunstenaars van het moment, mensenrechtenactivist en criticus van autoritaire machtssystemen: Ai...

Living Paintings - Refik Anadol


Laat je dit najaar in de Kunsthal meevoeren door een visueel spektakel van een van de meest vooruitstrevende kunstenaars op het gebied van digitale kunst: Refik Anadol.