1

Tweede Pinksterdag 2017: dit zijn de leukste kinderactiviteiten

5 tips voor een leuk dagje uit met kids op 5 juni

Pinksteren 2017 Nieuws door
Foto 1. Beleef hoe de rijken vroeger een treinreis maakten. Foto: Spoorwegmuseum.

archief oud artikel 29 mei 2017 Toerisme Landelijk Een huifkartocht over de Veluwe, middeleeuwse spelletjes in Kasteel Ammersoyen of panda's bewonderen in Rhenen. Er is genoeg te doen op Tweede Pinksterdag! Wij zetten de leukste kinderactiviteiten op een rij.

Terug naar de Middeleeuwen in Kasteel Ammersoyen

AMMERZODEN - Op maandag 5 juni is het niet alleen Tweede Pinksterdag, maar ook de Dag van het Kasteel! Door het hele land stellen verschillende kastelen hun deuren open en worden er talloze activiteiten georganiseerd, ook speciaal voor kinderen. Zo beleef je in Kasteel Ammersoyen hoe het is om in de Middeleeuwen te leven. Tijdens Ammersoyen Middeleeuws Bewoond 2017 logeert hertog van Gelre met zijn hele hof in het Gelderse kasteel. Ontmoet allerlei historische figuren met de mooiste kostuums en boogschutters en zwaardvechters die hun kunsten laten zien. Leer katapult schieten, voel hoe het is om een echt harnas aan te hebben en doe mee met kinderspelen uit de Middeleeuwen!

Dagje Spoorwegmuseum

UTRECHT - Stap in de trein en reis door 175 jaar geschiedenis. In het Spoorwegmuseum kijk je je ogen uit en loop je urenlang rond langs kolossale stoomlocomotieven. Maak een ritje in de Oriënt Express om vervolgens weg te dromen bij verhalen over gouden koepels, sultans en harems. In dit museum is niet alleen heel veel te zien, je mag ook zelf aan de slag! Zo ontdek je in het onlangs geopende Techlab hoe een elektrische trein stroom krijgt en hoe je zelf een trein kunt laten rijden. En, jeukten je handen altijd al om eens een keer aan de noodrem te trekken? Hier mag het! En nee je krijgt geen boete...

Huifkartochtje over de Veluwe

OTTERLO - Geniet samen met je kids van de natuur en maak een huifkartocht over de Veluwe. De koetsier van Huifkarcentrum Wouter Hazeleger neemt je mee naar de mooiste plekjes waar je met de auto niet kunt komen. Voorgetrokken door twee paarden hobbel je door het natuurgebied Planken Wambuis. Tip: ga voor een picknickarrangement en peuzel je picknickmand leeg midden in de natuur.

Speelparken met korting

LANDELIJK - Laat je kids lekker uitrazen in een pretpark of speeltuin op Tweede Pinksterdag en doe zelf lekker mee. Bij Familiepark DippieDoe in Best beleven zowel grote kinderen (tot twaalf jaar) als de allerkleinsten een leuke dag. Speel in de Angry Birds Speeltuin of beklim het spannende parcours van de Klauter Kajuit. Tip: 10% korting op je tickets voor Familiepark DippieDoe. In Dieren kun je niet alleen spelen, maar ook zelf broodjes bakken en creatief aan de slag. Bij De Spelerij en De Uitvinderij maak je bijvoorbeeld een sleutelhanger van plexiglas of een spettertekening in de verfmachine. En je mag er spelen met grote kunstwerken, waaronder een megagrote bellenblazer. Tip: €2,50 korting op je tickets voor De Spelerij. Bij Amusementspark Tivoli in Berg en Dal leven kids van twee tot en met tien jaar zich uit in de dertig verschillende attracties, waaronder een griezelbos en waterdorpje. Tijdelijke actie: 15% korting op je tickets voor Amusementspark Tivoli.

Panda's spotten in Rhenen

RHENEN - Vanaf 31 mei is het eindelijk zover: panda's Wu Wen en Xing Ya maken hun entree voor het publiek in hun verblijf Pandasia in Ouwehands Dierenpark. Hoe cool is het om de panda's te komen spotten op Tweede Pinksterdag! Kaartjes bestel je vooraf via de website van de dierentuin. Tip: Reserveer op tijd want Eerste Pinksterdag is al uitverkocht en voor je het weet zit maandag 5 juni ook vol. Lees meer over de panda's in ons artikel: Eindelijk! Ontmoet de reuzenpanda's vanaf 31 mei.

Foto 2. Bak je eigen broodjes en speel met kunst. Foto: De Spelerij / Uitvinderij.
Foto 3. Ga voor een lekker dagje uit met korting naar DippieDoe. Foto: DippieDoe.
Foto 4. Panda's, panda's en nog eens panda's in Rhenen! Foto: Ouwehands Dierenpark.

Laatst gewijzigd: 2017-06-02 10:47:28 · Gepubliceerd: 29 mei 2017 - 2312

Dit past bij 'Tweede Pinksterdag 2017: dit zijn de leukste kinderactiviteiten'