Dit kun je doen als de leraren staken

Meer leuke uitjes met kinderen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Trek eropuit tijdens de lerarenstaking van 30 en 31 januari

27 januari 2020 Toerisme Landelijk Op 30 en 31 januari 2020 staken docenten in het basisonderwijs voor minder werkdruk en een beter salaris. Zijn jouw kinderen ook vrij van school? Trek er met de kids op uit! Ga een dag sporten, neem een duik in een zwemparadijs of bezoek met korting een attractiepark. Dit zijn 13 leuke ideeën voor een dagje uit tijdens de onderwijsstaking.

Foto 1. Kinderen vermaken zich in AquaZoo Leeuwarden terwijl hun ouders kunnen werken tijdens de dagen van de Onderwijsstaking. Foto: © AquaZoo Leeuwarden.

Bezoek Suriname in Amsterdam

AMSTERDAM - Kom op 30 of 31 januari naar het Tropenmuseum Amsterdam. Kinderen mogen dan gratis naar binnen! De interactieve kindertentoonstelling Sabi Suriname is normaal alleen in het weekend te zien, maar nu ook tijdens de twee stakingsdagen. Daal af naar een verborgen benedenverdieping van het museum en leer daar Suriname kennen. Doe boodschappen in een echte toko of vaar met een smalle prauw het oerwoud in. Ook kun je in een studio luisteren naar Surinaamse muziek. Het Tropenmuseum werkt in deze expositie met tijdsloten. Zorg dus dat je online een plekje reserveert!

Zelf aan het werk blijven terwijl de kinderen een uitje beleven?

Op 30 januari 2020 helpen Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en het Aviodrome werkende ouders uit de brand. De attracties richten goede werkplekken met snelle wifi in voor ouders. Tegelijkertijd kunnen de kinderen onder begeleiding op pad door de dierentuin of het museum.

Neem een kijkje achter de schermen bij Toverland

SEVENUM - Bij Toverland kun je tijdens de onderwijsstaking een speciale Toverland Expo bezoeken. Hoe werken de achtbaan Toos-Express en bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn? Op gezette tijden geeft de technische dienst van Toverland antwoord op vragen over deze attracties. Toch liever iets leren? Doe dan een speciale quiz. Als je de goede antwoorden geeft, ontvang je na afloop een echt ToverDiploma! Toverland is op 30 en 31 januari geopend van 11:00 uur tot 18:00 uur. Online tickets kosten € 15,- per stuk. Goed om te weten: opa's en oma's mogen gratis naar binnen, maar dan moeten ze wel minstens één kleinkind meenemen. Koop hier een ticket met € 5,50 korting voor Toverland.

Leef je uit op de speelboerderij

RAALTE - Doordeweeks niet naar school, maar een keer op bezoek in je favoriete binnenspeeltuin. Het kan bij De Flierefluiter in Raalte. Normaal is deze speelboerderij gesloten op donderdag, maar niet op 30 januari! Dat wordt dus een dag waarin kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren op de enorme luchtkussens en klimbanen. Ook de allerkleinsten mogen mee, want De Flierefluiter heeft speciale speelruimtes voor peuters en kleuters. Het beste nieuws is dat volwassenen op deze dag gratis naar binnen mogen. De entree voor kinderen is € 5,-. Boek hier direct je tickets voor Speelboerderij De Flierefluiter in Raalte.

Doe mee met de dino's in Teylers Museum

HAARLEM - Een dag niet naar school is een dag niet geleerd? Toch wel! Van een bezoek aan Teylers Museum steek je altijd wat op. Op 30 en 31 januari mogen kinderen gratis naar binnen bij het museum. Er zijn twee speurtochten, een voor kinderen van 5 tot 7 jaar en eentje voor kinderen vanaf acht jaar. Door het hele museum zitten dieren verstopt. Weet jij ze te vinden? Doe ook mee aan de 'Kunst- & Vliegwerkworskhop' waar je jouw favoriete dino kunt maken. Bepaal zelf of het een land- of een vliegdino is. Schuif tussen 11:00 uur en 14:30 uur aan bij deze workshop.

Programmeer je eigen muziek in Museum Speelklok

UTRECHT - Kom zelfs muziek programmeren in de Muziekfabriek van Museum Speelklok. Dit museum is op 30 en 31 januari geheel gratis toegankelijk voor basisschoolleerlingen. Museum Speelklok heeft de grootste collectie mechanische muziekinstrumenten van Nederland. Ga mee op de Kinderrondleiding (start 14:00 uur) en verbaas je over piepkleine speeldoosjes waar tere muziek uit komt. Hou je liever van hard? Dan is het enorme straatorgel iets voor jou! Ga samen met orgelaapje Toon op speurtocht door het hele museum en maak op jouw eigen Toonkaart het favoriete liedje van deze vrolijke aap.

