4 originele uitjes voor de voorjaarsvakantie

De leukste dagjes uit voor de voorjaarsvakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Neem een voorproefje op de lente in een vlindertuin

21 februari 2020 Toerisme Landelijk De echte lente laat nog even op zich wachten, maar met de voorjaarsvakantie kunnen we vast een voorproefje nemen op het voorjaar. En daar zijn de kinderen vast ook voor te porren! Neem ze lekker mee een dagje uit in de voorjaarsvakantie en kies één van deze originele uitjes.

Foto 1. Durf je een vogelspin vast te houden? Foto: Berkenhof Tropical Zoo.

Paasbroodjes bakken

In het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem kijken ze nog verder vooruit dan de start van het voorjaar: ze zijn al lekker aan het bakken voor Pasen! Broodhaantjes, vlechtbroden en ware vogelnestjes van brood vliegen in de voorjaarsvakantie uit de handen van de vaardige bakkers. Samen met Bakker Martijn mogen ook de kinderen in het museum aan de slag. Schortjes aan en bakkers klaar? Bakken maar! Terwijl ze wachten tot hun eigen baksels uit de oven komen, leren ze door een educatieve speurtocht van alles over de geschiedenis van brood en banket. Tijdens de voorjaarsvakantie - 15 tot en met 29 februari - staan er elke dag bakactiviteiten op het programma.

Profiteer van € 1,50 korting op tickets voor het Nederlands Bakkerijmuseum via DagjeWeg.NL Tickets. Inclusief een gratis speurtocht!

Tip: ook in Medemblik vind je een bakkerijmuseum! Hier kun je in de voorjaarsvakantie bonbons maken. Bestel tickets met 20% korting voor Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik.

Vlinders spotten

We hopen ze in de lente en de zomer weer veel te zien: vlinders! Maar zolang ze zich nog niet vertonen in de buitenlucht, kun je ze ook gewoon binnen opzoeken. In een vlindertuin! Voor kinderen is een bezoek aan een vlindertuin leuk, want ze kunnen de verschillende vlindersoorten spotten die om hen heen fladderen. Ook kunnen ze vaak zien hoe een rups zich ontpopt tot vlinder. De Vlinder Vallei van de Orchideeën Hoeve is een echte jungle, waar je soms wel duizend vlinders ziet fladderen! Er lopen in de Orchideeën Hoeve ook ringstaartmaki's, flamingo's en alpaca's rond. Bij veel van de grotere vlindertuinen valt daarnaast nog meer te beleven. Bij Berkenhof Tropical Zoo zie je ook vlinders rondfladderen, maar kun je het hele jaar door nog veel meer dieren zien, zoals leguanen, kameleons en aapjes. Bovendien kun je in de Natuurklas een slang of een vogelspin vasthouden... als je durft!? Of bezoek de grootste vlindertuin van Nederland: Vlindorado. Hier kun je zelfs de grootste vlinder van de wereld uit zijn pop zien komen, de Atlasvlinder.

Bekijk hier alle vlindertuinen:

Nestkastjes timmeren

Om de natuur een handje te helpen dit voorjaar kun je in de voorjaarsvakantie vast de handen uit de mouwen steken. Bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster timmeren kinderen zelf een nestkastje of maken ze zaadbommetjes om thuis in de tuin te gooien. En wat doen die zaadbommetjes precies? Nou, die zorgen voor een mooie verrassing als het voorjaar en de zomer echt aanbreken. Dan komen er overal ineens wilde bloemen op! En die zijn weer belangrijk voor de bijen, vlinders en andere insecten.

Ook Staatsbosbeheer organiseert in verschillende natuurgebieden allerlei activiteiten in de natuur tijdens de voorjaarsvakantie.

Op bezoek in de dierentuin

Misschien zijn er in de buurt al wel lammetjes geboren, maar helaas is het in de voorjaarsvakantie voor lammetjesdagen nog wat te vroeg. Toch horen jonge dieren wel een beetje bij het voorjaar. Zo verwachten de olifanten in DierenPark Amersfoort én in Artis een jong. Wie weet kun je deze vakantie al op kraamvisite! Tip: boek tickets met € 2,- korting voor DierenPark Amersfoort. Een dagje uit naar de dierentuin is sowieso leuk om met de kinderen te doen in de krokusvakantie.

Bekijk hier alle dierentuinen:

Nog een extra tip: maak je eigen tandpasta in het Watermuseum Arnhem! Bestel tickets voor dit leuke museum met 50% korting op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Ga eropuit in de natuur deze voorjaarsvakantie! Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2020-02-19 15:49:49 · Gepubliceerd: 2019-02-12 17:19:02 - 4452