Dagje uit op maandag? Hier kun je wél heen!

Wat is er te doen vandaag |  
Redactioneel door
Foto 1. VR Rooms zijn helemaal in. En vrijwel allemaal open op maandag! Foto: Nexxt VR

11 tips voor leuke activiteiten op maandag

13 januari 2020 Toerisme Landelijk Iets speciaals doen op je verjaardag, maar die valt dit jaar nét op maandag? Of juist op maandag een dagje vrij? Goed nieuws: thuis blijven hoeft niet meer! Veel uitstapjes zijn inderdaad helaas gesloten op deze dag, maar het aantal activiteiten dat open is op maandag groeit. We zetten 11 tips voor je op een rij.

Bezoek een virtuele wereld

EINDHOVEN - VR Rooms zijn hot! En als jonkie onder de uitjes zijn ze vrijwel allemaal op maandag open. Waarom ze zo populair zijn ontdek je bijvoorbeeld bij Nexxt VR. Alles wat je in virtual reality kunt beleven, beleef je hier. Ga samen uitdagingen aan, speel spannende games of kraak een escaperoom in VR. Je werkt samen of verlegt zelf je grenzen door op een wolkenkrabber te gaan staan. Bekijk meer VR Rooms en zoek er één bij jou in de buurt.

Sprookjeskasteel

HAARZUILENS - De meeste kastelen zijn wel dicht op maandag, maar wat geeft dat als een van de grootste en mooiste kastelen open is? Vergaap je aan de torens, grachten en poorten, ophaalbruggen en het rijke interieur van Kasteel de Haar. Ook de kasteeltuinen zijn prachtig. Hier waan je je even een ridder of jonkvrouw in je eigen sprookje.

Nederland in het klein

DEN HAAG - Bekijk alle typisch Hollandse hotspots van Nederland in één dag. In Madurodam loop je door Nederland in miniatuur en ontdek je hoe groots ons landje is. Laat een vliegtuig opstijgen, red het land van een overstroming of print een 3D-poppetje van jezelf.

Escaperoom Victorian style

ZWOLLE - Probeer de escaperooms in Victoriaanse stijl van AKA Escape Rooms binnen een uur te verlaten. Een tot in details uitgevoerde Steampunk wereld wacht je, vol stoomkracht, raderen, het Victoriaanse Engeland en unieke electronische en mechanische puzzels. Ontsnap uit de kamer van Sherlock Holmes, de beschadigde onderzeeboot van kapitein Nemo of het laboratorium van Dr. Frankenstein.

Ga ondergronds

VALKENBURG - Het oudste grottenstelsel van Limburg vind je onder een kasteelruïne: Fluweelengrot Valkenburg. In de middeleeuwen ontsnapten ridders bij een belegering van het kasteel door deze gangen om alsnog de vijand het leven zuur te maken. In het gangenstelsel vind je nog prachtige schilderingen en sculpturen.

Gratis uitstapje

IJMUIDEN - Bij IJmuiden bouwen ze de grootste sluis ter wereld en jij kunt dat van dichtbij meemaken! Bij SHIP. Daar zie je alles over de bouw van de sluis, vaar je razendsnel mee van de Noordzee naar de haven van Amsterdam en ben je even zelf sluiswachter.

Wrakkenmuseum

FORMERUM TERSCHELLING - Een museum met een knipoog en veel humor, dat is het Wrakkenmuseum op Terschelling. Twee kanonnen bewaken over de schutting van wrakhout de ingang. Binnen loop je langs bijzondere vondsten die achter patrijspoorten liggen uitgestald. Alsof je door een schip loopt. De tuin ligt vol wrakken waar je ook nog eens in kunt. En zit daar een duikerspak op het muurtje? Ongelofelijk wat er allemaal uit de zee komt!

Haarlem vanaf het water

HAARLEM - Haarlem staat vol statige herenhuizen, oude kerken en verborgen plekjes. Bewonder deze stad aan boord van een schip van Smidtje Canal Cruises en laat je meevoeren door de grachten en singels.

Kaas!

VOLENDAM - Tot ver over de landsgrenzen zijn ze er dol op: echte Nederlandse kaas! Bij Cheese Factory Volendam zie je in de kaasfabriek hoe dit smakelijke zuivelproduct gemaakt wordt. De kaasmeisjes geven graag demonstraties en snijden vast een lekker plakje voor je af om te proeven.

Strijd met oud ijzer

DIEREN - Ook groepsuitjes zijn mogelijk op maandag. Ga eens samen lassen, zagen en bouwen aan een groot kunstwerk of voertuig in een ware Schrootstrijd. Op de werkplaats van De Spelerij mag en kan alles. Wie wint de Schrootstrijd en haalt de finish in een zelfgemaakt voertuig?

Blijf uit handen van de wet

HEERENVEEN - In Heerenveen op geheime missie als James Bond? Jawel, want overal in de stad liggen clous verborgen en moeten codes worden gekraakt om een gevaarlijk virus tegen te houden! Maar Hero Adventures heeft nog een ander spannend spel voor je: uit handen blijven van je achtervolgers, net als in de tv-serie Hunted of de YouTube hit Jachtseizoen. Maak teams en ga met zijn allen op avontuur.

Voorzichtig beginnen met VR? Ga dan naar EscapeGames Leeuwarden: een escaperoom met VR. Koop nu tickets met 25% korting!
Foto 2. Madurodam is een van de vele bekende uitjes die open zijn op maandag. Foto: Madurodam
Foto 3. Kasteel de Haar in de zomer. Foto: Kasteel de Haar
Foto 4. Teamwork op de werkplaats tijdens het groepsuitje Schrootstrijd. Foto: De Spelerij

Laatst gewijzigd: 2022-08-10 10:26:38 · Gepubliceerd: 13 januari 2020 - 6403