Top 15 uitjes in Midden-Nederland

Vind meer uitjes voor de zomervakantie | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Vakantie vieren in Midden-Nederland? Dit is er te doen!

23 juli 2019 Toerisme Landelijk Vier lekker vakantie in eigen land! Er is zoveel te zien en te doen in Nederland. Dagje uit in Midden-Nederland? Dan zijn dit de leukste uitjes voor het hele gezin!

Let op, voorkom verspreiding coronavirus: Houd 2 meter afstand van andere mensen. Verdere tips? Zie richtlijnen van het RIVM.

Foto 1. Spelen en dieren aaien bij Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn. Foto: Kinderparadijs Malkenschoten.

5 leuke uitjes in Utrecht

  • Ga op avontuur met reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De dierentuin heeft verschillende themagebieden vol exotische dieren en leuke attracties.
  • Bezoek het sprookjesachtige Kasteel de Haar in Haarzuilens, het grootste en meest luxe kasteel van Nederland.
  • Het Spoorwegmuseum in het oude Maliebaanstation in Utrecht is hét uitstapje voor treinliefhebbers. Leer alles over treintechniek en ontdek hoe men vroeger reisde.
  • Kom naar Soest en bestuur een F-16 en leer buskruit maken in het Nationaal Militair Museum.
  • Maak een rondvaart over de Vecht en Loosdrechtse Plassen. Regen of zonneschijn: varen met Rederij Stichtse Vecht kan altijd!

Extra tip: zet koers naar Batavialand en het ontdek leven in de zeventiende eeuw aan boord van VOC-schip. Ook kun je zelf een spijker maken in de Smederij of een touw slaan in de Tuigerij. De dag krijgt een knallend einde met een demonstratie kanon schieten!

5 leuke uitjes in Zuid-Holland

  • Kom genieten, spelen en wandelen in het Plaswijckpark. Dit Rotterdamse park is al jaren onwijs populair.
  • Duik in de wereldzeeën en bewonder het leven onder water in SEA LIFE Scheveningen. In meer dan vijftig aquaria leven bijzondere vissen en andere waterdieren. Bewonder de piranha's en kijk toe als de roggen te eten krijgen. Ook is er een zeepaardjes kweekcentrum en heeft SEA LIFE pinguïns en otters. En heerlijk voor warme dagen: er is airco!
  • Familiepark Drievliet in Den Haag is een gewilde locatie voor een dagje uit. Je hebt hier leuke attracties voor het hele gezin.
  • Ga terug in de tijd in historisch themapark Archeon in Alphen aan den Rijn. Hier loop je Romeinen en gladiatoren tegen het lijf. Tip: via DagjeWeg.NL Tickets krijg je 20% korting op Archeon tickets.
  • Rotterdam op een unieke manier verkennen? Boek een rondvaart annex busrit bij Splashtours! In een amfibiebus vaar en rijd je door de stad. DagjeWeg.NL pikte een ritje mee, lees: Plons! Ontdek Rotterdam in een amfibiebus!

5 leuke uitjes in Gelderland

Foto 2. Ontmoet reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Foto: Ouwehands Dierenpark.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-02-18 16:40:57 · Gepubliceerd: 23 juli 2019 - 6703