den bosch kerstvakantie

den Bosch Kerstvakantie (17)

Zwanenbroedershuis

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Ontdek de rijke geschiedenis van het Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in het Zwanenbroedershuis in Den Bosch. Van eeuwenoude muziekboeken tot de drinkbeker van Willem van Oranje.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 2,50

Museumgemaal Caners

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Nederland is waterland. Maar hoe kwamen wij met onze voetjes op het droge? Ontdek de geschiedenis van het waterschap in Museumgemaal Caners. Deze maalde vroeger de achterliggende polders droog.

geopend, soms geopend op zondag

gratis toegang

Pannenkoekenboot Den Bosch

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Aan boord van het nostalgische schip 'Ouwe Dirk' worden heerlijke pannenkoeken gebakken. Terwijl de pannenkoekenboot van Rederij Wolthuis langzaam het centrum van Den Bosch uit vaart, heb jij de eerste pannenkoek al op.

geopend, open op zondag, woensdag

volwassenen vanaf € 22,50

kinderen vanaf € 17,50

Bastionder

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Ontdek de geschiedenis van vestingstad Den Bosch in het Bastionder in Bastion Oranje. Een videopresentatie geeft uitleg over het beleg van Frederik Hendrik.

open op zondag, woensdag, vrijdag en zaterdag

entree gratis

Het Noordbrabants Museum

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Cultuur, kunst en geschiedenis: daar gaat het over in het volledig gerenoveerde en vernieuwde Noordbrabants Museum.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 12,00

kinderen gratis

Sint-Janskathedraal Den Bosch

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - De Sint-Janskathedraal kent veel geschiedenis. De bouw van de kerk startte in 1220 en de kathedraal heeft in de tussentijd een hoop historie overleefd. Een bezoek aan de kathedraal mag tijdens een dagje Den Bosch niet ontbreken!

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 7,00

kinderen vanaf € 3,50

peuters gratis

Groot Tuighuis Den Bosch

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Het Groot Tuighuis in Den Bosch is een schatkamer met archeologische en bouwhistorische vondsten die laten zien hoe Den Bosch er vroeger uitzag.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

entree gratis

Nationaal Carnavalsmuseum

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Brabanders kijken er reikhalzend naar uit: carnaval! In het Oeteldonks Gemintemuzejem wordt alles wat bij dit feest hoort onder de loep genomen.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 6,00

kinderen vanaf € 3,00

peuters gratis

Sint-Janstoren Den Bosch

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Ontdek Den Bosch van boven. Beklim de hoge Sint-Janstoren en geniet van een adembenemend uitzicht!

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 2,50

peuters gratis

Van de redactie

UITagenda