Top zes tropische uitjes voor extra zomer

Tropische uitjes op DagjeWeg.NL | Redactioneel door

Zomer in je bol? Op naar deze tropische uitjes

20 juli 2016 Toerisme Landelijk Extra genieten van de zon of juist doen alsof het lekker warm is? Duik in deze tropische zwembaden of geniet van andere tropische uitjes. Zo is het elke dag een beetje zomer!

Foto 1. Geniet van exotische en tropische uitjes, dan is het altijd zomer! Bezoek bijvoorbeeld een subtropische tuin. Foto: Fort den Haak.

Grappige dieren en exotische planten

KWADENDAMME - Vlinders fladderen in het rond en vanuit de jungle staren leguanen en kameleons je aan. Dat klinkt behoorlijk tropisch! In Berkenhof Tropical Zoo ontpop je je binnen één bezoekje tot echte natuur- en dierenkenner. Ga op een ondergrondse tocht in de fossielenmijn, ontmoet dino's in de Dino Expo en speel in de Kids Jungle. In de Natuurklas zie je dieren uit verre oorden vlak voor je neus, zoals vogelspinnen en slangen.

SOMEREN - Een schildpad met een varkensneusje, dat klinkt als een verzonnen beest uit een kinderboek. Maar de Pig Nosed Turtle bestaat echt! In de tropische vijver van Klein Costa Rica zwemt 'ie vrolijk rond. Klim op de hangtouwbrug en loop tussen de toppen van exotische bomen en planten uit India, Zuid-Amerika, Maleisië. Wie weet zie je de lori, een papegaai met veren in alle kleuren van de regenboog.

VROUWENPOLDER - Een subtropische oase van rust en natuur, dat is Fort den Haak. Wandel over de palmenboulevard tussen palmbomen uit verschillende verre landen. Bekijk tropische planten van dichtbij, loop langs de indrukwekkende waterval en plof in het gras neer voor een picknick. Alsof je op vakantie bent!

Zwemmen en relaxen in tropische sferen

SASSENHEIM - Een opblaasbare vulkaan, een tropische whirlpool en een glijbaan met 3D-effecten: Zwembad Wasbeek is nogal een avontuur. De iSlide is een glijbaan met speciale effecten, muziek en games. Je glijdt op spannende watergordijnen met projecties af en kunt tijdens de rit een game spelen op de wand van de glijbaan. Aan het einde kun je je score checken en foto's van de rit delen met je vrienden. Liever lekker luieren? Er is een ontspannende stoomcabine, een zonnebank en bij mooi weer is een ligweide geopend.

JOURE - Neem een frisse duik in Friesland, in subtropisch zwembad Swimfun. Ga van de glijbanen of zwem in het golfslagbad. Er is een wildwaterkreek, een whirlpool en een koudwaterput waar je in kunt spartelen. Tropisch ontspannen die je op de massagebank, in de sauna en in de Turkse stoom- en kruidenbaden. Er is een buitenbad geopend bij mooi weer, maar ook op regenachtige dagen kun je hier lekker exotisch genieten. Glijbaan Magic Oval is een aanrader voor kinderen!

BREUKELEN - Meedeinen op de golven terwijl je onder een waterval door zwemt. Klinkt exotisch, maar je kunt er gewoon voor naar subtropisch zwembad Kikkerfort in Breukelen. Vooral heerlijk om te relaxen. Je hebt keuze uit een heus Kneippbad, een massagebad en een bruisbad. Voor avontuurlijke zwemmers is er een draaikolk, een whirlpool en een wildwaterstroom. Alsof je ergens in de tropen zwemt!

Foto 2. Spelen in een tropische jungle, zoals de Kids Jungle van Berkenhof Tropical Zoo. Foto: Berkenhof Tropical Zoo.
Foto 3. Bekijk exotische beesten van heel dichtbij, zoals deze kleurige toekan. Foto: Berkenhof Tropical Zoo.
Laatst gewijzigd: 2018-10-09 15:18:10 · Gepubliceerd: 2016-07-18 14:11:43 - 3527