Top 10 uitstapjes voor in de herfst

Beleef een van deze geliefde dagjes uit

CORPUS Redactioneel door
Foto 1. De R zit weer in de maand, dus wees die herfstdip te slim af en leer alles over je lijf in CORPUS! Foto: CORPUS.

archief oud artikel 9 oktober 2019 Toerisme Landelijk Misschien valt de najaarsregen wel met bakken uit de hemel, maar laat dat de pret niet drukken! De herfst is een perfect seizoen voor een dagje weg. De bomen kleuren rood, geel en goud en je hebt extra reden om af en toe een lekker warme en droge koffiepauze te nemen. Heb je inspiratie nodig, kijk dan naar deze geliefde uitjes. En ga er gezellig op uit, gewapend met een paraplu of regenjas.

CORPUS

Oegstgeest, Zuid-Holland - Maak een reis door het menselijk lichaam bij CORPUS! Hier stap je écht een lichaam in. Het museumgebouw is namelijk een gigantische man. Je stapt binnen in het been en reist omhoog tot aan het brein. Onderweg leer je van alles over je lijf. Wat gebeurt er als je niest? En hoe verteer je eigenlijk je ontbijt? Tip: boek tickets met € 5,- korting voor CORPUS via DagjeWeg.NL Tickets.

Enversed VR Center

Eindhoven, Noord-Brabant - Het grootste virtual reality center van Europa? Dat vind je gewoon in Eindhoven, het Enversed VR Center. Hier beleef je met meerdere spelers tegelijk een VR Experience. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingsreis in het oude Egypte, ontsnap uit prehistorisch Griekenland of houd een extreem sneeuwballengevecht in Scandinavië. In virtual reality kan alles!

De Orchideeën Hoeve

Luttelgeest, Noordoostpolder, Flevoland - Dwaal door een prachtige bloemenzee, fladder door de Vlindertuin en geef kleurrijke lori's te eten. In de Orchideeën Hoeve waan je je in een tropische bloemendroom. Sla ook zeker het Makirijk niet over! Hier spot je ringstaartmaki's, flamingo's en fluffy alpaca's. De Zwevende Bloementuin in het park is een romantische aanrader.

Splashtours Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland - Splash! Is het een bus? Is het een boot? Nee, het is Splashtours Rotterdam! Wat begint als een rondrit in een bus eindigt bij Splashtours Rotterdam in het water. De bus duikt letterlijk de Maas in en blijkt opeens een echte boot - een amfibiebus. Een originele manier om Rotterdam te verkennen. Boek Splashtours Rotterdam met € 2,- korting!

Het Science Centre Delft

Delft, Zuid-Holland - Wetenschap wordt kinderspel in het Science Centre Delft. Overleef een aardbeving, ontwerp een aerodynamische vliegtuigvleugel en ga aan de slag als onderzoeker. Uitleg per onderdeel staat niet op informatiebordjes: je wordt juist uitgedaagd om vragen te stellen en veel zelf te ontdekken.

Tropische vlindertuin Klein Costa Rica

Someren, Noord-Brabant - Een tropisch dagje uit, gewoon in Noord-Brabant. Een dagje uit in de overdekte tropische vlindertuin Klein Costa Rica is een exotische avontuur. Vlinders, vogels, reptielen: als het ook maar een beetje tropisch is, vliegt of loopt het hier rond. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de hangtouwbrug tussen de tropische boomtoppen.

Speelboerderij De Happyfarm

Terschuur, Barneveld, Gelderland - Pony rijden, konijntjes aaien, racen met een skelter, sjezen van de kabelbaan. Bij De Happyfarm raak je niet gauw uitgespeeld. Met een binnen- en een buitenspeeltuin zijn kinderen hier urenlang zoet. Binnen is er een apenkooi, glijbaan, legohoek en een aparte speelhoek voor kleuters en peuters.

Coronel Adventure Indoor Klimpark

Huizen, Noord-Holland - Je staat klaar, metershoog. In de verte zie je je doel. Slingeren, klimmen, springen, klauteren. Voor welke tactiek kies jij? Ga op klimavontuur in Coronel Adventure Indoor Klimpark en trotseer alle routes. Er zijn er genoeg; het is namelijk het grootste indoor klimpark van Europa. Er zijn al parcours voor klimmers vanaf acht jaar.

The Portal Sevenum

Sevenum, Horst aan de Maas, Limburg - Virtuele games komt tot leven in The Portal Sevenum! Komen jouw game skills in real life ook van pas? Test het in dit indoor gameparadijs en trotseer meerdere gamewerelden vol uitdagingen. Haal alle levels en versla eindbazen door te freerunnen en schurken te slim af te zijn. The Portal is een concept voor kinderen vanaf acht jaar, tieners en jongvolwassenen.

THIS IS HOLLAND

Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Noord-Holland - Een unieke ervaring: zweef als een vogel over Nederland bij THIS IS HOLLAND. De Flight Experience is zo levensecht dat je na de vlucht even helemaal van de wereld bent. Je hangt in een gigantisch koepelvormig scherm, ruikt bloemenvelden, beweegt met je stoel mee en voelt de wind door je haren. Boek tickets voor THIS IS HOLLAND via DagjeWeg.NL Tickets.

Meer inspiratie voor een dagje weg

Foto 2. Verken Rotterdam in de iconische knalgele amfibiebus van Splashtours. Foto: Splashtours Rotterdam.

Laatst gewijzigd: 2019-11-06 09:26:11 · Gepubliceerd: 9 oktober 2019 - 17580