Maandag op stap? Hier kun je wél heen!

Elke dag van de week iets te doen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Tips voor als je op een maandag op pad wilt

14 januari 2014 Toerisme Nijmegen, Noord-Holland Veel uitstapjes zijn helaas niet open op maandag. Wat moet je als je juist op maandag iets leuks wilt doen? DagjeWeg.NL zet op een rijtje waar je wél heen kunt op deze dag.

Leven in de vorige eeuw

Het Museum van de Twintigste Eeuw vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs het leven in de vorige eeuw.

Spannende ontdekkingen

Gebruiksvoorwerpen en schilderijen vertellen over het leven in de Gouden Eeuw op het prachtige Muiderslot in Muiden. Toen bewoonde de beroemde schrijver P.C. Hooft het kasteel. Hier zijn spannende ontdekkingstochten!

Reis langs diamanten

Alles over de prachtige glimmers ontdek je in het Diamant Museum in Amsterdam. Maak een reis van het binnenste van de aarde naar het prachtige sieraad om je vinger.

Kaas!

In de Cheese Factory in Volendam maken ze iedere dag ambachtelijke boerenkaas. Hoe dat precies in zijn werk gaat? De kaasmeisjes geven graag demonstraties!

Op stap met blinde gids

Je ondervindt in MuZIEum in Nijmegen aan den lijve wat het is om blind te zijn. Behalve een hoop leren, kun je hier ook iets bijzonders beleven. In de zogenaamde donkerbeleving ga je een uur op pad in absolute duisternis en worden al je zintuigen geprikkeld.

Ondergrondse Airborne Experience

Beleef de Slag om Arnhem alsof je er middenin zit! Airborne Museum in Oosterbeek brengt iedereen terug naar het jaar 1944. De ondergrondse Airborne Experience is uniek in Europa.

Wondere wereld van films

Duik in de rijke filmcollectie van EYE Film in Amsterdam en treed binnen in de wondere wereld van films! In de Basement van het filmmuseum wachten bijzondere ontmoetingen.

Aan de slag in het Jeugdlab

In het Universiteitsmuseum Utrecht kun je zelf het hele jaar door aan de slag. Hier rol je van de ene verbazing in de andere bij alle leuke proefjes die je mag doen. Wetenschap is niet saai, maar hartstikke leuk!

Hapje eten op maandag? Dat kan bij veel restaurants gewoon op maandag. Kijk snel bij het overzicht.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:46:33 · Gepubliceerd: 2014-01-14 12:38:43 - 12789