De leukste buitenspeeltuinen in Nederland

Speeltuinen in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Van de glijbaan naar het springkussen: dit zijn leuke speeltuinen

15 juni 2020 Toerisme Landelijk Af en toe gaan pa en moe met ons naar de speeltuin toe! Dat is voor ons kind'ren het fijnste dat bestaat. Het klassieke kinderliedje mag dan wel oud zijn, maar welk kind vindt het niet heerlijk om te klimmen in een klimrek, van de hoogste glijbaan te roetsjen en zo hoog mogelijk te schommelen? In deze leuke speeltuinen vind je een heleboel buitenspeelplezier.

Foto 1. Rennen en eindeloos spelen in deze leuke speeltuin. Foto: De Flierefluiter

De Flierefluiter

RAALTE, OVERIJSSEL - Klim in de speeltoren, ren door het doolhof en glijd van de metershoge glijbaan in speelboerderij De Flierefluiter! Het leuke aan deze speeltuin is: als je moe bent van het spelen, neem je gewoon een kijkje bij de hangbuikzwijntjes, geitjes en schapen. Durf je ze te aaien? Met warm weer spetter je erop los in het zwembad en het waterpark. Een heerlijke dag buiten met z'n allen! Ontvang een gratis consumptie bij een ticket voor De Flierefluiter.

Land van Jan Klaassen

BRAAMT, GELDERLAND - Jan Klaassen... Jan KLÁÁSSEN! Als je heel hard roept, komt 'ie misschien wel tevoorschijn! In Het Land van Jan Klaassen beleef je uren speelplezier in het thema van de vrolijke poppenkastpop. Maak een ritje in de Kaboutertrein, speel tussen de Wiebeldieren en klim zo hoog mogelijk in de touwpiramide! Vergeet de indianen in het Indianendorp niet gedag te zeggen. En wie durft bij het Spookhuis naar binnen...? Ook leuk met slecht weer: binnen vind je het grootste poppentheater van Nederland.

Duinoord

HELVOIRT, NOORD-BRABANT - Terwijl de kleintjes zich in Duinoord vermaken bij de schattige speelhuisjes, gaan de iets grotere kinderen het avontuur aan in het klimbos. Houd je goed vast aan de touwen, ren over de planken en haal een persoonlijk record! Ook is er een miniracebaan met elektrische quads, een doolhof en een Jumping Arena. Kom je elkaar tijdens het spelen weer tegen? Speel dan met z'n allen een potje beachvolleybal of midgetgolf!

Klok'uus

'S-HEER ARENDSKERKE, ZEELAND - In de Zeeuwse polder vlakbij Goes vind je Klok'uus, een gezellige speeltuin in en rondom een grote schuur! Hier speel je urenlang buiten én binnen. Klim met z'n allen op de hangschommel en zwaai naar de kids die in het metershoge touwenparcours klimmen - of ga er zelf achteraan! En waar kun je nu beter boerengolf spelen dan op het Zeeuwse platteland? Aan het eind van de dag schuif je aan in het restaurant voor een lekker frietje met een snack.

Linnaeushof

HEEMSTEDE, NOORD-HOLLAND - Een metershoge hangbrug van touwen brengt je in het Piratennest. Vanuit hier heb je uitzicht over het hele park! Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa. Maak salto's op de trampolines, fiets bellend langs de brandweerkazerne en het politiebureau in het verkeerspark en maak een enorm zandkasteel in de zandbak. Ook is er een baan met hindernissen, een kartparcours en een enorme glijbaan waar je met z'n vieren tegelijk vanaf kunt. Heb je je zwembroek mee? In waterspeeltuin De Oase beleef je waterpret op warme dagen!

De Spelerij - Uitvinderij

DIEREN - Hobbelend van de rolbaan af en reuzenbellen blazen op de grote bellenblazer in De Spelerij. In deze verrassende speeltuin vind je geen standaard speeltoestellen, maar allerlei wonderlijke objecten om mee te spelen. Gebruik je fantasie en breng al die speeltoestellen zelf in beweging! En heb je trek gekregen van het spelen? Dan mag je zelf een lekker broodje bakken aan een stok en vullen met jam, hagelslag of muisjes. Jammie! Bij de Spelerij hoort ook De Uitvinderij: de plek voor jongens en meisjes die graag zelf iets maken. Een prachtig kunstwerk met verfspetters, een naamplaatje van kunststof of een bootje van piepschuim. Tip: bestel tickets met € 1,- korting voor De Spelerij via DagjeWeg.NL Tickets.

Nog meer uitstapjes voor kinderen

Foto 2. Klim naar het Piratennest! Foto: Linnaeushof.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-23 11:11:59 · Gepubliceerd: 2017-06-14 09:29:54 - 37862