Uittips van de redactie creatief in Amsterdam

11 artikelen en reportages creatief in amsterdam

Kunst uit de gevangenis

archief amsterdam, Noord-Holland  -  De kunstwerken die straks te zien zijn in Stopera, komen wel van een heel bijzondere plek: de Russische Kresti-gevangenis.

Zelf in de voetsporen van Rembrandt

archief amsterdam, Noord-Holland  -  Ga creatief aan de slag, á la Rembrandt en volg een zomerworkshop prenten maken in het vroegere woonhuis van Rembrandt van Rijn.

Winkelen in een woonwalhalla

archief amsterdam, Noord-Holland  -  De dagen worden steeds donkerder... Maak je huis weer gezellig met de leukste tips van Woonbeurs Amsterdam.

Wees een boekenheld!

archief amsterdam, Noord-Holland  -  Stap in de wereld van de superhelden. De Kinderboekenweek begint vandaag en staat in het teken van favoriete helden uit verhalen.

Maak een film met Paul Verhoeven

archief amsterdam, Noord-Holland  -  Paul Verhoeven maakt een film met het online publiek. Heb je een goed idee voor zijn film, draag dan je steentje bij.

Ken je klassiekers!

archief amsterdam, Noord-Holland  -  Altijd al eens de echte balletklassiekers willen zien? Dat kan, want dit jaar staan ze weer op de planken in Amsterdam!

Waarom is die Lego hier?

archief amsterdam, Noord-Holland  -  Lego: iedereen heeft er vroeger wel eens meegespeeld. Kunstenaar Jan Vormann ontdekte een heel andere mogelijkheid.

Win 2 vrijkaartjes en voel je Alice in Wonderland in Doloris' Meta Maze

prijsvraag Loop, kruip en klim door Doloris' Meta Maze: een enorm doolhof van wel vierhonderd vierkante meter met meer dan veertig bijzondere ruimtes. Allemaal ontworpen door kunstenaars. Je dwaalt van de ene droomwereld naar de andere fantasie. Sta op de bodem van een oude put, volg muziek door mysterieuze...