1

Uitstapjes vlakbij Het Nationale Park De Hoge...

Nederlands Tegelmuseum

otterlo, Gelderland (0.96km)  -  Tegels, tegels, tegels. Het Nederlands Tegelmuseum ligt vol met deze kunstwerkjes, die vroeger de wanden sierden. Schilder hier ook zelf een tegel!

's maandags gesloten 

De Beekse Hoeve: Huifkartochten over de Veluwe

otterlo, Gelderland (1.55km)  -  De Beekse Hoeve organiseert winterse snertritten met een huifkar door het prachtige Veluwse landschap. Ook in de zomer is een huifkartocht een feest!

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 16 61 22 88 

Otterlo Events

otterlo, Gelderland (1.57km)  -  Natuur en evenementen zijn nauw met elkaar verbonden bij Otterlo Events. Op zoek naar een memorabele activiteit met vrienden, familie, teamgenoten of collega's? Dan zit je hier gebakken!

geopend op afspraak of bel +31 (0)318 265 265 

Maak een mooie huifkartocht over de Veluwe

otterlo, Gelderland (2.12km)  -  Met een span sterke Shire Horses rijden de huifkarren van Huifkarcentrum Wouter Hazeleger over de schitterende Veluwe. Stap op en geniet van een ontspannen rit over de hei. Of maak er een dagje van met picknick of barbecue!

elke dag geopend 

OERRR speelnatuur Mosselse Zand

otterlo, Gelderland (2.17km)  -  Wie durft er stoer in een boom te klimmen? En wie maakt de mooiste hut? Kom geulen graven in het zand en vul ze met water uit de pomp! Kinderen leven zich helemaal uit in OERRR speelbos Mosselse Zand bij Otterlo.

elke dag geopend 

Familierestaurant en Indoor Speeltuin De Houtzagerij

otterlo, Gelderland (2.25km)  -  Op de veranda van Restaurant De Houtzagerij in Otterlo kijk je uit over het bos, waar zo een wild zwijn of hert kan opduiken. Wandel door het natuurgebied Planken Wambuis en laat de kinderen spelen in de speeltuin, binnen en buiten!

open op zondag, maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Kröller-Müller Museum

otterlo, Gelderland (2.48km)  -  Het Kröller-Müller Museum is een unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur. Ontdek de inspirerende kunstcollectie en de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld in de prachtige omgeving van het Nationale Park de Hoge Veluwe.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Exodus Events

otterlo, Gelderland (2.53km)  -  Doe een potje discgolf of neem pijl en boog ter hand. Exodus Events verzorgt familiedagen, bedrijfsuitjes en andere evenementen op maat.

geopend op afspraak of bel +31 (0)85 02 01 210 

Historische Collectie Korps Nationale Reserve

harskamp, Gelderland (2.6km)  -  De Historische Collectie Korps Nationale Reserve laat de geschiedenis van het korps zien, de vrijwilligers van de Landmacht.

vandaag nog gesloten, geopend 30 april t/m 1 oktober, van 13:00 uur tot 17:00 uur 

Museonder

otterlo, Gelderland (3.18km)  -  Ontdek alles over het leven op de Veluwe in het ondergrondse museum Museonder in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

elke dag geopend 

Jachthuis Sint Hubertus

hoenderloo, Gelderland (3.9km)  -  Jachthuis Sint Hubertus, ontworpen door de beroemde architect Berlage, was het huis van het echtpaar Kröller-Müller.

geopend op afspraak of bel +31 (0)55 - 833 0833 

Picknicken bij rioolwaterzuivering Otterlo

otterlo, Gelderland (4.87km)  -  Spreid je picknickkleedje uit en geniet van het groen om je heen op deze voormalige rioolwaterzuiveringsplaats. Je kunt vanaf hier ook het klompenpad lopen.

elke dag geopend 

Tropische vlindertuin De Passiflorahoeve

harskamp, Gelderland (5.53km)  -  Prachtige vlinders in allerlei kleuren fladderen rond in de vijf verschillende vlindertuinen van De Passiflorahoeve. De meest uitgebreide vlindertuin van Europa!

vandaag nog gesloten, geopend 21 mei t/m 1 oktober, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

De Groenerie Harskamp

harskamp, Gelderland (5.63km)  -  Bij De Groenerie speel je in een boerenbinnentuin, vis je in de forelvisvijver of bewonder je vlinders in de vlindertuin.

's zondags gesloten 

Farm Fields

wekerom, Gelderland (5.68km)  -  Proef de biologische wijn van Eco Fields, een rietgedekte boerderij die ook gebruikt kan worden als ontvangst- en demonstratieruimte. Koop hier verse boerenproducten als vlees en wijn of volg een rondleiding over het bedrijf.

geopend op afspraak of bel +31 (0)318 - 46 13 44 

Uitkijktoren Kootwijkerzand

kootwijk, Gelderland (6.07km)  -  Vanaf de uitkijktoren heb je prachtig uitzicht over de Veluwe. De toren is twaalf meter hoog.

elke dag geopend 

Uitkijktoren De Zandloper

kootwijk, Gelderland (6.07km)  -  Beklim uitkijktoren De Zandloper en ontdek het grootste zandverstuivingsgebied van West-Europa. Ontdek ook hoe de bijzondere toren aan zijn naam is gekomen.

elke dag geopend 

Kootwijkerzand

kootwijk, Gelderland (6.07km)  -  Het Kootwijkerzand voelt buitenlands aan, maar het ligt in Nederland! Maak kennis met een van de grootste zandgebieden van Europa met door de wind gevormde duinen.

elke dag geopend 

Uitkijktoren Valenberg

otterlo, Gelderland (6.65km)  -  In natuurgebied Planken Wambuis vind je Uitkijkpunt Valenberg. Bij helder weer heb je hier een fantastisch uitzicht op onder andere Radio Kootwijk, Jachthuis Sint Hubertus.

elke dag geopend 

Klompenpad het Valkschepad

lunteren, Gelderland (6.94km)  -  Ontdek Klompenpad het Valkschepad en beleef verschillende soorten landschappen. Van eindeloze zandvlakten tot 'Celtic Fields' en door korenvelden.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Het Nationale Park De Hoge Veluwe