1

Dagtrips cultuur-historie Nijmegen

Uittipscultuur-historie in Nijmegen en in de buurt van Nijmegen

Probeer een 18e eeuwse pruik

archief oud artikel nijmegen, Gelderland  -  Een pruik op en een grote rok aan. In de 18e eeuw ging het er allemaal heel anders aan toe. Hoe anders? Ontdek het zelf!

Net zo mooi als Aphrodite

archief oud artikel nijmegen, Gelderland  -  Met zalfjes, crémes en make-up probeerden mensen zich al in de oudheid mooier te maken. Ontdek hun schoonheidsgeheimen.

Waalbrug viert jubileum

archief oud artikel nijmegen, Gelderland  -  Nijmegen zet vandaag de Waalbrug in het zonnetje. Precies 75 jaar geleden werd de brug geopend door koningin Wilhelmina.

Uit in Nijmegen

archief oud artikel nijmegen, Gelderland  -  Dagje uit naar Nijmegen? DagjeWeg.NL ging op pad en verzamelde de leukste uitjes!

Historische wandtapijten naar Het Valkhof

archief oud artikel nijmegen, Gelderland  -  Vijf historische wandtapijten zijn waarschijnlijk vanaf 2009 in Museum Het Valkhof te zien. "Door het inrichten van een speciale zaal kunnen de wandkleden en het verhaal over de Vrede van Nijmegen aan een breed publiek worden gepresenteerd."

Moslims schenken half miljoen voor Koranhuis

archief oud artikel nijmegen, Gelderland  -  Het Sultanaat in Oman maakt een half miljoen euro over naar Museumpark Orientalis. Met die subsidie kan het Nijmeegse museum het Huis van de Koran gaan bouwen. “De betrokkenen willen met dit initiatief laten zien dat er in Nederland volop kansen...

Bedolven onder de lava

archief oud artikel nijmegen, Gelderland  -  Een leeg babywiegje, beelden, skeletten, sieraden en papyrusrollen, allen getuigen van de grootste natuurramp uit de oudheid. Tweeduizend jaar geleden liet de vulkaan Vesuvius complete dorpen verdwijnen onder de lava. Voor het eerst zijn de...

De Bastei

nijmegen, Gelderland  -  Ontdek de historie van de vestigingsstad Nijmegen in De Bastei, museum voor natuur en cultuurhistorie.

Sint Stevenskerk

nijmegen, Gelderland  -  De oudste en grootste kerk van Nijmegen is de Sint Stevenskerk. Beklim de Sint Stevenstoren of geniet van een rondleiding.

Rijksmonument Het Valkhof

nijmegen, Gelderland  -  De Barbossa-ruïne in het Valkhofpark in Nijmegen stamt uit 1155 en is daarmee een van de oudste burchten van Nederland. De Barbarossa-ruïne en de Sint Nicolaaskapel vormen samen met Het Valkhof een rijksmonument.

Nationaal Fietsmuseum Velorama

nijmegen, Gelderland  -  Sinds 1981 laat Nationaal Fietsmuseum Velorama de geschiedenis van de fiets zien. In het museum aan de Waalkade zie je diverse historische exemplaren.

Nederlands WijnmuseumNederlands Wijnmuseum

Nederlands Wijnmuseum

Entreeticket met korting Ontdek alles over wijn in het Nederlands Wijnmuseum. Volg een rondleiding door het museum en vind de vinoloog in jezelf. Of boek een luxe proeverij en leer verschillende wijnen drinken als een pro!