Meer lezen over Nationaal Monument Kamp Vught

De paden op met de NS

Trek stevige stappers aan en ga wandelen. De NS-wandeltochten zijn nu gebundeld in een prachtige jubileumgids.

Verzetsheld in het museum

archief amsterdam, Noord-Holland  -  Door een verbluffend inzicht en moed 'ritselde' Walraven van Hall miljoenen voor het verzet. En dat kwam hem duur te staan.

Dodenherdenking 2011

archief amsterdam, Noord-Holland  -  Traditioneel worden elk jaar op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. DagjeWeg.NL geeft herdenkingstips.

Groene vlakten met een zachte G

archief den bosch, Noord-Brabant  -  Pak de blarenpleister uit de kast! DagjeWeg.NL wandelde door de Vughtse Lunetten en ontdekte een groene geschiedenis.

Bloeiende liefde in barre tijden

archief vught, Noord-Brabant  -  In de schuilkelders en in de kampen bloeiden ook liefdesrelaties op. Hoe? Dat is te zien Nationaal Monument Kamp Vught.

Weg dit weekend

archief landelijk  -  Stap dit weekend uit je eigen wereld en ontdek die van een ander! Bijvoorbeeld het Wilde Westen of de wereld van Bartimeus.

Sport of politiek spel?

archief vught, Noord-Brabant  -  Bij sport denk je niet direct aan politiek of mensenrechten. Toch draait het daar om in de tentoonstelling 'The Games must go on'.

Massamoord op zigeuners krijgt een gezicht

archief vught, Noord-Brabant  -  Het grote publiek is nog te onbekend met de systematische moord van 500.000 zigeuners tijdens de Tweede Wereldoorlog, stelt Nationaal Monument Kamp Vught. Tot en met 31 augustus zijn daarom in het museum de twee exposities 'The holocaust against...