Meer lezen over Nationaal Monument Kamp Vught

De paden op met de NS

Trek stevige stappers aan en ga wandelen. De NS-wandeltochten zijn nu gebundeld in een prachtige jubileumgids.

Verzetsheld in het museum

amsterdam, Noord-Holland  -  Door een verbluffend inzicht en moed 'ritselde' Walraven van Hall miljoenen voor het verzet. En dat kwam hem duur te staan.

Dodenherdenking 2011

amsterdam, Noord-Holland  -  Traditioneel worden elk jaar op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. DagjeWeg.NL geeft herdenkingstips.

Groene vlakten met een zachte G

den bosch, Noord-Brabant  -  Pak de blarenpleister uit de kast! DagjeWeg.NL wandelde door de Vughtse Lunetten en ontdekte een groene geschiedenis.

Bloeiende liefde in barre tijden

vught, Noord-Brabant  -  In de schuilkelders en in de kampen bloeiden ook liefdesrelaties op. Hoe? Dat is te zien Nationaal Monument Kamp Vught.

Weg dit weekend

landelijk  -  Stap dit weekend uit je eigen wereld en ontdek die van een ander! Bijvoorbeeld het Wilde Westen of de wereld van Bartimeus.

Sport of politiek spel?

vught, Noord-Brabant  -  Bij sport denk je niet direct aan politiek of mensenrechten. Toch draait het daar om in de tentoonstelling 'The Games must go on'.

Massamoord op zigeuners krijgt een gezicht

vught, Noord-Brabant  -  Het grote publiek is nog te onbekend met de systematische moord van 500.000 zigeuners tijdens de Tweede Wereldoorlog, stelt Nationaal Monument Kamp Vught. Tot en met 31 augustus zijn daarom in het museum de twee exposities 'The holocaust against...

Dromen van een betere wereld

vught, Noord-Brabant  -  Ook kinderen werden opgesloten in concentratiekampen. Door te tekenen of een brief te schrijven vergaten ze soms even de harde werkelijkheid. Nationaal Monument Kamp Vught toont van 1 februari tot 1 april 2007 de creatieve uitingen van deze jonge...

Spelen achter prikkeldraad

vught, Limburg  -  In Nationaal Monument Kamp Vught opent verzetsvrouw en kunstenares Truus Menger op 4 oktober de expositie “Spelen achter prikkeldraad”. Centraal in deze expositie staan creatieve uitingen van kinderen in concentratiekampen tijden de Tweede...