Laat regen je niet tegenhouden bij een dagje weg

Slecht weer? Ga een indoor dagje uit!

Alle indoor uitstapjes Redactioneel door
Foto 1. Onbeperkt ravotten in Monkey Town Warmond. Foto: Monkey Town Warmond.

27 december 2017 bijgewerkt: 18 januari 2022 Toerisme Landelijk Eindelijk tijd voor een dagje uit met het hele gezin! Iedereen heeft er zin in, tot je uit het raam kijkt... Helaas werkt het Nederlandse weer niet altijd mee als je een dagje uit gepland hebt. Geen nood, DagjeWeg.NL zet een hele hoop indoor uitstapjes voor je op een rij, van musea tot speeltuinen en van zwembaden tot uitstapjes waarbij de adrenaline door je lichaam giert.

Musea

HENGELO - In de meeste musea hangen bordjes waarop staat: 'Verboden aan te zitten', maar in Techniekmuseum Oyfo is het juist verboden om van alles af te blijven. Probeer eens of het je lukt om te bellen met een telefoon met draaischrijf, boor zout op met een enorme flipperkast of zwengel een stoommachine aan. De verschillende museumzalen gaan over textiel, machine- en werktuigbouw, elektrotechniek en telecommunicatie. Op de bovenste verdieping kunnen kinderen helemaal losgaan in het Spel der Techniek of allerlei creaties bouwen met K'nex.

Nog meer leuke musea voor kinderen:

Bekijk alle leuke musea voor kinderen.

Speeltuinen

WARMOND - Urenlang hoog en droog spelen, dat kan bij Monkey Town Warmond. Klim en klauter in de reuzegrote speeltoestellen, zoef van de glijbanen of begraaf jezelf in de ballenbak. Voor peuters is er een ruime peuterspeelhoek, waar ze ongestoord kunnen spelen terwijl ouders een oogje in het zeil houden en genieten van verse koffie en gratis wifi. Oudere kinderen oefenen tricks op de trampoline of dagen vriendjes uit tot een gratis potje lasergamen.

Nog meer leuke indoor speeltuinen voor kinderen:

Bekijk alle indoor speeltuinen.

Actieve uitjes

CAPELLE AAN DE IJSSEL - Laat je bij slecht weer opsluiten in een escaperoom. Lukt het jou om binnen een uur alle codes te kraken, alle sleutels te verzamelen en te ontsnappen? Je bent in ieder geval een uur van de wereld. Ontsnapt? Duik in de fluorescerende onderwaterwereld en jungle van GlowGolf Capelle aan den IJssel. Kun jij ook met een 3D-bril op het balletje raken? Golven zonder 3D-bril kan natuurlijk ook!

Nog meer actieve indoor uitjes voor kinderen:

Bekijk alle actieve indoor uitjes.

Zwembaden

ASSEN - Bij een zwembad ben je altijd aan het goede adres bij slecht weer. Vooral in subtropische zwembaden is het heerlijk vertoeven in het warme water. Bij zwemparadijs De Bonte Wever is zwemmen meer dan wat simpele baantjes trekken. Bubbel in de whirlpools, laat je meevoeren door de golven van het golfslagbad en probeer eens tegen de stroom in te zwemmen in de wildwaterkreek. Jonge waterratten vermaken zich hier ongetwijfeld een hele dag door keer op keer van de glijbaan te zoeven terwijl de ouders heerlijk ontspannen neerzakken in een kruidenbad in het wellness gedeelte.

Nog meer leuke zwembaden voor kinderen:

  • Spetterplezier voor het hele gezin in Zwembad De Scheg in Deventer;
  • Roetsj van de spectaculaire glijbanen voor kleine en grote kinderen in Tikibad Duinrell in Wassenaar;
  • Zwem in een tropisch paradijs vol watervallen, palmbomen, loopbruggen en stroomversnellingen bij Preston Palace in Almelo;
  • Laat je op een gele band meevoeren met de wildwaterrivier in Zwemparadijs AquaFun Sportiom in Den Bosch.
Bekijk alle overdekte zwembaden.

Via DagjeWeg.NL Tickets boek je heel veel leuke uitstapjes met korting.
Foto 2. Een dag waterplezier bij zwemparadijs De Bonte Wever. Foto: De Bonte Wever.

Laatst gewijzigd: 2022-01-18 10:18:32 · Gepubliceerd: 27 december 2017 - 16991