1

10 x op stap met kinderen in Rotterdam

De tien leukste dingen die met kinderen kunt doen in Rotterdam

Dagje weg in Rotterdam Redactioneel door
Foto 1. Aan de slag in Villa Zebra. Foto: Hester Blankenstijn

14 september 2023 bijgewerkt: 25 september 2023 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Rotterdam alleen leuk als stedentrip voor volwassen? Dacht het niet! De tweede stad van het land heeft ook genoeg te bieden aan jonge bezoekers. De redactie van DagjeWeg zet tien bijzondere Rotterdamse kinderattracties op een rij.

1. Maritiem Museum

Wanneer je aan Rotterdam denkt dan denk je al gauw aan de haven. Op en rondom het water is genoeg te doen voor kinderen. Het Maritiem Museum is een uitstekend startpunt. In de kindertentoonstelling Professor Plons (van 4 tot 9 jaar) kun je vissen vangen, containers scannen en scheepsvracht lossen. Zelf aan boord stappen kan ook. In de Leuvehaven liggen diverse, oude schepen waar je kan zien hoe de schipperskinderen van vroeger leefden. Boek je tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg Bestel je tickets eenvoudig online!.

Foto 2. Help de motor te repareren bij Professor Plons

2. Splashtours

En dan het water op! In Rotterdam kan dat niet alleen per boot (bijvoorbeeld in de razendsnelle watertaxi's), maar ook met een amfibievoertuig van Splashtours. Een tour in deze unieke amfibiebus is een onvergetelijke ervaring! In zestig minuten rijd je eerst langs de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam. Dan komt de 'splash'... de bus duikt ineens de Maas in!

3. Kids Marina

Nog leuker dan gevaren worden is zelf varen! Dat kan bij Kids Marina. Stap in een modelbootje en vaar als stoere stuurman door de miniatuurhaven. Er zijn zeven bootjes gebaseerd op de grote versies in de Rotterdamse haven. Zo is er een politieboot, brandweerboot, havendienstvaartuig, een vrachtschip en ook een meisjesrondvaartboot! Het is verplicht om altijd minstens één volwassene aan boord te hebben.

Foto 3. Kinderen bij Kids Marina, klaar om te varen! Foto: Kids Marina.

4. Villa Zebra

Villa Zebra is een vrolijk museum voor het hele gezin. De interactieve tentoonstellingen zijn een levendige mix van kunst, spelen en ontdekken. Voor peuters en kleuters is er de interactieve kunstinstallatie ZELF! Bezoekers worden met kunstworkshops, installaties en interactieve tentoonstellingen uitgedaagd en aangemoedigd om over kunst na te denken, te fantaseren en zelf creatief aan de slag te gaan.

Foto 4. Spelend ontdekken bij Villa Zebra. Foto: Hester Blankenstijn

5. Dutch Pinball Museum

Net als Villa Zebra is ook het Dutch Pinball Museum te vinden op de zuidoever van de Maas. Het museum begon ooit als privécollectie en is nu de grootste verzameling flipperkasten van Nederland. Het beste nieuws: nadat je entree heb betaald, mag je onbeperkt flipperen! Kom naar hartenlust flipperen, bewonder prachtige retro exemplaren en beleef zo blij als een kind een dagje nostalgie. Hollywoodsterren, oude films, rockbands, vergeten games: elke flipperkast heeft een eigen thema.

6. Kijkkubus

Kijk binnen bij de De Kijkkubus! De kubuswoningen zijn kenmerkend voor Rotterdam en zijn gemaakt naar ontwerp van Piet Blom. De Kijk-Kubus is zo ingericht dat je een indruk krijgt van het wonen in deze bijzondere huizen. Neem ook een kijkje in het zogenoemde 'kubusbos'. De trappen, gaanderijen en pleintjes opgefleurd met palmbomen geven de kubuswoningen een mediterrane sfeer.

Foto 5. Kijk binnen in een van de beroemde Kubuswoningen. Foto: Rotterdam Make It Happen. © Iris van den Broek

7. Speelfabriek

Op een steenworp afstand van de Kijkkubus vind je de Speelfabriek, een speelwerkplaats van kinderen van 5 tot 12 jaar. Hier mag je zelf bouwen en knutselen. Het mooie is dat je bijna alles wat je bouwt ook mee naar huis mag nemen! Doe een race met zelfgebouwde raceauto's, maak tekeningen zoals de zandtovenaar, leg een knikkerbaan aan, maak je eigen zeep of test jouw zelfgemaakte boot uit in het water.

8. Pannenkoekenboot

Honger gekregen? De Markthal en de markt zitten om de hoek. Je kan er ook voor kiezen om op het water te eten en aan boord te stappen van de Pannenkoekenboot. Tijdens de 75 minuten durende vaart mag je onbeperkt pannenkoeken eten, terwijl de iconische skyline van de stad aan je voorbij trekt.

9. Euromast

Wanneer je de lucht in wilt, is er natuurlijk geen betere optie dan de 185 meter hoge Euromast. Vanaf het restaurant, op een hoogte van 96 meter, lunch of dineer je met een prachtig uitzicht op de binnenstad en de rivier, maar je kan er ook voor kiezen om aan de voet van de mast te picknicken in het park. En wist je dat je in zomerweekenden ook kan abseilen en tokkelen van de Euromast?

Foto 6. Daal van de Euromast af. Foto: Alexander Meeder

10. SS Rotterdam

Nachtje blijven slapen? Overweeg dan een bezoek aan de SS Rotterdam. Dit enorme stoomschip (228 meter!) voer vroeger naar New York. De SS Rotterdam ligt aan de kade in Katendrecht. Deze havenbuurt zit vol met leuke restaurants en op de kop van de pier ligt een grote speeltuin. Ook goed om te weten: ook zonder overnachting mag je ontbijten op de SS Rotterdam.

Dagje uit in Rotterdam

Foto 7. Laden en lossen aan de kade bij Professor Plons. Foto: Maritiem Museum © Mike Bink.

Laatst gewijzigd: 2023-09-25 10:07:02 · Gepubliceerd: 14 september 2023 - 18573

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...