1

Laat je verrassen dit weekend!

Vijf bijzondere uitstapjes vol historie, cultuur en winterpret

Elke dag iets te doen, ook in het weekend! Redactioneel door

archief oud artikel 28 november 2013 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland De winter nadert met rasse schreden! Waar moet je dit weekend zijn voor een leuk dagje uit? Bij die bijzondere kerststal onder de grond? Of op de spiksplinternieuwe schaatsbaan in Rotterdam? Op de Veluwe wordt een heuse veldslag nagespeeld en Maastricht betovert je met lichtjes en winterpret. En in Amsterdam pik je nog snel één van die mooie documentaires mee.

Een echte schaatsbaan voor Rotterdam

Vanaf 30 november kan er geschaatst worden in Rotterdam! Tot en met maart kun terecht op de nieuwe schaatsbaan om baantjes te schaatsen en te genieten van een ijskoud uitje met vrienden, collega's of familie. Er zijn twee overdekte banen: eentje van 400 meter, waar je achter elkaar rondjes kunt schaatsen, en een van 800 vierkante meter waar je kunt spelen, hockey'en en rustig je slagen kunt oefenen. Bij het gezellige Koek & Zopieplein kun je lekker bijkomen en opwarmen. Let op: er kan hier niet met contant geld betaald worden.

Schaatsbaan in Rotterdam
Geopend van 30 november tot en met maart 2014.
Te bezoeken tussen 09:00 uur en 22:00 uur.
Entree: 3,50 euro.

Laat je betoveren in magisch Maastricht!

Tijdens Magisch Maastricht hult Maastricht zich van zaterdag 30 november tot en met maandag 30 december in magische sferen. Pleinen, straatjes en hofjes staan bol van activiteiten, maar ook in theaters is van alles te beleven. De prachtig versierde etalages en sfeervolle kerstmarkt zijn ook een bezoek waard. En het Vrijthof wordt omgetoverd in een waar winterparadijs. Kom schaatsen op de ijsbaan van maar liefst 800 vierkante meter!

Magisch Maastricht
Te bezoeken van 30 november tot en met 30 december 2013.
Entree: gratis.

200 jaar Ontzet van de Veluwezoom

Het is 200 jaar geleden dat het Koninkrijk der Nederlanden is ontstaan. De Veluwezoom speelde daarbij een grote rol: hier woedde de veldslag waarna de weg open was voor de landing van Koning Willem I in Scheveningen. Dit bijzondere feit wordt gevierd met een tweedaags spektakel rondom het Ontzet van de Veluwezoom. Hier kom je dit weekend honderden soldaten tegen, maar ook 'Napoleon' en de 'Prins van Oranje'. Zondag zijn er vanaf 10:00 uur historische activiteiten op het terrein voor het Landhuis Rhederoord. Om 14:00 uur begint de grote veldslag!

200 jaar Ontzet van de Veluwezoom
Te bezoeken van 30 november tot en met 1 december tussen 10:00 uur en 17:00 uur.
Adres: Parkweg 19 in De Steeg.
Entree: gratis.

Ondergrondse kerststal in Wilhelminagrot

Beleef het kerstverhaal in de spelonken van de eeuwenoude Wilhelminagrot in Valkenburg. Een zandcreatie in kerstsferen staat hier te wachten op de bezoekers die een adembenemende en verstilde ondergrondse reis willen meemaken... Ook kan er een ritje kabelbaan gemaakt worden naar de Wilhelminatoren. Dat zorgt voor een prachtig adembenemende vergezicht over het Geuldal, onder het genot van een hapje en natuurlijk glühwein!

Magisch zand: Kerststal in de Wilhelminagrot
Te bezoeken van 15 november tot en met 5 januari 2014, van 11:00 uur tot 18:00 uur.
Locatie: Neerhem 44 in Valkenburg.
Entree: 5,00 euro voor volwassenen, 2,50 euro voor kinderen.

De laatste dagen van IDFA

Alleen dit weekend nog: indrukwekkende documentaires van hoog niveau op het IDFA-festival in Amsterdam. Nergens ter wereld vind je zoveel kwaliteitsdocumentaires, enthousiastelingen en documentairemakers bij elkaar. En niet zonder reden: de documentaires van IDFA hebben iets te vertellen. Het zijn bijzondere verhalen, schokkend of onthullend, grappig en ontroerend. Er zijn ook speciale films van vroeger te zien. Beeld en Geluid heeft elf Nederlandse films gedigitaliseerd en gerestaureerd. Kijk snel of er nog iets voor je bij zit!

De laatste dagen van het IDFA-festival
Nog te bezoeken tot en met zondag 1 december.
De films zijn te zien in Pathé De Munt en Pathé Tuschinski in Amsterdam.
Tussen 9:00 uur en 01:00 uur zijn vele documentaires te bekijken. De volledige IDFA-programmering vind je hier.

Laatst gewijzigd: 2013-11-28 16:15:31 · Gepubliceerd: 28 november 2013 - 611