Dagje uit naar dierentuin steeds populairder

Dagje uit naar dierentuin |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Top 10 dierentuinen voor een dagje uit

8 januari 2020 Trends Landelijk Een dagje uit naar de dierentuin is populairder dan ooit, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Onder andere ARTIS, GaiaZOO, WILDLANDS Adventure ZOO en Ouwehands Dierenpark verbraken in 2019 hun bezoekersrecords. Ook op DagjeWeg.NL waren dierentuinen hot; bekijk onze top 10 dierentuinen van 2019 hieronder.

Foto 1. Foto: Orchideeën Hoeve.

1. Orchideeën Hoeve

Luttelgeest, Flevoland - In de Orchideeën Hoeve dwaal je door een prachtige bloemenzee, fladder je mee door de Vlindertuin en geef je kleurrijke lori's te eten. Hier bewonder je niet alleen duizenden betoverende bloemen en vlinders, maar sta je oog in oog met stokstaartjes en waan je je in het regenwoud tussen alelrlei aapjes en vissen.

2. Ouwehands Dierenpark Rhenen

Rhenen, Utrecht - De Hollandse thuishaven voor de geliefde reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya: Ouwehands Dierenpark Rhenen. Betreed het prijswinnende gebied Pandasia, bespied beren in Expeditie Berenbos. Ga op avontuur in Gorilla Adventure of speel in indoor speeljungle RavotAapia. Ouwehands Dierenpark Rhenen is behoorlijk groot en heeft onwijs veel dieren en shows voor je in petto.

3. Klein Costa Rica

Someren, Noord-Brabant - Een dagje naar de tropen, maar dan gewoon in Noord-Brabant. Bezoek de overdekte tropische vlindertuin Klein Costa Rica en bewonder exotische vlinders, vogels, reptielen en loop op de hangtouwbrug tussen de tropische boomtoppen. Een avontuurlijk en exotisch dagje uit in het Zuiden. Bijzonder: hier ontmoet je de Pig Nosed Turtle, een schildpad met een varkensneusje.

4. Berkenhof Tropical Zoo

Kwadendamme, Zeeland - In Berkenhof Tropical Zoo komen de dieren wel héél dichtbij. Je mag ze namelijk zelf vasthouden in de Natuurklas! Durf jij een slang om je schouders te draperen, of vogelspin over je hand te laten lopen? Spelen kan hier voor kinderen ook volop in het Buitenspeelbos. Of beleef een ondergrondse tocht in de fossielenmijn, met mammoeten en sabeltandtijgers van vroeger. Daarna kom je plots tussen gigantische dino's terecht in de Dino Expo.

5. Eekhoorn Experience

Etten-Leur, Noord-Brabant - In de bamboetuinen van exotisch tuincentrum De Evenaar vind je allerlei soorten eekhoorntjes in natuurlijk ingerichte verblijven. Beleef de gratis Eekhoorn Experience en kom langs om de beestjes te voeren. Als je ze hazelnootjes voert, knagen ze die razendsnel op! Tijdens de wandeling door de gigantische bamboetuin ontdek je leuke weetjes over de eekhoorn door alle 'wist je dat' borden in de tuin.

6. WILDLANDS Adventure Zoo

Emmen, Drenthe - WILDLANDS Adventure Zoo is geen traditionele dierentuin. Het park bestaat uit grote gebieden met verschillende soorten flora en fauna én attracties. In gebieden Jungola, Serenga, Animazia en Nortica kom je onder andere olifanten, leeuwen, tropische vissen en ijsberen tegen. Sla ook de family dual coaster Tweestryd niet over, waarbij je op twee banen naast elkaar in karretjes tegen elkaar racet.

7. Burgers' Zoo

Arnhem, Gelderland - Altijd al een wereldreis willen maken? Bij Burgers' Zoo is dat mogelijk in één dag. Loop door het regenwoud, maak een safari of waan je op de bodem van de oceaan. De dierentuin heeft de allergrootste indoor mangrove ter wereld, vol zeekoeien en krabjes. Dieren en planten leven in het park net als in ecodisplays, zoals in het echt; de omgeving waar ze vandaan komen is zo precies mogelijk nagebouwd.

8. Taman Indonesia

Kallenkote, Steenwijkerland, Overijssel - Tijdens een bezoekje aan dierenpark Taman Indonesia waan je je even in Indonesië. Bewonder prachtige exotische vogels en bijzondere Aziatische zoogdieren en geniet van de Indische cultuur. Smul van Indische hapjes, neem een kijkje in de specerijentuin of snuffel rond op een gezellige pasar.

9. Familiepark Mondo Verde

Landgraaf, Limburg - Familiepark Mondo Verde is een dierenpark en attractiepark in één, met exotische wereldtuinen. Wandel door tuinen met een Chinees, Marokkaans of Italiaans tintje en ontmoet allerlei zeldzame dieren tijdens je reis. Zoals de zeldzame witte leeuw, de gevaarlijke kaaiman en schattige alpaca's.

10. DierenPark Amersfoort

Amersfoort, Utrecht - Op de touwbrug boven beren klauteren, met de zipline over ooievaars roetsjen en waterfietsen langs giraffes en aapjes. DierenPark Amersfoort is een avontuurlijk dierenpark, midden in het bos van Amersfoort. Hier zie je allerlei soorten dieren, die je tegenkomt op speelse routes. Voor kinderen is het Dinobos spannend, vol grote, brullende dino's. De dierentuin heeft ook een kinderboerderij.

Ook interessant

Foto 2. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Laatst gewijzigd: 2020-01-09 08:33:03 · Gepubliceerd: 8 januari 2020 - 2615