Dit kun je doen als de leraren staken

Meer leuke uitjes met kinderen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Trek eropuit tijdens de lerarenstaking van 6 november

1 november 2019 Toerisme Landelijk Op 6 november 2019 staken docenten in het basisonderwijs voor minder werkdruk en een beter salaris. Zijn jouw kinderen ook vrij van school? Ga er met de kids op uit! Vaar gratis over de Amsterdamse grachten of bezoek met korting een attractiepark. Dit zijn leuke ideeën voor een dagje weg tijdens de lerarenstaking.

Foto 1. Vaar met Blue Boat mee door Amsterdam. Foto: © Blue Boat Company.

Gratis over de Amsterdamse grachten

AMSTERDAM - Alle kinderen aan boord! Op 6 november varen basisschoolkinderen gratis mee met de City Canal Cruise van Blue Boat Company. Zie de wereldberoemde grachtenpanden en de pakhuizen van de VOC in volle glorie. Op het IJ zie je het moderne Amsterdam met EYE en het NEMO Science Museum als de belangrijkste blikvangers. Per twee gratis kinderen moet er minimaal één betalende volwassene mee. Je hoeft je niet aan te melden of iets uit te printen, maar kom gewoon naar de opstapplaats aan de Stadhouderskade en zeg bij de kassa dat je voor de stakingsactie komt. De kinderen mogen dan gratis aan boord. Koop hier kaarten voor de City Canal Cruise met € 4,25 korting.

Verdien een ToverDiploma bij Toverland

SEVENUM - Bij Toverland gooien ze tijdens de onderwijsstaking het hele park open, dus ook alle achtbanen en de andere buitenattracties. Toch liever iets leren? Dat kan, de Toverlanders helpen je graag. Alleen op 6 november zijn er speciale cursussen in het attractiepark. Volg een dansles bij Toos Toverhoed. Ook is er een Uitvindersles en een Toverlandles. Als je alle drie de lessen hebt gedaan, ontvang je zelfs een echt ToverDiploma! Koop hier een ticket met 20% korting voor Toverland.

Gratis naar de dierentuin

EMMEN - Een keer op woensdag naar de aapjes kijken in plaats van naar je leraar? Het kan in Emmen! Op woensdag 6 november mogen basisschoolkinderen gratis naar binnen bij Wildlands Adventure Zoo. Leerlingen in het voortgezet mogen naar binnen voor de halve prijs. Kinderen moeten wel in gezelschap zijn van één betalende volwassene. Boek hier direct je gratis kindertickets voor Wildlands.

Krijg biologieles bij het Omniversum

DEN HAAG - Een dag niet naar school is een dag niet geleerd. Of toch niet? Van een bezoek aan het Omniversum steek je zeker wat op! Tijdens de stakingsdag is het 'Meesterstunt' en mag je met korting naar binnen. Tussen 11:00 uur en 16:00 uur draait er elk uur een nieuw film op het enorme projectiescherm. Laat je in 'Wild Canada' overweldigen door de wilde natuur van Canada en kijk de beren en wolven recht in het gezicht of ga kopje onder in de diepzeefilm 'Oceans, our blue planet'. Liever naar verre sterrenstelsels? De film 'Hubble' draait op woensdag 6 november en geeft je een blik op het heelal. Reserveer hier je ticket voor een van de films in het Omniversum.

Programmeer je eigen muziek in Museum Speelklok

UTRECHT - Kom zelfs muziek programmeren in de Muziekfabriek van Museum Speelklok. Dit museum is op 6 november geheel gratis toegankelijk voor basisschoolleerlingen. Museum Speelklok heeft de grootste collectie mechanische muziekinstrumenten van Nederland. Ga mee op de Kinderrondleiding (start 14:00 uur) en verbaas je over piepkleine speeldoosjes waar tere muziek uit komt. Hou je liever van hard? Dan is het enorme straatorgel iets voor jou! Ga samen met orgelaapje Toon op speurtocht door het hele museum en maak op jouw eigen Toonkaart het favoriete liedje van deze vrolijke aap.

Ga in de achtbaan of de ballenbak bij BillyBird

VOLKEL - Nog een laatste keer dit jaar naar BillyBird Park Hemelrijk? De achtbaan en de Splash gaan deze dag voor de laatste keer dit jaar op woensdag open. Het theater geeft op woensdag 6 november niet één maar twee leuke voorstellingen, om 14:00 en 15:00 uur. Bij regen kun je ook nog naar de binnenspeeltuin Zeeroversland vol met wiebelbruggen, springkussens en een ballenbak. Koop voor € 4,95 een entreeticket voor BillyBird Hemelrijk.

Kom apies kijken in Blijdorp

ROTTERDAM - Diergaarde Blijdorp is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen moet wel samen met een volwassene het park in en per volwassene mogen er vijf kinderen mee. Kom kijken bij de pasgeboren okapi Kisala of kijk in het nieuwe, uitgebreide verblijf van de pinguïns. Koop hier je ticket voor Diergaarde Blijdorp.

Zie Nederland in het klein voor niets

DEN HAAG - "Eén dag Madurodam levert meer wetenschap op dan vele dagen in de schoolbanken" sprak de oprichtster van Madurodam al in 1952. Tijdens de onderwijsstaking van 6 november mogen basisschoolkinderen voor niets naar binnen bij de kleinste stad van Nederland. Bij Madurodam mogen vijf kinderen mee met één volwassene. Zie piepkleine grachtenpanden, de vliegtuigen op Schiphol en de niet zo kleine Domtoren op schaal nagebouwd. Koop hier je volwassen entreeticket.

Ga gratis aan boord bij het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Landrotten opgelet! Ook het Scheepvaartmuseum opent de deuren voor alle basisschoolkinderen. Ook de volwassen begeleider mag gratis naar binnen. Luister naar de spannende verhalen van stoere zeebonken en schiet een kanon af op een VOC-schip. De hele dag zijn er kijk- en ontdektochten over de tentoonstellingen 'Het verhaal van de walvis' en 'Strijd om het ijs'.

Speur lampjes op in het Philips Museum

EINDHOVEN - Als je achttien jaar of jonger bent dan hoef je woensdag niet te betalen voor een bezoek aan het Philips Museum. Kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen met speciale UV-zaklamp op zoek verborgen lampjes in het museum. Voor iets oudere basisschoolkinderen is er Mission Eureka. Los samen met een i-Pad van het museum tijdens jouw speurtocht lastige puzzels op. Koop hier je volwassenticket voor het Philips Museum.

Leer over ridders op het Muiderslot

MUIDEN - Woensdag geen geschiedenisles? Hup, naar het Muiderslot! Daar zie je hoe de middeleeuwse ridders leefden. Alle leerlingen tot 17 jaar mogen gratis naar binnen in dit kasteel. Een betalende volwassene mag maximaal vier kinderen meenemen. Alleen op 6 november is er de workshop 'Atelier op Zolder' waar kinderen een tekening mogen maken voor hun juf of meester. Maak van jouw leerkracht een dappere ridder of een slimme jonkvrouwe! Koop hier je volwassenticket voor het Muiderslot.

Dit kun je ook doen tijdens de stakingsdag

Foto 2. Toverland gaat op 6 november voor de laatste keer dit jaar open! Foto: © Attractiepark Toverland.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-11-06 15:14:49 · Gepubliceerd: 2019-10-31 14:35:35 - 6971