Ahoy kapitein! Zoek het water op als het warm is

Alle rondvaarten op DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Kom lekker afkoelen tijdens een boottocht

27 mei 2015 Toerisme Landelijk Je ijsje smelt voor je hem helemaal op hebt kunnen likken en de mussen vallen spreekwoordelijk gezien van het dak? Dan is het tijd om heerlijk verkoelend water op te zoeken. Stap aan boord van een rondvaartboot en laat een lekker briesje door je haren wapperen terwijl je geniet van een schitterende omgeving. DagjeWeg.NL zette leuke vaartochten op een rijtje. Sommige met korting!

Foto 1. Op pad met Rederij Cascade. Foto: Rederij Cascade.

Pannenkoeken en rondvaart

Heerlijk smikkelen van pannenkoeken terwijl je de zon in het water ziet zakken of een schitterende skyline aan je voorbij trekt. Sluit een dagje weg af op de Pannenkoekenboot. Deze vaart op maar liefst drie plaatsen in ons land: over de Maas, het IJ en de Waal.

Verken de Loosdrechte Plassen

Boottochten en natuur gaan prima samen. Met een boot kun je immers op plekken komen die via vaste grond niet bereikbaar zijn en zie je misschien wel heel bijzondere flora en fauna. Stap aan boord van een ontspannende rondvaart over de Loosdrechtse Plassen bijvoorbeeld. De Loosdrechtse Plassen en de Vecht behoren tot de mooiste natuurgebieden van Nederland en onderweg passeer je prachtige kastelen, theekoepels en pittoreske dorpjes. Rondvaart inclusief lunch

Vogels spotten in de Biesbosch

Een ander schitterende tocht is een rondvaart door de Biesbosch. Geniet op het dek van een zonnetje, terwijl je allerlei bijzondere vogels spot. Het personeel van De Zilvermeeuw vertelt je alles over de bewoners van de Biesbosch, zoals de vele vogels en bevers. Die leven hier namelijk graag, omdat de polder deels onder water staat. Bestel gemakkelijk en snel je tickets!

Genieten vanaf het water in Limburg

Liever een tochtje maken door het wonderschone Limburg? Stap dan aan boord bij Rederij Cascade voor een boottocht over de Maas en de Zuidplas. Passeer wilde paarden en runderen in natuurreservaat Koningsteen. Rederij Cascade biedt ook de spectaculaire Cruise Touristique aan: een minicruise waarbij je ervaart hoe het is om vier meter naar beneden te zakken in een sluis. Bestel gemakkelijk je tickets.

Cruisen door Giethoorn

In de bewoonde wereld zijn plassen en meren doorgaans niet om de hoek, maar grachten zijn er genoeg. Ontdek bijvoorbeeld het schilderachtige en beroemde Giethoorn vanaf het water. Een deskundige schipper vertelt over het ontstaan van 'Hollands Venetië' en loodst je door een wirwar van smalle grachtjes en over een groot meer. Onderweg vaar je onder houten bruggetjes door en zie je authentieke boerderijen aan je voorbij trekken. Boek tickets. Inclusief consumptie en appelgebak!

Als piraat door de Amsterdamse grachten

Amsterdam is bekend vanwege de eeuwenoude grachten en deze zijn inderdaad een lust voor het oog. Tijdens een City Canal Cruise van Blue Boat Company ontdek je alle ins en outs van onze hoofdstad. Beroemde grachtenpanden, pakhuizen uit de tijd van de VOC maar ook moderne pareltjes zoals de Piet Heinkade en het Muziekgebouw aan 't IJ. Kinderen krijgen een leuk activiteitenpakketje met opdrachten, kleurpotloden, een piratenkijker en een ooglapje.

Zeilen naar Pampus of Volendam

Zodra de historische zeilschepen van Hollands Glorie de haven verlaten, heb je het gevoel dat je helemaal weg bent van de alledaagse drukte. Aan boord hangt een ontspannen sfeertje en de wind blaast de zeilen bol. Tijd voor een zeiltocht naar Pampus, Volendam of Amsterdam. Relaxen in de zon of een handje helpen met het hijsen van de zeilen: de keus is aan jou. Eenmaal aangekomen bij Pampus of Volendam mag je van boord om de kust zelf te gaan ontdekken.

Meer zomerse dagjes uit

Foto 2. Zet koers naar Pampus, Amsterdam of Volendam. Foto: Hollands Glorie.
Foto 3. Heerlijk smikkelen aan boord van een Pannenkoekenboot. Foto: Pannenkoekenboot Rotterdam.
Foto 4. Lekker zeilen met Hollands Glorie. Foto: Hollands Glorie.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-24 10:41:30 · Gepubliceerd: 2018-05-25 09:51:40 - 1127