Ga voor goud op de Sportivun Winterspelen

AMSTELVEEN / BAARN - In plaats van school de hele dag op de bank hangen? Nee, man! Als je tussen de vier en twaalf jaar oud bent kun je in Baarn meedoen met de Sportivunse Winterspelen. Ook in Amstelveen kun je terecht. Van 8:30 uur tot 15:00 uur beleven kinderen twee dagen vol sport, spel en plezier. Het leuke is dat je op deze dagen wintersporten als bobsleeën en curling kunt uitproberen, maar dan wel in een warme gymzaal. Ook kun je gekke sporten als knotshockey of bubbelvoetbal spelen. Koop een losse dagkaart of een passe-partout voor beide dagen. Een lekkere lunch en diverse tussendoortjes zijn inbegrepen in de prijs. De Winterspelen zijn een idee van Sportivun, dat veel ervaring heeft met het organiseren van sportkampen en clinics.

Ontdek hoe je een robot bouwt

TILBURG - Onderwijsstaking of niet, een echte wetenschapper leert altijd graag bij. Ontdekstation013 is dé plek in Brabant voor jonge techneuten en wetenschappers. In dit laboratorium midden in de spannende Tilburgse Spoorzone mag je je naar hartenlust uitleven met proefjes en experimenten. Bouw een eigen robot of drone en zie welke techniek er nodig is om ze in beweging te krijgen. Ontdekstation013 is normaal gesloten op donderdag en vrijdag, maar is op 30 en 31 januari wél open.

Kies voor zwemmen én schaatsen

ALKMAAR - Lekker plonzen in een warm zwembad of liever achtjes draaien op de ijsbaan? In Alkmaar kun je het op 30 en 31 januari allebei doen. Voor maar € 5,- mag je naar binnen bij Zwembad Hoornse Vaart én IJsbaan De Meent Bauerfeind. Speel in de Hoornse Vaart levend bingo in de Waterspeeltuin of ga limbodansen in het golfslagbad. In ijshal De Meent Bauerfeind mogen kinderen kennis maken met curling, ijshockey en icebiken.

Voel je een prins of prinses op Kasteel de Haar

HAARZUILENS - Echte prinsen en prinsessen komen overal binnen. Voel je een echte prins(es) bij Kasteel de Haar, want kinderen tot en met 12 jaar mogen op 30 en 31 januari gratis naar binnen. Stap in een levensecht sprookjeskasteel, dwaal rond in het doolhof en zeg de hertjes in het hertenkamp ook nog even gedag. Per volwassen begeleider mogen er vier kinderen voor niets naar binnen bij dit grootste kasteel van Nederland.

Stap gratis aan boord bij het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Landrotten opgelet! Ook het Scheepvaartmuseum opent de deuren voor alle basisschoolkinderen. Kinderen betalen geen entree. Ook de volwassen begeleider mag gratis naar binnen. Luister naar de spannende verhalen van stoere zeebonken en schiet een kanon af op een VOC-schip. De hele dag zijn er kijk- en ontdektochten over de tentoonstellingen 'Het verhaal van de walvis' en 'Strijd om het ijs'. Op het Open Plein mag je meetekenen aan het magische PoolPanorama. Vlieg tot slot in virtual reality over de historische haven van Amsterdam.

Ga voor een prikkie naar Kinderwereld

RODEN - Papa's, mama's, opa's en oma's, iedereen mag op 30 en 31 januari voor € 3,50 naar binnen bij Speelgoedmuseum Kinderwereld. Kom kijken naar de tentoonstelling met historisch speelgoed. Het leuke is dat je er niet alleen naar mag kijken, maar ook veel mag aanraken. Speel daarna zowel binnen als buiten spelletjes uit vroegere tijden, zoals kegelen, tollen en touwtje springen.

Leer over ridders op het Muiderslot

MUIDEN - Donderdag geen geschiedenisles? Hup, naar het Muiderslot! Daar zie je hoe de middeleeuwse ridders leefden. Alle leerlingen tot 17 jaar mogen gratis naar binnen in dit kasteel. Een betalende volwassene mag maximaal vier kinderen meenemen. Alleen op 30 januari is er de workshop 'Atelier op Zolder' waar kinderen een tekening mogen maken voor hun juf of meester. Maak van jouw leerkracht een dappere ridder of een slimme jonkvrouwe! Koop hier je volwassenticket voor het Muiderslot.

Ga op speurtocht door een miniatuurwereld

ROTTERDAM - Eerder open en voor schoolkinderen gratis entree! Ook Miniworld in Rotterdam heeft extra's in huis tijdens de onderwijsstaking. Zowel op donderdag 30 als vrijdag 31 januari kun je vanaf 10:00 uur neerkijken op Rotterdam in miniatuur. Herken jij de Erasmusbrug of, iets moeilijker, de eerste wolkenkrabber en de oudste watertoren van Nederland? Tijdens de twee stakingsdagen is er ook een educatieve speurtocht.

Dit kun je ook doen tijdens de stakingsdag

Foto 2. Teken in het Scheepvaartmuseum Amsterdam mee aan het magische PoolPanorma. Foto: © Twycer.

Laatst gewijzigd: 2020-01-28 11:39:56 · Gepubliceerd: 2020-01-21 10:31:18 - 3906