Top 10 populairste uitjes van de zomer

Dagje uit in eigen land? Hier vierden we de zomervakantie

Wat is er te doen?   Nieuws door
Foto 1. Met stip op nummer 1: dit gigantische en toch knusse museum, vol nostalgie. Foto: Oude Ambachten & Speelgoed Museum.

30 augustus 2020 Toerisme Landelijk De zomervakantie werd voor velen vakantie in eigen land, vol leuke dagjes uit natuurlijk. Wat was het populairst? Bekijk hier de top 10 populairste uitjes in juli en augustus. Ook leuke ideeën voor je nazomer!

1. Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Terschuur, Barneveld, Gelderland - Ga je mee op ontdekkingsreis door het verleden? In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum komen 160 oude ambachten tot leven. Bezoek oude winkeltjes, kruip in de nostalgische schoolbanken en bewonder antiek speelgoed. Leuk: er is nu een expo over de eeuwige liefde tussen Barbie en Ken te zien. Tot €2,- korting op je tickets! via DagjeWeg.NL Tickets.

2. 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Garderen, Barneveld, Gelderland - Waan je in de jaren veertig op 't Veluws Zandsculpturenfestijn. De zandexpo staat dit jaar in het teken van 75 Jaar Vrijheid. Bewonder indrukwekkende zandbeelden van historische gebeurtenissen en personen tijdens de Tweede Wereldoorlog en bewonder de feestelijke Bevrijding van zand.

3. Julianatoren

Apeldoorn, Gelderland - Met meer dan zestig leuke attracties voor alle leeftijden raken kinderen niet uitgespeeld in Julianatoren in Apeldoorn. En hier is het elke dag showtime: ontmoet tv-sterren Jul en Julia in het echt.

4. BillyBird Park Hemelrijk

Volkel, Uden, Noord-Brabant - Mooi weer of niet, bij BillyBird Park Hemelrijk is een dagje uit altijd geslaagd. Een groot strandbad, twee speeltuinen en een survivalgebied behoren tot de binnen- en buitenattracties van het pretpark. Met als aanvulling sinds begin deze zomer het nieuwe AquaFunPark.

5. CORPUS

Oegstgeest, Zuid-Holland - Maak bij CORPUS een reis door het menselijk lichaam, een complex en verbazingwekkend mooi 'bouwwerk'. Tof: je reist letterlijk door een lijf, want het gebouw is een gigantisch lichaam. Krijg Tot € 5,- korting op je tickets via DagjeWeg.NL Tickets.

6. Attractiepark Drouwenerzand

Drouwen, Borger-Odoorn, Drenthe - Bij Attractiepark Drouwenerzand geniet je de hele dag onbeperkt van attracties, eten en drinken. Dit park doet namelijk aan een all-in-arrangement. Super handig! Aan één dag niet genoeg? Je kunt ook blijven slapen.

7. Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem, Gelderland - Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee op reis door het verleden. Ga mee naar het Nederland van vroeger, vol mooie verhalen, nostalgische ambachten en gezellige oud-Hollandse spellen. In 2020 staat het thema Ontmoet Mij centraal. Luister op verschillende ontmoetingslocaties naar de verhalen van anderen en laat je verrassen!

8. Sprookjeswonderland

Enkhuizen, Noord-Holland - Sprookjeswonderland Enkhuizen is een onontdekt pareltje in de wereld van kinderparken. Ontmoet hier bekende sprookjesfiguren zoals Sneeuwwitje en Klein Duimpje en speel in het Kabouterdorp en het Sprookjesbos. Een leuk park voor gezinnen en grootouders die met hun kleinkinderen op stap willen.

9. Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg

Valkenburg, Valkenburg aan de Geul, Limburg - Ontdek de geheimen van de Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg. Dwaal door ondergrondse vluchtgangen van de Kasteelruïne, waar het gangenstelsel leidt naar de Fluweelengrot. Dit is één van de oudste mergelgrotten van Limburg. Een spannend dagje uit - en stiekem nog leerzaam ook.

10. The Portal Sevenum

Sevenum, Horst aan de Maas, Limburg - Games komt tot leven in The Portal Sevenum. In dit indoor speelparadijs trotseren bezoekers een werelden vol uitdagingen. Komen jouw game skills in real life ook van pas? Test het en probeer alle levels in deze fysieke gamewereld te halen. Extra leuk: volwassenen zijn niet welkom, The Portal is vooral leuk voor tieners en jongvolwassenen.

Ook leuk

Foto 2. Ook erg populair: beleef de Tweede Wereldoorlog in zand in Garderen. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

Laatst gewijzigd: 2020-08-28 17:31:54 · Gepubliceerd: 30 augustus 2020 - 909