12 dagjes weg met mooi weer

Meer outdoor dagjes uit | Nieuws door

Wat te doen met warm weer in Nederland?

16 april 2018 Toerisme Landelijk Is het superlekker weer maar wil je niet in je achtertuin blijven zitten? In iedere provincie van Nederland valt genoeg te doen. Zo bezoek je in Flevoland bijvoorbeeld een gigantische natuurspeeltuin en kun je in Groningen heerlijk achterover leunen op een schip dat je langs zeehonden vaart. En voor Attractiepark Drouwenerzand hoef je geen picknickmand in te pakken, aangezien je hier onbeperkt gratis mag eten en drinken! Wij geven 12 uitstapjes met mooi weer, voor elke provincie één.

Foto 1. Bij Attractiepark Drouwenerzand heb je gegarandeerd veel buitenspeelplezier. Foto: Attractiepark Drouwenerzand.

Wat te doen met mooi weer in Groningen?

LAUWERSOOG - Snuif de zoute zeelucht op, strek je benen op het terras van de MS Tender. Onder het genot van een hapje en een drankje vaar je met dit schip over de Waddenzee van Lauwersoog naar Borkum. Onderweg zie je zeehonden, unieke vogels en uitgestrekte zandplaten. Heerlijk om te doen op een dag met warm weer. Ook leuk: maak een ritje in de tuktuk van TukTuk Lauwersoog!

Wat te doen met mooi weer in Friesland?

TERSCHELLING - Bij een dagje mooi weer denk je automatisch ook aan een dagje strand. Tel daar wind, een driewieler buggy en opspattend zeewater bij op en je hebt de ultieme strandsensatie. Kom Blokarten op Terschelling en scheur met wel zeventig kilometer over het strand. Hoe het werkt? Met een soort driewieler en een groot zeil blaast de wind je keihard over het strand. Uiteraard krijg je voordat je begint duidelijke instructies. Vervolgens kun je heerlijk het strand van Terschelling gaan verkennen, hard of zacht, het is maar wat je zelf wil.

Wat is leuk met warm weer in Drenthe?

DROUWEN - Gratis eten en drinken, een softijsje hier een koffietje daar, maar vooral heel veel buitenspeelplezier voor het hele gezin. Bij Attractiepark Drouwenerzand is er voor de hele familie van alles te doen. Kom spetteren op het waterplein, ga de uitdaging aan in de botsauto's of probeer de para-jump! Voor lefgozers is er de attractie Freak Out, die je al draaiend meeneemt de hoogte in. Spannend!

Dagje Giethoorn: varen met mooi weer in Overijssel

GIETHOORN - Om van Venetië te genieten, hoef je niet helemaal naar Italië af te reizen. We hebben namelijk onze Hollandse versie: Giethoorn. Geniet vanaf een rondvaartboot van Restaurant de Rietstulp van de prachtige flora en fauna van natuurgebied De Wieden. Tip: Kom varen met de Rietstulp met gratis consumptie en appelgebak.

Wat te doen in Flevoland met mooi weer?

ALMERE - Bomen beklimmen in het Zuiderzeespeelbos, aapjes kijken bij Stichting AAP en een ontspannen wandeling door natuurgebied Almeerderhout. Op Stadslandgoed De Kemphaan is zoveel te doen dat het eigenlijk te veel is om op te noemen. Kom kabouters zoeken op het Kabouterpad, ga tokkelen in het klimbos en knuffel de boerderijdieren op de gezellige Stadsboerderij. Sluit de dag af met een heerlijke pannenkoek op het terras.

Wat te doen met mooi weer in Utrecht?

RHENEN - Een dagje mooi weer is de ultieme gelegenheid om de twee reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark Rhenen te bezoeken. Deze bijzondere dieren hebben allebei een enorm eigen binnen- en buitenverblijf waar je ze uitgebreid kunt bewonderen. Natuurlijk heeft Ouwehands Dierenpark nog veel meer andere dieren die de moeite waard zijn, zoals de ijsbeertweeling, de orang-oetans en de leeuwen.

Wat is er te doen in Gelderland met mooi weer

APELDOORN - Ruim zestig superleuke attracties, spectaculaire shows en een ontmoeting met tv-sterren Jul en Julia. In de Julianatoren beleven kinderen van twee tot en met tien jaar oud een te gek dagje uit. Maak een tour tussen de dinosaurussen, stap in het reuzenrad en vaar als een echte piraat over de woeste golven in de Draaiende Piraat. Boek tickets met € 2,- korting voor de Julianatoren!

Dagje Zeeland met mooi weer

MIDDELBURG - In Zeeland geniet je van Walcheren in het klein bij Familiepark Mini Mundi. Op een schaal van 1 op 20 zijn hier onder andere de boulevard van Vlissingen, het markante stadhuis en het abdijcomplex van Middelburg nagebouwd. Daarnaast vind je Mini Mundi een kleinschalig pretpark met attracties als een draaimolen, een schommelschip en een treintje.

Wat te doen met warm weer in Noord-Brabant?

LAGE ZWALUWE - Vlotten bouwen, broodjes bakken, barbecueën en spelen in een gi-gan-tische natuurspeeltuin. Een dagje mooi weer in Noord-Brabant is een perfecte dag om Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch te bezoeken. Ren door een grote wilgentunnel en ga lekker creatief aan de slag met water, zand en takken. Wellicht een overbodige mededeling, maar vergeet je zwemspullen niet!

Wat te doen met mooi weer in Amsterdam?

AMSTERDAM - Een stralend zonnetje en een blauwe lucht is precies wat je nodig hebt om het buitenverblijf van de Aziatische olifanten van ARTIS te bewonderen. En met een beetje geluk zie je de olifanten ook zwemmen, aangezien ze in hun verblijf ontzettend veel zwemwater tot hun beschikking hebben. Vergeet vooral ook niet om een kijkje te nemen bij de andere stoere of schattige dieren!

Wat te doen met mooi weer in Rotterdam?

ROTTERDAM - Bij Splashtours Rotterdam duik je met een bijzondere amfibiebus het water van de Maas in en vaar en rijd je in zestig minuten langs de meest bijzondere plekjes van deze belangrijke havenstad. Boek tickets voor Splashtours met € 2,- korting! In de buurt zijn daarnaast allerlei andere voordelige dagjes uit te vinden, bijvoorbeeld een dagje naar het Plaswijckpark. Tip: Bezoek de Euromast met koffie en gebak en € 5,- korting.

Tip om te doen in Limburg met warm weer

VENLO - Geen high tea, geen high wine maar een high beer! Smeer je keel met een lekker koel biertje terwijl het zonnetje op je bol schijnt. Maar voordat het zover is ga je eerst nog even op een spectaculaire jeepsafari door de Limburgse bossen. Bij ActionDome in Venlo kunnen jij en je vrienden of familie zich prima vermaken. Boek een potje paintball, cross door de omgeving in een buggy of leer schieten met een echte kruisboog.

Foto 2. Kom bomen klimmen en dieren kijken op Stadslandgoed De Kemphaan. Foto: Almere City Marketing.
Foto 3. Duik met bus en al de Maas in en bewonder de mooiste hotspots van Rotterdam. Foto: Splashtours Rotterdam.
Foto 4. Bewonder het olifantenverblijf in ARTIS en kijk hoe de olifanten in het water plonsen. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-08-09 11:42:08 · Gepubliceerd: 2017-06-19 10:28:38 - 19518