1

7 dierentuinen om in de voorjaarsvakantie te bezoeken

In deze dierentuinen is het een gezellige beestenboel!

Naar de dierentuin! Nieuws door
Foto 1. Echte ijsberen! In Ouwehands Dierenpark. Foto: Ouwehands Dierenpark

archief oud artikel 18 februari 2024 Natuur Landelijk Naar de dierentuin gaan is altijd een leuke onderneming, zeker met al de extra activiteiten die sommige dierentuinen organiseren tijdens de voorjaarsvakantie! Of je nu graag met de kids reptielen bewondert, een safari maakt of gewoon een frisse neus wil halen in een prachtige zoo: in deze dierentuinen heb je het zonder twijfel naar je zin deze voorjaarsvakantie van 17 tot en met 25 februari.

Ouwehands Dierenpark

Rhenen, Utrecht Een prachtige dierentuin die natuurlijk niet mag missen in dit lijstje: Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Buiten de tropische, schattige en imposante dieren die je hier mag bewonderen, staat er in de voorjaarsvakantie nog iets moois op de planning. Met een combiticket kun je namelijk ‘s avonds de dag afsluiten met een bezoekje aan Light Nights ‘Treasures of Time’. Dat is een waar lichtspektakel waar je oog in oog staat met metershoge dino’s. Een spannende familieshow als perfecte kers op de taart na een dagje in de dierentuin.

Reptielenhuis De Aarde

Breda, Noord-Brabant Zoals de naam al doet vermoeden kun je in Reptielenhuis De Aarde in Breda talloze reptielen bewonderen! Enorm indrukwekkend en soms ook best griezelig, die beesten. Voor de echte waaghalzen kun je hier zelfs een slang vasthouden. Het fijne is dat dit een indoor uitstapje is, wat het ook geschikt maakt voor een regenachtige dag. Deze kleinschalige dierentuin noemt zichzelf met een reden het mooiste reptielenhuis van Nederland!

Foto 2. Durf jij slangen vast te houden in Reptielenhuis De Aarde? Foto: Reptielenhuis De Aarde

GaiaZOO

Kerkrade, Limburg Van konijnen en papegaaien tot giraffen en gorilla’s: in Kerkrade vind je de dierentuin GaiaZOO! Extra leuk om te bezoeken in de voorjaarsvakantie, want er zijn veel activiteiten georganiseerd voor de kids. Je mag in GaiaZOO onder andere braakballen uitpluizen, knutselen en meedoen aan het voeren van verschillende dieren. Bovendien erg geschikt voor een regenachtige dag, want veel van deze activiteiten in de zoo zijn overdekt, zoals een bezoekje aan de DinoDome waar kinderen urenlang indoor kunnen spelen.

Dierenpark Amersfoort

Amersfoort, Utrecht Het prachtige Dierenpark Amersfoort heeft iets bijzonders op de planning tijdens de voorjaarsvakantie! Van 17 t/m 25 februari 2024 is het namelijk Wilde Wildlife Week. Kinderen kunnen alles te weten komen over bedreigde diersoorten terwijl ze klauteren en glijden over de speeltoestellen. Ze leren alles over hoe we de natuur kunnen beschermen in het binnen- en buitenland. Bezoek ook zeker het dierendoolhof, volg een Wildlife rondleiding of win een kinderfeestje door zoveel mogelijk flesjes en blikjes in te zamelen.

Foto 3. Plezier voor de kleintjes tijdens de Wilde Wildlife Week in Dierenpark Amersfoort. Foto: Dierenpark Amersfoort

Koninglijke Burgers' Zoo

Arnhem, Gelderland Ga je mee naar de grootste overdekte mangrove ter wereld in de Koninklijke Burgers' Zoo? Daar zijn onder andere zeekoeien en wenkkrabben te bewonderen. Hun natuurlijke leefgebied is hier zo precies mogelijk nagemaakt. In de voorjaarsvakantie op 14, 16 en 21 februari is er een extra activiteit georganiseerd voor de kleintjes: het peuter- en kleuterprogramma 'vlinders en zeekoeien'. Een heus avontuur voor het hele gezin in de mangrove, waarbij jullie leren hoe jonge dieren opgroeien. Buiten de mangrove kun je natuurlijk ook volop dieren spotten als giraffen, pinguïns, neushoorns en zebra's. De hele voorjaarsvakantie kun je trouwens nog IJstijd & Zoo bewonderen en tientallen dierensoorten uit de IJstijd op ware grootte zien!

Zoo Bizar

Orvelte, Drenthe Dol op kleine dieren? Zoo Bizar is een heuse mini-zoo op een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. De kleinste dierentuin van Nederland, maar dat maakt het niet minder vermakelijk! Je kunt hier op elke dag van de voorjaarsvakantie terecht om van heel dichtbij talloze kleine diersoorten te bewonderen. Reuzenslakken, wandelende takken, stinkdieren en ratelslangen: je komt ogen tekort in Zoo Bizar. Ook op een regenachtige dag valt hier genoeg te doen, want tijdens de indoor zintuigenpresentatie leer je van alles over de bijzondere dieren die binnen verblijven.

Foto 4. De tenrek is een piepklein egeltje en past helemaal in de kleinste dierentuin van Nederland. Foto: Zoo Bizar

Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek, Noord-Brabant Eén van de mooiste en meest bijzondere dierentuinen in Nederland is natuurlijk Safaripark Beekse Bergen. Waarom een safari in Afrika boeken als het ook gewoon dicht bij huis kan? Ben je hier nog nooit geweest, dan is de voorjaarsvakantie het perfecte moment voor een bezoek, of dat nu met of zonder overnachting is. In Safaripark Beekse Bergen rijd je met je eigen auto langs de olifanten, leeuwen en giraffen. Of ga mee met de bus of boot, zodat je alleen maar hoeft te kijken en te genieten. Een unieke ervaring waar je het nog lang over zult hebben met je kinderen! Zij kunnen trouwens ook lekker knutselen en spelletjes spelen tijdens de voorjaarsvakantie. Verblijf je een nachtje in dit park? Dan kun je tevens genieten van de Light Safari in de avonduren.

Liever naar een kinderboerderij?

Foto 5. De Ocean, het imposante aquarium van Burgers' Zoo waar je zelfs onder de vissen loopt. Foto: Burgers' Zoo © Melvin Winkeler

Laatst gewijzigd: 2024-02-18 15:50:28 · Gepubliceerd: 18 februari 2024 - 3053