6 leuke uitjes voor een familiedag in Gelderland

Familiedag organiseren? Hier maak je er een mooie dag van!

De leukste uitjes voor een familiedag   Redactioneel door
Foto 1. Jong en oud kan aan de slag in De Spelerij - De Uitvinderij. Foto: De Spelerij - De Uitvinderij

13 november 2021 Toerisme Een dag met de hele familie op stap, wat een gezelligheid! Maak een feestje van een familiedag en kies een van deze leuke activiteiten. Voor actieve families, met opa en oma of juist veel jonge kinderen. Dit zijn leuke uitjes voor een familiedag in Gelderland!

Samen aan de slag in De Spelerij - De Uitvinderij

Dieren, Rheden, Gelderland - Welke leeftijd je hebt, dat maakt niet uit De Spelerij! Heb je een familie met (jonge) kinderen, dan is deze locatie super leuk voor een familiedag. Ontdek de wonderlijke speelobjecten buiten en struin samen langs het boevenpad. In De Uitvinderij lassen families hun eigen familiewapen; een mooi aandenken aan een geslaagde familiedag. Pluspunt: De Uitvinderij is overdekt, dus ook als het regent dat het giet, valt de familiedag niet in het water. Met een familiearrangement krijg je er koffie, thee of frisdrank en een stukje appeltaart bij en bak je samen de lekkerste broodjes voor de lunch. Bezoek De Spelerij - De Uitvinderij!

Maak een mooie huifkartocht over de Veluwe

Otterlo, Ede, Gelderland - Instappen maar! Met een span sterke Shire Horses rijden de huifkarren van Huifkarcentrum Wouter Hazeleger over de schitterende Veluwe. Geniet tijdens een familiedag van een mooie rit over de hei, terwijl je onderweg ontspannen bijpraat. Voor familiedagen zijn er meerdere huifkarren te huur en zijn er volop mogelijkheden om de dag nog leuker te maken. Ga onderweg lekker picknicken of ga de strijd aan tijdens het ringsteken. Boek dit leuke uitje en maak een mooie huifkartocht over de Veluwe!

Dagje terug naar de tijd van toen

Terschuur, Barneveld, Gelderland - Ga je mee op ontdekkingsreis door het verleden? In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum komen 160 oude ambachten tot leven en ga je op bezoek in oude winkeltjes. Een leuk uitje met opa en oma, die vast verhalen hebben bij de nostalgische voorwerpen die je tegenkomt in dit museum. Kruip in de oude schoolbanken en neem een kijkje in de oude smidse of drogisterij. Voor kinderen zijn er speurtochten en ze mogen lekker spelen met het ouderwetse speelgoed. Maak de familiedag in dit knusse museum compleet met een uitgebreide koffietafel, een lunch of een stampottenbuffet. Bezoek het Oude Ambachten & Speelgoed Museum!

Op avontuur tussen de boomtoppen in Klimbos Veluwe

Apeldoorn, Gelderland - Een spannend en actief uitje in de buitenlucht: Klimbos Veluwe! Deze locatie is ideaal voor families die wel van een sportieve uitdaging houden. Leg verschillende routes af en daag jezelf en elkaar uit! Gelukkig zijn er zijn klimroutes voor jonge, oude, beginnende en ervaren klimmers, dus de hele familie kan meedoen. Extra leuk: het klimpark ligt in Park Berg & Bos, met ook nog een speelweide, een uitkijktoren met fantastisch uitzicht en meerdere wandelroutes. Bekijk het Klimbos Veluwe en ga op avontuur!

ga de strijd aan in een autorally of wandelrally

Ede, Gelderland - Volg de gps routes van RLLY en voer samen leuke opdrachten uit tijdens een wandel- of fietstocht. Of je pakt de auto voor een echte autorally! Een leuk spel om met de hele familie te spelen, want je kunt samenwerken of juist tegen elkaar strijden! Wie haalt de meeste punten binnen? Onderweg kun je stoppen voor wat te eten of te drinken, wanneer je maar wilt. Boek een autorally of een wandelrally met korting en verken met z'n allen een nieuwe omgeving! RLLY biedt navigatiegames door hele Nederland.

Toer met een retro scooter over de Veluwe

Vaassen, Epe, Gelderland - Toeren over de prachtige Veluwe, genieten van de natuur en misschien wel een smakelijke picknickmand voor onderweg. De stijlvolle retro scooters van Retro scooter verhuur Veluwe maken het iedereen gemakkelijk! Stap met de hele familie op een scooter - kinderen kunnen ook mee - en volg de route die Retro scooter verhuur voor jullie heeft uitgestippeld. Wat eten onderweg? Er zijn verschillende heerlijke arrangementen te boeken, met gebak, lunch of een compleet diner. En willen jullie de tocht nog leuker maken? Maak er een puzzeltocht van! Bij Retro scooter verhuur Veluwe is van alles mogelijk voor een geslaagde familiedag.

Nog meer leuke uitjes voor een familiedag

Foto 2. Met de hele familie in de huifkar! Foto: Huifkarcentrum Wouter Hazeleger
Foto 3. Terug in de tijd in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Leuk als opa en oma ook mee zijn op de familiedag! Foto: Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Laatst gewijzigd: 2022-01-24 15:52:34 · Gepubliceerd: 13 november 2021 - 3513