Friesland

Uitstapjes Friesland (88)

De Schierstins

VEENWOUDEN, FRIESLAND - De Schierstins is een van de weinige bewaarde kastelen in Friesland. De expositie Ljocht en Skaad laat zien hoe het er aan toe ging in kastelen en kloosters.

's maandags gesloten

Natuurmuseum Bruinenberg

ZWAAGWESTEINDE, FRIESLAND - Ontdek de natuur van Noordoost-Friesland in Natuurmuseum Bruinenberg, onderdeel van Dierenpark SanjesZoo.

open op zondag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Poptaslot - Heringastate

MARSSUM, FRIESLAND - Bezoek het Poptaslot! Een prachtig, oud slot uit de zestiende eeuw. Het slot was oorspronkelijk eigendom van de familie Heringa. In 1687 wordt dr. Henricus Popta de nieuwe eigenaar. Je kunt het slot alleen bezoeken door middel van een rondleiding.

geopend, soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Nationaal Modelspoor Museum

SNEEK, FRIESLAND - Druk op de knop en hij gaat rijden! In het Nationaal Modelspoor Museum bedien je verschillende treinen zelf. Bewonder treinen vanuit de hele wereld en kom alles te weten over het spoor van vandaag de dag.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag

Museum Hert fan Fryslân

GROU, FRIESLAND - Wie is Eeltsje Halbertsma en wat is nu eigenlijk skipkesilen? Kom dit te weten bij een bezoek aan museum Hert fan Fryslân in Grou. Je vindt het museum in het voormalige raadhuis.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Aventoer indoor- en outdoorpark

BURGUM, FRIESLAND - Aventoer in Burgum laat de harten van avonturiers sneller kloppen; met speelplezier binnen en buiten! Met bewegende stoelen en spannende special effects is de 7D-bioscoop een echt filmavontuur. Of klauter door het klimpark en tokkel van grote hoogte.

elke dag geopend

Het Friese Museumdorp

ALLINGAWIER, FRIESLAND - Het dorpje Allingawier in Friesland ligt er nog net zo bij als vroeger. Naast twee kerkjes vind je hier een schilderswerkplaats, grote boerderij en grutterswinkel.

geopend, 's maandags gesloten

IJstijdenmuseum

BUITENPOST, FRIESLAND - Altijd al een archeoloog willen worden? Kom dan eens langs in het IJstijdenmuseum in Buitenpost, een leerzaam uitstapje. Fossielen, mineralen en zwerfstenen uit Friesland zijn hier te zien.

geopend, 's maandags gesloten

Modelspoor Ameland

NES, FRIESLAND - Stap in een minitiatuurwereld in Modelspoor Ameland. Treinen, auto's en huisjes in landschappen brengen een ode aan de modelbaan.

open op maandag, woensdag en zaterdag

Ruurd Wiersma Hûs

BIRDAARD, FRIESLAND - De melkvaarder Ruurd Wiersma werd bekend door zijn eenvoudige schilderkunst. Zijn woning is van binnen helemaal beschilderd, van plafonds tot muren. Ook maakte hij kleine taferelen op gebruiksvoorwerpen.

's maandags gesloten

Van de redactie

UITagenda Friesland, vanaf 25 september 2018