Friesland

Dagje Friesland - wat te doen?

Uitstapjes in Friesland (444)

Ga op OnderWaterSafari in Natuurmuseum Fryslân

leeuwarden, Friesland  -  Kijk recht in de ogen van een meerval. Ga op avontuur door het Friese landschap en ontdek vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en spannende proefjes in Natuurmuseum Fryslân!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Zwembad De Golfslag

buren, Friesland  -  Zoef van de glijbaan van veertig meter lang en geniet van het water in zwembad De Golfslag op het prachtige eiland Ameland.

elke dag geopend 

Traditioneel zeilen met de Koh-ï-Noor

harlingen, Friesland  -  Zeil met het prachtige zeilschip Koh-ï-Noor uit 1904 op de Waddenzee. De golven klotsen tegen het schip en de wind raast door je haren.

elke dag geopend 

Heerlijk in een sloep varen op de Friese meren

oppenhuizen, Friesland  -  Stap in een sloep voor een prachtige rondvaart over de Friese meren. Een ervaren schipper laat je de mooiste plekjes zien. De elektrische sloep is muisstil, zodat je kunt genieten van de rust om je heen.

elke dag geopend 

Sportieve bedrijfsuitjes op het water

heeg, Friesland  -  Zoek de uitdaging met collega's of vrienden op het Friese water. Strijd met een zeilboot of ga sloepvaren! Of blijf aan wal voor spannende outdoor activiteiten. Ottenhome Heeg neemt je op sleeptouw!

elke dag geopend 

Cranberries van Terschelling

formerum, Friesland  -  Proef de cranberry in Formerum, het kloppende hart van de cranberryindustrie. De cranberryfabriek met proeverij laat je kennismaken cranberries en alles wat daarbij hoort.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag 

Monkey Town Wolvega

wolvega, Friesland  -  Klauter door de spannende gangetjes en tunnels. Monkey Town Wolvega is een heerlijke plek voor kinderen om zich helemaal uit te leven!

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag 

Galerie De Scheepskamer

heeg, Friesland  -  Geïnspireerd door zee, zeilen, schepen en havens. In galerie De Scheepskamer hangen allerlei schilderijen en foto's met, zoals de naam al doet vermoeden, een nautisch thema. Schip Ahoy!

open op zaterdag - soms geopend op zondag 

AtelierSchier - workshops in een stadsbus

schiermonnikoog, Friesland  -  Schiermonnikoog is maar klein, maar herbergt een grootse natuurlijke schoonheid. Atelier Schier brengt de natuur dichterbij door inspirerende workshops. Maak bijvoorbeeld een kunstwerk met strandvondsten!

vandaag nog gesloten, geopend 23 augustus t/m 1 november, 10:00 uur 

Wrakkenmuseum Terschelling

formerum, Friesland  -  In het rommelige Wrakkenmuseum op Terschelling liggen zelf opgedoken voorwerpen uit scheepswrakken.

elke dag geopend 

De Schierstins

veenwouden, Friesland  -  De Schierstins is een van de weinige bewaarde kastelen in Friesland. De expositie Ljocht en Skaad laat zien hoe het er aan toe ging in kastelen en kloosters.

's maandags gesloten 

UITagenda Friesland

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Friesland UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

zondag

11 april 2021Fatbike tour op SchiermonnikoogFatbike tour op SchiermonnikoogVollemaanwandeling Drents-Friese WoldWeidevogelexcursie LionserpolderFatbike tour op SchiermonnikoogExpositie In en Om Sneek - diverse kunstenaarszondag 11 april 2021

maandag

12 april 2021Fatbike tour op SchiermonnikoogFatbike tour op SchiermonnikoogVollemaanwandeling Drents-Friese WoldWeidevogelexcursie LionserpolderFatbike tour op SchiermonnikoogExpositie In en Om Sneek - diverse kunstenaarsmaandag 12 april 2021

dinsdag

13 april 2021Fatbike tour op SchiermonnikoogFatbike tour op SchiermonnikoogVollemaanwandeling Drents-Friese WoldWeidevogelexcursie LionserpolderFatbike tour op SchiermonnikoogExpositie In en Om Sneek - diverse kunstenaarsdinsdag 13 april 2021

woensdag

14 april 2021Fatbike tour op SchiermonnikoogFatbike tour op SchiermonnikoogVollemaanwandeling Drents-Friese WoldWeidevogelexcursie LionserpolderFatbike tour op SchiermonnikoogExpositie In en Om Sneek - diverse kunstenaarswoensdag 14 april 2021

donderdag

15 april 2021Fatbike tour op SchiermonnikoogFatbike tour op SchiermonnikoogVollemaanwandeling Drents-Friese WoldWeidevogelexcursie LionserpolderFatbike tour op SchiermonnikoogExpositie In en Om Sneek - diverse kunstenaarsdonderdag 15 april 2021

vrijdag

16 april 2021Fatbike tour op SchiermonnikoogFatbike tour op SchiermonnikoogVollemaanwandeling Drents-Friese WoldWeidevogelexcursie LionserpolderFatbike tour op SchiermonnikoogExpositie In en Om Sneek - diverse kunstenaarsvrijdag 16 april 2021