Top 20 uitjes in Zuid-Nederland

Vind meer uitjes voor de zomervakantie | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Vakantie vieren in Zuid-Nederland? Dit is er te doen!

12 juli 2020 Toerisme Vakantie vieren in eigen land? Dat is helemaal geen slecht idee, want er is nog zoveel te doen en te zien in Nederland! Zit je in Zuid-Nederland? Dan zijn dit de leukste uitjes voor het hele gezin. Let op: in om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen moeten bezoekers meestal online tickets bestellen en een tijdsblok kiezen voor hun bezoek.

Foto 1. Speel de potje midgetgolf bij de waterval. Foto: Kasteeltuinen Arcen

5 leuke uitjes in Noord-Brabant

  • Zie hoe Nederland bevrijd werd in Oorlogsmuseum Overloon, het grootste oorlogsmuseum van ons land. Het museum vertelt in een schitterende vaste presentatie alles over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Op 20.000 m2 raak je hier niet snel uitgekeken. En dat is maar goed ook, want dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, daar mag iedereen gerust vaker bij stilstaan! Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je 15% korting op tickets voor Oorlogsmuseum Overloon.
  • Een vaartocht over de Binnendieze mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Den Bosch. Maak een historische vaartocht en vaar onder de historische huizen en bruggetjes door.
  • Bij de Eekhoorn Experience van de Evenaar vind je tussen al het groen heel veel schattige eekhoorntjes. Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen mogen bezoekers de eekhoorntjes helaas niet voeren.
  • Een tripje naar de tropen, maar dan op Nederlandse bodem! Bezoek tropische vlindertuin Klein Costa Rica en bewonder exotische vlinders. En spot de schildpad met het varkensneusje!
  • Roadtripje? Maak een autospeurtocht langs verrassende plekjes en verken bijvoorbeeld de verdedigingslinie van West-Brabant.

5 leuke uitjes in Limburg

5 leuke uitjes in Zeeland

  • Spot vreemde en indrukwekkende dieren in Iguana In deze bijzondere kleine dierentuin sta je oog in oog met verschillende soorten reptielen en amfibieën. Bestel een gezinsticket met € 5,- korting op DagjeWeg.NL Tickets. .
  • Of ga op avontuur in de jungle van Berkenhof Tropical Zoo, waar kameleons en leguanen door het groen ritselen.
  • Vaar mee met de MS Onrust en spot bruinvissen en zeehonden op de Oosterschelde. De kapitein navigeert je naar de mooiste plekjes van dit natuurgebied.
  • In het Watersnoodmuseum ontdek je de kracht van het verwoestende water en komt het indrukwekkende verhaal van de Watersnoodramp in 1953 heel dichtbij.
  • Duik in de tropen bij Omnium Goes, dwaal door het tropische bos en dobber mee op de lazy river.

5 leuke uitjes in het zuiden van Gelderland

Een dagje uit in een andere provincie? Doe inspiratie op met deze leuke uitjes; in elke provincie keuze genoeg!
Foto 2. In het Speelbos vermaken kinderen zich prima! Foto: Berkenhof Tropical Zoo
Foto 3. Wat leeft er in de Oosterschelde? Vaar mee! Foto: MS Onrust

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-23 10:18:43 · Gepubliceerd: 12 juli 2020 - 8366