1

Pasen 2024: de leukste dingen om te doen met kinderen

Gezellige kinderactiviteiten tijdens de paasdagen

Redactioneel door
Foto 1. In Pantropica is van alles te doen tijdens het paasweekend. Foto: Pantropica.

archief oud artikel 22 maart 2024 Toerisme Woon een echte paasprocessie bij, schuif aan bij het Jungletheater of eet je buikje vol in een historische treinwagon tijdens een uitgebreide high tea. Ook dit jaar is er weer genoeg te doen met kinderen tijdens Pasen! DagjeWeg.NL zet de leukste kinderactiviteiten op Eerste en Tweede Paasdag voor je op een rij, van Zeeland tot Flevoland.

Eieren en palingen bij Museum BroekerVeiling

BROEK OP LANGEDIJK - Neem plaats bij de oudste veiling ter wereld en luister goed naar de veilingmeester, die vanaf de boot zijn groenten verkoopt. Stap daarna in de rondvaartboot, waarmee je vanaf het water de omliggende natuur verkent. Prachtig hoe alles steeds groener wordt! Tijdens het paasweekend is het helemaal feest in Museum BroekerVeilling. Zo zijn er door het hele museum eieren verstopt: in de boomgaard, in de palingrokerij en… zelfs bij de varkens?! Ook is er een speurtocht uitgezet. Op Goede Vrijdag 29 maart kun je een eigen paasversiering knutselen, en op Eerste en Tweede Paasdag kun je aanschuiven voor een paasbrunch. Reserveer wel van tevoren. Ben je die eieren en paasstollen juist een beetje zat? Kom dan langs op zaterdag 30 maart, want dan is er een traditionele palingroker aanwezig in het museum. Het duurt even voordat een paling gerookt is – rond de middag kun je de eerste vis proeven.

Paasprocessie in Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - In Archeon kijk je je ogen uit op Eerste en Tweede Paasdag: de broeders trekken in processie door het stadje Gravendam om de symbolen van het paasfeest, vuur en water, bij de poorters van de stad te brengen. Er klinken heuse ‘paascanciones’ uit het jaar 1350 en na afloop kun je een middeleeuwse lekkernij halen. Ook ontdek je van 29 maart tot en met 1 april hoe het zeemansbestaan er in de 17e eeuw uitzag. De zeelui van Allemansend zijn namelijk aangemeerd en hebben hun kampement opgezet in het park. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten, knutselen, eieren schilderen en paaseieren zoeken in het doolhof. Én er wordt een brunch op Eerste en Tweede Paasdag georganiseerd. Genoeg te beleven dus!

Foto 2. Loop mee in de paasprocessie in Archeon! Foto: Museumpark Archeon

High tea in een historische treinwagon

UTRECHT - Er zijn weinig leukere plekken om een high tea te houden dan in een historische trein, toch? Op 29, 30 en 31 maart en op 1 april kun je om 10:30 uur, 13:00 uur en 15:30 uur een high tea reserveren in het Spoorwegmuseum. En die nuttig je in ‘De Blauwe Roemeen’, een historisch rijtuig dat onder andere meereed op de Holland-Scandinavië Express en de Noord-Express van Parijs naar Sint-Petersburg. Net als vroeger de reizigers van alle luxe werden voorzien, kun ook jij je laten verwennen. Er zijn tafels voor twee of vier personen beschikbaar. Let op: het is helaas niet mogelijk om een kinderstoeltje erbij te zetten of de wagon te betreden met een rolstoel. Een ticket reserveren is verplicht.

Foto 3. Geniet van een heerlijke high tea. Foto: Spoorwegmuseum

Meet & Greet met de paashaas in Park Tivoli

BERG EN DAL - Tijdens Pasen moet je in Park Tivoli zijn, want hier ontmoet je niet alleen de paashaas – ook Boer Harm en de tweeling Tiffi & Toffi zijn van de partij! Op 30 maart, 31 maart en 1 april opent Boer Harm elke ochtend de spannende Paaseieren Race. Ook vertelt hij mooie verhalen en leuke weetjes over de dieren op zijn farm. Maar oh nee, Victor Vos heeft eieren gestolen uit Harm’s Kippenfarm… Help jij Boer Harm om de eieren terug te vinden? Deze speurtocht vindt het hele voorjaar plaats.

Jungleshow bij Pantropica

LUTTELGEEST - Geen schattige konijntjes en piepende kuikens, maar… sissende slangen en harige vogelspinnen! Tijdens het paasweekend van vrijdag 29 maart tot en met 1 april schuif je dagelijks om 12:00 uur en 14:00 uur aan bij een jungletheater in Pantropica (voorheen: Orchideeënhoeve). Kom alles te weten over de dieren die en test je kennis tijdens de vragenrondes. De familieshow ‘Junglemasters’ duurt ongeveer 20 minuten en is gratis te bezoeken op vertoon van een geldig dagentreebewijs. Let op, vol is vol! Ook wordt er een paasontbijt georganiseerd op Eerste en Tweede Paasdag tussen 09:00 uur en 11:00 uur. Die van Eerste Paasdag zit helaas al vol – reserveer dus snel een plekje voor Tweede Paasdag.

Foto 4. Kinderen kunnen zich uitleven in Pantropica. Foto: Pantropica

Paasbuffet en dino's

KWADENDAMME - De paashaas slaat ook Zeeland niet over dit jaar. In Kwadendamme hopt zelfs een tropische versie rond, inclusief een mand vol paaseitjes! Op Eerste en Tweede Paasdag geniet je van een uitgebreid paasbuffet in de feestzaal van Berkenhof Tropical Zoo, met voor de kleintjes een speciaal kinderbuffet. Hiervoor moet je wel reserveren, en vol is vol. Daarna lekker klauteren in de Kids Jungle, apen en papegaaien spotten in de mini-jungle en richting de gigantische dino’s in de Dino Expo!

De natuur in

Landelijk - Heb je behoefte om de paasdrukte even te ontvluchten? Vul een picknickmand met broodjes en vers fruit en trek er samen op uit in de natuur! Zo spot je in Nationaal Park Oosterschelde in Zeeland misschien wel een zeehond, of een wild zwijn in Nationaal Park De Hoge Veluwe. De natuur verkennen met een wandeling of fietstocht is in de lente extra bijzonder natuurlijk. DagjeWeg.NL zette de 15 mooiste natuurgebieden van Nederland op een rij.

Nog meer tips voor Pasen

Foto 5. Park Tivoli is vanaf 30 maart weer geopend! Foto: Park Tivoli

Laatst gewijzigd: 2024-04-02 09:40:04 · Gepubliceerd: 22 maart 2024 - 9327

Activiteiten Museumpark Archeon

Vanaf morgen te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Binnen enkele weken te bezoeken

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!