Ga lekker naar buiten tijdens de meivakantie!

Dit kun je doen tijdens de meivakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste activiteiten in de buitenlucht voor het hele gezin

4 mei 2021 Natuur Landelijk 'Vakantie, vakantie, vakantie!' De hele dag spelen en leuke dingen doen met vriendjes of met je ouders... niets is fijner dan dat. En hoewel een dagje pretpark of dierentuin er nog even niet in zit, hoeven de kleine actievelingen zich niet te vervelen! Er zijn namelijk heel veel activiteiten in de buitenlucht die je kunt doen tijdens de meivakantie.

Foto 1. Maak een boeiende speurtocht door de natuur met de Nature Game. Foto: Nature Game

Speuren in de natuur met de Nature Game

LANDELIJK - Zin in een stevige wandeling door de natuur met het hele gezin? Maak dan een avontuurlijke wandeling door bossen, heidevelden en zandverstuivingen met de Nature Game van Online Social Games en Staatsbosbeheer. Terwijl volwassenen genieten van het uitzicht en de frisse lucht, voeren de jongste avonturiertjes spannende opdrachten uit. Kies uit verschillende wandelingen zoals: de dansende bomen in het Speulder- en Sprielderbos bij Garderen, De Heuveltjes bij Voorthuizen en het Mosselsezand in natuurgebied Planken Wambuis bij Otterlo. Alle routes zijn ongeveer drie kilometer lang en duren zo'n anderhalf uur. Lekker bezig? Dan kom je misschien wel in de nationale ranglijst!

Bestel de Nature Game met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Op zoek naar insecten in de tuin

KAPELLE, ZEELAND – Ga deze vakantie op safari in je eigen tuin of in het park of bos om de hoek. Neem je fotocamera mee en struin struiken, bomen en bladerdekens af, op zoek naar insecten. Heb je wel eens écht goed gekeken naar hoe deze interessante kleine diertjes eruit zien? Schiet een mooi plaatje of schrijf er een leuk verhaaltje over. Stuur je foto of je verhaal per e-mail op naar het Fruitteeltmuseum en ze vertellen je alles wat je maar wilt weten. Wat is de invloed van de verschillende soorten insecten op de fruitteelt? Ze zijn namelijk écht niet alleen maar schadelijk, ze kunnen ook heel nuttig zijn. En ook bij thuiskomst heeft het museum nog een toffe uitdaging voor je. Knutsel een stuk fruit en stuur 'm in naar het museum. Het mooiste werkstuk wint een leuke prijs!

Lekker buiten klimmen en klauteren

LANDELIJK – Maar je kunt ook lekker de boom in tijdens de vakantie. Nederland zit namelijk vol met spannende plekken waar je tot grote hoogte stijgt. In een klimbos manoeuvreer je jezelf als een eekhoorntje van boomtop naar boomtop via touwladders, klimnetten en ziplines. De meeste parken hebben speciale parcoursen voor jong en oud. Dit maakt een dagje klimmen de perfecte activiteit voor wat quality time met het gezin. Sportief én fijn in de buitenlucht; super gezond! En natuurlijk krijg je overal een uitgebreide uitleg en zit je altijd veilig gezekerd. Wij maakten alvast een overzichtje voor je met de tofste klimbossen van ons land.

Speurtocht door Amsterdam

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - De historische binnenstad van Amsterdam is prachtig! Niet voor niets trekken de romantische grachten, gezellige pleinen en knusse straatjes jaarlijks miljoenen bezoekers. Maar wat nou als je er een heuse speurtocht van maakt? Bestel een pakket van Amsterdam Oude Stad en ontdek al puzzelend alles over de geschiedenis van onze hoofdstad. Verken de Jordaan of kies voor een historisch tochtje. Maak je een stedentrip met het hele gezin? Kies dan voor één van de twee beschikbare kinderspeurtochten. Zie veel van de stad in korte tijd!

Boek je speurtocht door Amsterdam eenvoudig via DagjeWeg.NL Tickets.

Klompvaren op het Apeldoorns kanaal

HATTEM, GELDERLAND - Trek de stoute klompen aan en ga klompvaren over het Apeldoors Kanaal bij Vadesto Outdoor Adventure. In een roeiboot, in de vorm van een gigantische gele klomp, peddel je op je dooie gemakje over het water. Een oer-Hollands dagje uit. Dobber rustig over het kanaal en geniet in de schaduw van de overdekte neus van de klomp van een drankje. Op een klompboot ben je zelf de kapitein, maar je kunt ook het roer uit handen geven en in een rondvaartboot de omgeving verkennen. Verken de uiterwaarden van de IJssel, vaar met zicht op het historische Hattem en spot bevers en ijsvogels tijdens een natuurboottocht door het Algemene Veen.

Bestel je tickets voor de Klompensafari door het Apeldoorns Kanaal met 10% korting.

Traptrips vanuit de grote stad

UTRECHT/ROTTERDAM/AMSTERDAM - De meivakantie vieren we ook dit jaar weer vooral in onze eigen buurt. Dit leidt ertoe dat de behoefte aan fietsvakanties vanuit de stad groeit. Gewoon opstappen en trappen maar! Nederland Fietsland ontwikkelde daarom de 'traptrips': leuke twee- of driedaagse fietstochten voor het hele gezin. De tochten starten en eindigen altijd in de stad. De routes, kampeertips en andere toffe overnachtingsadresjes vind je in de gratis te downloaden minigidsen. Op dit moment zijn er traptrips vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bunkeren in Naarden

NAARDEN, NOORD-HOLLAND - Maak een leuke en leerzame speurtocht langs verschillende bunkers rondom de historische vestingstad Naarden. Tijdens 'Bunkeren' van Vesting Adventure, tussen de dubbele vestinggracht, volg je de routekaart en roadmap en scan je QR-codes op locatie. Zo ontvang je meer informatie over de bunkers, die je nodig om de vragenlijst in te vullen of het codeslot te openen. De route is zo'n 3,5 kilometer lang en dus makkelijk te wandelen, maar je kunt ook een step huren om je tocht te voltooien. Spannend én actief! De routekaart en de roadmap download je gratis op de website van Vesting Adventure, neem voor alle extra opties contact op met de organisator.

Speurtocht op het Maasvlaktestrand

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Wat is dat bouwwerk van allemaal houten palen, waar je tussendoor kunt lopen? En is het wel gemaakt van hout? De speurtocht op het Maasvlaktestrand van Futureland begint meteen op een bijzondere plek. Maar er valt nog veel meer te ontdekken. Wat zie je aan de overkant van het water? En liggen hier echt mammoetbotten? Hoe kan dat? Neem een verrekijker mee, want goed rondkijken is een belangrijk onderdeel van de speurtocht. Wie weet zie je wel een zeehond of een zandhagedis. Download de speurtocht gratis en het avontuur kan beginnen! Het startpunt ligt bij parkeerplaats P3 van het Maasvlaktestrand, aan de Maasvlakteboulevard.

Ook leuk

Foto 2. Speur met het hele gezin een dagje door Amsterdam met de speurtochten van Amsterdam Oude Stad. Foto: Amsterdam Oude Stad

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-05-07 11:29:29 · Gepubliceerd: 2021-05-04 17:20:27 - 771