Tips van de redactie

Uittipsmusea in Wadden

Charme van Schiermonnikoog

schiermonnikoog, Friesland  -  Bijna geen auto's en een prachtige natuur. Schiermonnikoog is adembenemend mooi! Vaar mee naar het kleinste Waddeneiland.

Toverachtig Terschelling

terschelling, Friesland  -  Geniet van de schoonheid van Terschelling! De prachtige natuur op het eiland nodigt uit tot leuke activiteiten.

Cultuur snuiven op Texel

oudeschild, Noord-Holland  -  Kom cultuur snuiven tijdens de allereerste Texelse Cultuurnacht!

Vind het hart van Texel

texel, Noord-Holland  -  Zie met eigen ogen een lammetje ter wereld komen en laat je betoveren door de zeemansverhalen op Texel.

Ecomare maakt nieuwsgierig

de koog, Noord-Holland  -  Nog veertig minuten, dan worden de zeehondjes gevoerd. Een zeehond ligt vandaag op het droge te zonnebaden. Groot gelijk.

Chillen met jazz op Texel

den hoorn, Noord-Holland  -  Zon op je neus, de zee vlakbij en goede muziek! Texel begint het zonnige weekend goed met Jazz on the Waves.

Texel herdenkt slachtoffers

texel, Noord-Holland  -  Texel herdenkt vandaag de slachtoffers die vielen tijdens de Georgische opstand in 1945 tegen Duitse militairen.

Willem Barentsz duikt op in Rusland

terschelling west, Friesland  -  In de zestiende eeuw strandde Willem Barentsz op Nova Zembla. Nu is er eindelijk een wrakstuk van zijn schip gevonden.

Prijsvraag: Win twee tickets voor GeoFort

Win twee tickets voor GeoFort

prijsvraag Het spannende forteiland GeoFort is omgevormd tot een educatieve attractie waar alles om de toekomst van de aarde draait. De thema’s klimaat, energie en water staan centraal. Stap in een lift diep de aarde in, verdwaal in het klimaatdoolhof of bouw de hoogste toren die tegen een aardbeving kan....