Zomerse citytrips voor in de vakantie

Dagjes uit voor in de zomervakantie | Redactioneel door

De leukste stedentrips voor met je vrienden

30 juni 2019 Toerisme Landelijk Ga er deze zomer samen met je vrienden op uit en ontdek nieuwe steden! Ga surfen in Scheveningen of bezoek een anime en kawaii tentoonstelling in Amsterdam. Maar je kunt ook heerlijk genieten van de zon op een terrasje. De leukste zomerse stedentrips voor jongeren op een rij!

Foto 1. Zin in een zomerse citytrip? Bezoek Scheveningen voor een surfles of om op het strand te relaxen. Foto: DagjeWeg.NL.

Heerlijk relaxen in Den Haag

Wil je een combinatie van de stad en strand, dan is Den Haag de perfecte plek. Er is hier natuurlijk genoeg om je te vermaken! Speel bijvoorbeeld samen met je vrienden het spannende The Target of kom surfen bij The Shore in Scheveningen. De dag goed afsluiten kan dan ook met een lekker diner met uitzicht op het strand bij Solbeach.

Ontdek wat Arnhem te bieden heeft

Ontdek wat Arnhem te bieden heeft tijdens een dagje weg. Ga lekker winkelen of doe gezellig een drankje op de Korenmarkt. Wil je van de natuur genieten, dat kan! Je bent zo op de Veluwe en vanaf het centraal station loop je Park Sonsbeek in om te relaxen. Geniet in Arnhem ook van kunst. Bezoek bijvoorbeeld Museum Arnhem en raak onder de indruk van de tentoonstelling We're in this together. Of waan je in een tropische wereld en plan een bezoekje aan Burgers' Zoo.

Picknicken in Maastricht

Maastricht is misschien wel één van de gezelligste steden in Nederland en er is dan ook genoeg te doen! Wandel door de stad en ga langs het water picknicken of wat drinken op het Vrijthof. Ook een aanrader is het Museum aan het Vrijthof. Hier vind je allerlei mooie tentoonstellingen. In het centrum kun je goed winkelen en er zijn ook genoeg gezellige terrasjes te vinden. En dat is nog lang niet alles. Doe meer inspiratie op voor leuke activiteiten in Maastricht.

Verken Amsterdam deze zomer

Natuurlijk mag Amsterdam ook niet ontbreken. Bezoek een van de vele musea die de stad te bieden heeft. Zoals het EYE Filmmuseum, het Moco Museum vol moderne kunst of duik in de tentoonstelling Cool Japan in de wereld van anime en kawaii. 's Middags chill je in het Vondelpark en geniet je van al het lekkere eten in Amsterdam. Genoeg te doen voor een topweekend met je vrienden!

Meer tips voor een leuke zomer

Foto 2. Bezoek de tentoonstelling Cool Japan in het Amsterdamse Tropenmuseum. Foto: DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2019-06-28 16:44:37 · Gepubliceerd: 2019-06-20 14:23:37 - 582