groningen

Groningen Kerstvakantie (53)

Bartholomeuskerk

STEDUM, GRONINGEN - Breng een bezoekje aan een van de mooiste kerken van Nederland: de Bartholomeuskerk in Stedum. Bekijk de schitterende muurschilderingen en de graftombe.

geopend op afspraak of bel voor meer informatie

entree gratis

Het Joodse Schooltje

LEEK, GRONINGEN - In Het Joodse Schooltje kregen Joodse kinderen les. In 1996 is het gebouw gerestaureerd als museum ter nagedachtenis aan de Joodse inwoners van Leek.

open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

gratis toegang

Klokkengieterijmuseum

HEILIGERLEE, GRONINGEN - Klokken, klokken en nog eens klokken, dat is te zien in het Klokkengieterijmuseum. Elke klok heeft zijn eigen geschiedenis, dat maakt dit museum zo bijzonder.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 4,00

peuters gratis

Kunst kijken en lekker veel zelf doen in het Doe Museum

VEENDAM, GRONINGEN - Doe Museum Veendam is een plek waar je je handen uit de mouwen kunt steken! Niet alleen kinderen, ook volwassenen spelen hier eindeloos! Bekijk prachtige tentoonstellingen en ga daarna zelf aan de slag.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

volwassenen vanaf € 9,00

kinderen vanaf € 5,00

peuters gratis

Landgoed Borg Verhildersum

LEENS, GRONINGEN - Landgoed Borg Verhildersum is gebouwd in de veertiende eeuw en dient nu als museum. Ontmoet hier de bewoners van het Groninger platteland in de negentiende eeuw en leer hoe hun leven er toen uit zag.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 7,00

kinderen vanaf € 2,00

peuters gratis

Abel Tasman Museum

LUTJEGAST, GRONINGEN - Het Abel Tasman Museum, het voormalige Abel Tasman Kabinet, vertelt het verhaal van zeevaarder Abel Janszoon Tasman. Maak kennis met deze zeeheld uit het Noorden.

open op donderdag, vrijdag en zaterdag

entree gratis

Van de redactie

UITagenda