Uittips van de redactie cultuur-historie in Nijmegen

9 artikelen en reportages cultuur historie in nijmegen

Uit in Nijmegen

nijmegen, Gelderland  -  Dagje uit naar Nijmegen? DagjeWeg.NL ging op pad en verzamelde de leukste uitjes!

Probeer een 18e eeuwse pruik

archief nijmegen, Gelderland  -  Een pruik op en een grote rok aan. In de 18e eeuw ging het er allemaal heel anders aan toe. Hoe anders? Ontdek het zelf!

Net zo mooi als Aphrodite

archief nijmegen, Gelderland  -  Met zalfjes, crémes en make-up probeerden mensen zich al in de oudheid mooier te maken. Ontdek hun schoonheidsgeheimen.

Waalbrug viert jubileum

archief nijmegen, Gelderland  -  Nijmegen zet vandaag de Waalbrug in het zonnetje. Precies 75 jaar geleden werd de brug geopend door koningin Wilhelmina.

Historische wandtapijten naar Het Valkhof

archief nijmegen, Gelderland  -  Vijf historische wandtapijten zijn waarschijnlijk vanaf 2009 in Museum Het Valkhof te zien. "Door het inrichten van een speciale zaal kunnen de wandkleden en het verhaal over de Vrede van Nijmegen aan een breed publiek worden gepresenteerd."

Moslims schenken half miljoen voor Koranhuis

archief nijmegen, Gelderland  -  Het Sultanaat in Oman maakt een half miljoen euro over naar Museumpark Orientalis. Met die subsidie kan het Nijmeegse museum het Huis van de Koran gaan bouwen. “De betrokkenen willen met dit initiatief laten zien dat er in Nederland volop kansen...

Bedolven onder de lava

archief nijmegen, Gelderland  -  Een leeg babywiegje, beelden, skeletten, sieraden en papyrusrollen, allen getuigen van de grootste natuurramp uit de oudheid. Tweeduizend jaar geleden liet de vulkaan Vesuvius complete dorpen verdwijnen onder de lava. Voor het eerst zijn de...