Wereldmuseum heet je welkom in de Superstraat

Klop, klop! Ontdek verhalen van Rotterdammers in vaste kinderexpo

Wereldmuseum Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Verken de leukste straat van Rotterdam: de Superstraat in het Wereldmuseum. Foto: Wereldmuseum © Aad Hoogendoorn.

6 juli 2019 bijgewerkt: 9 juli 2019 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland De gezelligste buurt van Rotterdam vind je vanaf 6 juli 2019 in het Wereldmuseum. Iedereen is welkom in de Superstraat! Door ruiten turen, brutaal aankloppen en spontaan bij mensen binnen een kijkje komen nemen. In deze permanente tentoonstelling voor kinderen vanaf zes jaar mag alles. In de Superstraat wonen tien Rotterdammers. Geboren en getogen in de stad, verhuisd of zelfs gevlucht: alle buurtbewoners hebben een eigen verhaal.

Op wereldreis in Superstraat

Om de wereld te leren kennen, hoef je Rotterdam niet uit. Kom gewoon gezellig buurten in de Superstraat in het Wereldmuseum. Hier haal je verhalen letterlijk van de straat. Klop aan bij één van de tien buurtbewoners en ontdek wie ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze uniek maakt. Zo ontmoet je Aga, die een eigen winkeltje vol internationale producten heeft. Of kunstenaar Kevin, die in zijn huis een creatieve opdracht voor zijn visite in petto heeft. Even verderop woont Rodney, die een vrolijk huis vol kleurrijke kostuums heeft en je graag een dansje leert voor Zomercarnaval. De tien bewoners van de Superstraat zijn van alle leeftijden en representeren samen de tientallen culturen en nationaliteiten die Rotterdam rijk is.

Wereldmuseum: voor en door Rotterdam

De nieuwe permanente kinderexpo markeert ook een nieuw tijdperk voor het Wereldmuseum. Na een flinke verbouwing is het museum weer geopend. De collectie en wisselende tentoonstellingen van het Wereldmuseum zijn een weerspiegeling van de stad Rotterdam. Ontdek alles over de historie van de havenstad, de inwoners en de diversiteit. Leuk weetje: de oorspronkelijke collectie van het museum is per toeval ontstaan uit voorwerpen die Nederlandse zendelingen, zeelieden, militairen en kooplieden van over de hele wereld meenamen naar Rotterdam.

Foto 2. In de permanente kindertentoonstelling in het Wereldmuseum leren kinderen vanaf zes jaar alles over Rotterdam en de wereld. Foto: Wereldmuseum © Aad Hoogendoorn.
Foto 3. Achter elke deur in de straat schuilt een nieuw verhaal en verschillende activiteiten voor de kinderen. Foto: Wereldmuseum © Aad Hoogendoorn.

Laatst gewijzigd: 2019-07-09 08:44:28 · Gepubliceerd: 6 juli 2019 - 5609