Achterhoek

Uitstapjes Achterhoek (49)

Grenslandmuseum Dinxperlo

DINXPERLO, GELDERLAND - De grens blijft een bijzonder fenomeen. Boeven proberen hem illegaal over te steken en een grens kan zomaar een woonwijk splijten. In het Grenslandmuseum In Dinxperlo is alles te vinden over de grensgeschiedenis.

geopend, open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Museum Henriette Polak

ZUTPHEN, GELDERLAND - Museum Henriette Polak heeft met dit museum een unieke plek ingericht voor modern-klassieke schilderkunst en beeldhouwkunst. Er is werk te zien van onder meer Charlotte van Pallandt en Arie Schippers.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag

Kasteel Vorden

VORDEN, GELDERLAND - Te gast in een kasteel, dat kan in Vorden! Alle vertrekken van kasteel Vorden zijn historisch ingericht met antieke schilderijen, porselein en meubilair. Eet en slaap in koninklijke sferen.

open op zondag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

Brandweermuseum Borculo

BORCULO, GELDERLAND - Kruip in de huid van een brandweerman! Het Brandweermuseum in Borculo heeft een enorme verzameling van brandweerspullen. Van brandweerauto's tot handpompen en helmen.

geopend, elke dag geopend

Pannenkoekenhuis De Zon

WEHL, GELDERLAND - De pannenkoeken vliegen door de pan bij Pannenkoekenhuis De Zon! Geniet in het zonnetje van een pannenkoek of blijf lekker warm binnen.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

DRU Industriepark

ULFT, GELDERLAND - De oude ijzergieterij van Ulft heeft een compleet nieuwe bestemming! In de gerenoveerde fabriekspanden smelten evenementen en exposities, kunst en cultuur, historie en innovatie samen tot één nieuwe bedrijvigheid.

elke dag geopend

Openluchtmuseum Erve Kots

LIEVELDE, GELDERLAND - Neem een kijkje in het landleven met authentieke boerderijen en demonstraties van oude ambachten in museum Erve Kots.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag

Van de redactie

UITagenda Achterhoek, vanaf 26 september 2018