Leuke uitjes voor rolstoelgebruikers

Rolstoelvriendelijke uitjes |  
Redactioneel door
Foto 1. Heel veel uitstapjes zijn gelukkig gewoon toegankelijk. Foto: Pixabay

Eropuit in de rolstoel of scootmobiel: welke uitjes zijn goed toegankelijk?

29 april 2017 Toerisme Landelijk Het is vaak niet makkelijk om een dagje weg te gaan als je in een rolstoel of scootmobiel zit. Gelukkig zijn er genoeg leuke rolstoelvriendelijke uitjes in Nederland. Maak een huifkartocht, bezoek een leuk attractiepark of ontmoet bizarre dieren in een dierentuin. Wij geven tips voor een dagje weg in een rolstoel!

Op reis door de geschiedenis

ALPHEN AAN DEN RIJN - Kletterende zwaarden, harde kreten en opstuivend zand: de spanning is om te snijden in de arena. Welke gladiator wint het gevecht? In Archeon maak je een reis terug in de tijd. Ontmoet Romeinen in een badhuis, laat je tot ridder slaan in het middeleeuwse dorp en ontdek hoe je archeologische vondsten doet. Heel Archeon is goed toegankelijk voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. Bij het entreegebouw zijn rolstoelen te huur inclusief een kussentje. In de Romeinse herberg, het Archeologiehuis en in het middeleeuwse klooster zijn aangepaste toiletten.

Huifkartocht over de Veluwe

OTTERLO - Luister naar het hoefgetrappel terwijl je geniet van de prachtige bossen en heides. Een huifkartocht is een ideaal uitje voor rolstoelgebruikers! Zo heeft Huifkarcentrum Wouter Hazeleger huifkarren die speciaal zijn aangepast voor rolstoelen. Geen rolstoel, maar wel slecht ter been? Er zijn ook twee huifkarren beschikbaar met comfortabele stoelen. Dat zit net even wat fijner dan een houten bankje!

ZOO Bizar: de kleinste dierentuin van Nederland

ORVELTE - Onder het dak van een historische boerderij in het museumdorpje Orvelte zit een piepkleine dierentuin verscholen! In ZOO Bizar ontmoet je slangen, vogelspinnen, een baardagaam, een gordeldier en nog veel meer exotische dieren. De medewerkers leiden je graag rond en vertellen leuke weetjes. De mini-dierentuin heeft zelf geen aangepast toilet, in een nabijgelegen restaurant is die wel aanwezig.

Wees de snelste in Museum BroekerVeiling

BROEK OP LANGEDIJK - Wat heb jij over voor dertig kilo snijbonen? In Museum BroekerVeiling roept de veilingmeester vanaf een bootje wat de prijs is. Luister goed, want iedere paar seconden gaat de prijs omlaag... Druk niet te snel, want dan betaal je teveel. Maar wacht ook niet te lang, want dan zijn anderen je te snel af! In dit zogeheten afmijnlokaal zijn acht plaatsen speciaal vrijgemaakt voor rolstoelgebruikers, zodat je met een eigen drukknop gewoon meedoet aan de demonstratieveiling. Ook de rest van het historische museum is goed toegankelijk gemaakt voor rolstoelen. Vaar mee door het Rijk der Duizend Eilanden: de grote, overdekte rondvaartboot is met een lift te bereiken.

Betoverende miniwereld

ROTTERDAM - Ontmoet de duizenden bewoners van Miniworld Rotterdam. Binnen een paar minuten reis je van de Euromast naar de kubuswoningen op Blaak en via de Rotterdamse haven beland je al snel tussen de molens in Kinderdijk. Volg de speurtocht: dan ontdek je nog meer grappige scenes in de miniatuurwereld. Iedere 24 minuten gaat het schemeren en wordt het nacht. Raak betoverd door de duizenden lichtjes die gaan schijnen! Het hele park heeft geen drempels en de paden zijn breed genoeg voor rolstoelen en scootmobiels. De miniatuurwereld is maximaal 85 centimeter hoog, zodat je vanuit een rolstoel alles goed kunt zien.

Nog meer rolstoelvriendelijke tips

Rolstoelvriendelijke musea:

Rolstoelvriendelijke pretparken:

Rolstoelvriendelijke dierentuinen:


Nog meer inspiratie nodig? Bekijk alle rolstoelvriendelijke uitstapjes.

Foto 2. Miniworld Rotterdam is ook goed toegankelijk. Foto: Miniworld Rotterdam

Laatst gewijzigd: 2021-11-16 09:21:10 · Gepubliceerd: 2017-04-28 12:16:17 - 33932