Kerstvakantie Groningen

 kerstvakantie Groningen en omgeving

Ontdek de schatten van de wierden

ezinge, Groningen  -  De wierden tekenen het landschap rond het Groningse Ezinge. Ontdek alles over het ontstaan van deze woonheuvels en welke geheimen ze prijsgeven in Museum Wierdenland. Kinderen kunnen zelf opgravingen doen en oude ambachten uitproberen!

Abel Tasman Museum

lutjegast, Groningen  -  Het Abel Tasman Museum, het voormalige Abel Tasman Kabinet, vertelt het verhaal van zeevaarder Abel Janszoon Tasman. Maak kennis met deze zeeheld uit het Noorden.

Vesting Oudeschans

oudeschans, Groningen  -  De groene punten in het landschap laten nog zien dat het Oudeschans in Oost-Groningen ooit een vestingdorp was. Ontdek de mooiste plekjes in en om dit dorp.

Kijkhut Kiekkaaste

nieuwe statenzijl, Groningen  -  Spot talrijke vogels, bruinvissen, maar ook zeehonden bij Kijkhut Kiekkaaste. Ontdek de enige buitendijkse Kijkhut van Nederland midden in de kwelders van natuurgebied de Dollard.

Museum Restaurant Slaait'nhoes

onstwedde, Groningen  -  In de gerestaureerde Saksische vakwerkboerderij Slaait'nhoes vind je nu een streekmuseum en restaurant. Een fijn startpunt om de regio Westerwolde te ontdekken met zijn kronkelende riviertjes, pittoreske dorpjes, oerbos en verborgen hoekjes.

Het Behouden Blik

uithuizermeeden, Groningen  -  Hoe zagen verpakkingen er vroeger uit? Hoe zijn de verpakkingen van bekende Nederlandse merken als Verkade, Douwe Egberts, Tiktak en Van Nelle over de jaren veranderd? In Museum Het Behouden Blik is een terugblik op de keuken van de Nederlandse...

Dickens Room

haren, Groningen  -  Bibliotheek Haren herbergt een speciale ruimte: de Dickens Room. Hier bevindt zich een enorme collectie boeken van en over de auteur Charles Dickens.