Top 10 populairste uitjes juni

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Dagje uit na quarantaine: waar wilden we naar toe?

30 juni 2020 Toerisme Landelijk Juni 2020, de maand waarin veel musea, attractieparken en andere dagjes uit hun deuren weer openden. Eindelijk kunnen we er weer op uit! Welke dagjes uit waren er het populairst? Deze top 10 uitjes konden in juni op de meeste bezoekers rekenen op DagjeWeg.NL

Foto 1. Bewonder indrukwekkende zandbeelden van de Slag om Arnhem, D-Day, Anne Frank en natuurlijk de feestelijke bevrijding. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn

De wonderlijke locatie van Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde is altijd populair en ook in juni kreeg dit uitstapje op DagjeWeg.NL de meeste bezoekers. Weg van de eigen tafel en lekker een pannenkoek eten aan een bewegende, behekste tafel. In juni mocht iedereen - op reservering - weer aanschuiven. 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen trekt ieder jaar opnieuw veel dagjesmensen die zich vergapen aan de vele kunstwerken van zand. Met aanvullende maatregelen mocht het festijn begin juni de deuren openen. Op de derde plaats staat een verrassend uitje: RIB-varen in Rotterdam. Razend snel wegvaren, vrij over het water scheuren: het was een aantrekkelijk vooruitzicht in juni. Bekijk de hele Top 10!

Top 10 uitjes van juni

 1. Pannenkoekhuis Hans & Grietje

  Een pannenkoekje eten bij Hans & Grietje is een magisch avontuur. Onder het eten begint de tafel te bewegen en voor je het weet staat-ie scheef En gaat je buurman er met je pannenkoek vandoor!
 2. 't Veluws Zandsculpturenfestijn

  Gelukkig is 't Veluws Zandsculpturenfestijn ook voor de zomer weer open. Het thema is dit jaar 75 Jaar Bevrijding. Vier de vrijheid en sta stil bij de grote momenten in de Tweede Wereldoorlog, kunstig gemaakt van zand; Tip: bestel tickets met korting voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn via DagjeWeg.NL Tickets.
 3. RIB-varen

  Even weg van alle mensen, op meer dan 1,5 meter in een razendsnelle boot. Het RIB-varen in Rotterdam was populair in juni;
 4. Oude Ambachten & Speelgoed Museum

  Ga in Terschuur een dagje terug naar de tijd van toen! Neem een kijkje bij de ouderwetse drogisterij, smidse, slager of andere winkeltjes van vroeger in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Tip: bestel tickets met korting voor het Oude Ambachten en Speelgoed Museum via DagjeWeg.NL Tickets.
 5. CORPUS

  In het reuzenlichaam van CORPUS maken bezoekers een duizelingwekkende reis door het menselijk lichaam. Hoe werkt je brein en hoe reageren je darmen op een broodje kaas? In CORPUS kom je erachter. Bestel nu tickets met korting voor CORPUS via DagjeWeg.NL Tickets.
 6. Autospeurtocht.nl

  Stap in je eigen auto en het dagje uit is begonnen! De routes van Autospeurtocht.nl voeren je vanaf op locaties door heel Nederland naar de mooiste plaatsen. Wie onderweg de code kraakt, maakt kans op de inhoud van de schatkist!
 7. BillyBird Park Hemelrijk

  Stralende zomerdag of druilerig en grijs, het maakt in BillyBird Park Hemelrijk niet uit. Kinderen van alle leeftijden vermaken zich bij het grote strandbad, de verschillende attracties en de enorme binnenspeeltuin.
 8. Kinderpretpark Julianatoren

  Kinderen weten haast niet wat ze al eerste willen doen in Kinderpretpark Julianatoren. In dit gezellige park staan maar liefst 60 attracties.
 9. GPS-tours van Renzy

  Rijd ontspannen in een elektrische Renault Twizy langs typisch Nederlandse vergezichten. Met de GPS Tours van Renzy voeren je langs bloemenvelden, authentieke molens, lange zandstranden en Hollandse kastelen.
 10. Beeld en Geluid

  Oude televisieprogramma's nog eens terugkijken. Of zelf het nieuws presenteren en met de kinderen in de POPstudio optreden? Stap binnen in de oneindige mediawereld bij Beeld en Geluid.

Meer leuke dagjes uit

Foto 2. Terug in de tijd in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Foto: Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Foto 3. Een wonderlijk pannenkoekenhuis in Zeewolde. Foto: Hans & Grietje

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-08-04 11:20:21 · Gepubliceerd: 2020-06-29 12:16:58 - 1532