De leukste dagjes uit in de kerstvakantie

Bekijk alle dagjes uit voor de kerstvakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat is er te doen in deze bijzondere kerstvakantie

8 december 2020 Toerisme Landelijk Het is dit jaar anders dan anders, maar dat betekent niet dat er niets te doen is in de kerstvakantie! Ook nu gaan de donkere dagen rond kerst niet voorbij zonder lichtjes en leuke activiteiten. Dit zijn de leukste dagjes uit voor de kerstvakantie. Veel plezier!

Foto 1. Bezoek Loevestein in kerststemming. Foto: Slot Loevestein

Kerstverhalen op een kasteel

POEDEROIJEN - Slot Loevestein is deze kerstvakantie in een sfeervolle kerststemming. Met overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk, glühwein en.. spannende kerstverhalen! In de geschiedenis van het kasteel zijn er genoeg te vinden, zoals die over ridder Dirc. Hoe bracht hij zijn avonden door? Hij zat in ieder geval niet rustig met een boek voor de haard... De gidsen vertellen je ook hoe er in de tijd van Hugo de Groot kerst gevierd werd. En wist je dat het fortwachtersechtpaar Schanstra in de Eerste Wereldoorlog nog honderden gasten ontving tijdens kerst? Ontdek wat er op het menu stond en waar onderduiker Jan van der Pol met oud en nieuw stiekem heen ging in de Tweede Wereldoorlog. Beleef de geschiedenis in het echt tijdens de kerstvakantie op Loevestein.

Winterse verhalen en oud-Hollandse spelletjes

ARNHEM - Zelfs met dalende temperaturen wordt het een warme winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Bezoek de knusse wintermarkt op het Zaanse plein en wandel door het mooi verlichte museumpark. Onderweg stop je als vanzelf bij de oude huisjes en werkplaatsen, waar de verhalen van de strenge winters van vroeger worden verteld. Hoe kwamen mensen toen de winter door? Op het Kindererf genieten kinderen en ouders van leuke spellen in de Spelletjesschuur en een speciale Lichtjesroute.
Bestel hier tickets met 25% korting voor de winter het Nederlands Openluchtmuseum!

Dierenpark wordt winterpark

AMERSFOORT - Ook voor de leeuwen, tijgers en olifanten in DierenPark Amersfoort krijgen de donkere winteravonden voor kerst een speciale glans. Tijdens de Warme Winterweken verlichten twinkelende lichtjes de dierentuin, waar alle bezoekers op elf avonden in de kerstvakantie extra lang mogen blijven. Tot 20:00 uur kun je dan genieten van muziek en een speciale route langs alle dieren in het sfeervolle park. En onderweg kom je zomaar een sleebaan tegen, die je natuurlijk even uit moet proberen. Zijn de avonden al volgeboekt? Geen nood, je kunt de hele kerstvakantie genieten van het winterse decor en de activiteiten van de Warme Winterweken. Tip: bestel hier je tickets met € 2,- korting voor DierenPark Amersfoort.

Sneeuwpret met nijntje

UTRECHT - "Je kan dan lekker schaatsen, lekker spelen met de slee. Klim je boven op een heuvel en dan roetsj je naar benee."
Zing mee met nijntje en geniet samen met het lieve kleine konijntje van alle winterse gezelligheid in het nijntje museum. Van 1 december tot en met 24 januari dwarrelen de sneeuwvlokjes om je heen in het nijntje wintermuseum. Een heerlijk uitje voor peuters en kleuters, die zeker genieten van alle lichtjes, muziek en natuurlijk nijntje zelf. Tijdens het wintermuseum kunnen ze sleeën en skiën en maken ze een mooie winterknutsel om mee naar huis te nemen. Let op: boek vooraf online tickets om verzekerd te zijn van een plekje in het nijntje museum.

Sprookjesachtige tuinen vol lichtjes

LUTTELGEEST - De Kaarsjesavonden in de Orchideeën Hoeve zijn dit jaar misschien nog wel magischer dan andere jaren. Overdag is alles al mooi verlicht en versierd en is er live muziek. En dan, op zestien avonden in december, zweven de elfjes om 16:30 uur door de tuinen om de duizenden kaarsjes en lampjes aan te steken. Het lijkt de Efteling wel! Dwaal door de mysterieus verlichte jungle, spot onderweg prachtige vlinders en eindig in de romantische bloementuin. Doordat er minder bezoekers tegelijkertijd naar binnen mogen kun je in alle rust genieten van de prachtig verlichte tuinen. Let op: de Kaarsjesavonden zijn heel populair en snel volgeboekt. Gelukkig kun je van 8 tot en met 31 december ook overdag al genieten van de magische WinterDroom en lekker shoppen op het Winterplein.

Treinen kijken op het Winter Station

UTRECHT - Welkom op het Winter Station! Bewonder de bijzondere treinen in het Spoorwegmuseum, die speciaal voor de kerstvakantie omgeven worden door lichtjes en kerstbomen. Alle attracties zijn open, dus maak zeker een ritje in de pas vernieuwde Stalen Monsters: een echte achtbaanrit. En na dit spannende en ook leerzame ritje is het tijd voor een winterse snack. Even een marshmallow roosteren boven het vuur of ga je voor een portie poffertjes? Tijdens het Winter Station staan er in de museumhal indrukwekkende restauratiewagons, waar rijke mensen tijdens hun treinreis luxe dineerden. In de tentoonstelling Tosti's, truffels en treinen zie je wat ze toen aten en hoe dat door de jaren heen veranderd is.

Meer inspiratie voor de kerstvakantie

Foto 2. Tijdens Winterdroom is de Orchideeën Hoeve verlicht met duizenden lampjes. Foto: Orchideeën Hoeve
Foto 3. Bewonder bijzondere treinen op het Winter Station. Foto: Spoorwegmuseum

Laatst gewijzigd: 2020-12-15 08:56:53 · Gepubliceerd: 2020-12-08 12:00:14 - 1022