Wat te doen op Hemelvaartsdag 2020?

Dagje uit op Hemelvaartsdag 2020 |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Dagje dierentuin of klimmen in de buitenlucht

12 mei 2020 Toerisme Landelijk Waar Pasen in de achtertuin aan ons voorbij ging, kunnen we er op Hemelvaartsdag weer voorzichtig op uit. Bemachtig een ticket voor een dierentuin of ga klimmen in de buitenlucht. Wat je ook doet #staysafe, houd afstand en geniet van de herwonnen vrijheid.

Foto 1. AquaZoo in Leeuwarden opent weer op 18 mei! Foto: AquaZoo

Deze dierentuinen zijn open

WILDLANDS en Safaripark Beekse Bergen houden hun deuren nog iets langer gesloten, maar een aantal dierentuinen zijn voor Hemelvaartsdag wel open. Hier kun je weer op bezoek bij de dieren:

Genieten van het groen in De Orchideeën Hoeve

De bloemen bloeien uitbundig en al het groen in De Orchideeën Hoeve staat er prachtig bij! En gelukkig kunnen bezoekers hier vanaf 16 mei weer volop van genieten. Bezoekers moeten online tickets reserveren en door een tijdslot te kiezen zijn er nooit teveel bezoekers binnen. Loop door de schitterende tuinen en zie de mooiste vlinders rondfladderen. Zij hoeven gelukkig geen anderhalve meter afstand te houden, dus bewonder ze gerust wat dichterbij. De Lorituin, waar mensen lori's mochten voeren, blijft eerst wel dicht, omdat de lori’s van mens naar mens vliegen. Maar bezoek zeker de Stokstaartjestuin, want daar is pas een stokstaartje geboren!

Lees ook het interview over de heropening van De Orchideeën Hoeve.

Ga de natuur in!

Het Nationale Park de Hoge Veluwe is de hele tijd gewoon open gebleven voor publiek. Maar pas sinds enkele weken kun je op verschillende locaties een kopje koffie, een lekker broodje of een picknickpakket afhalen. Om van te genieten in de buitenlucht en de mooie natuur in het park. Je kunt het park bezoeken via drie entrees, in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen, van 9:00 uur tot 17:00 uur. Natuurlijk moet je ook hier anderhalve meter afstand houden van andere mensen, maar met een oppervlakte van 5400 hectare is daar ruimte genoeg voor. Verken de Hoge Veluwe op de fiets of ga wandelend de natuur in. De Witte Fietsen zijn gewoon beschikbaar bij de verschillende ingangen - er zijn geen andere fietsen voor verhuur beschikbaar.

Bestel vooraf tickets en verken de groene schatkamer van Nederland.

Klimmen in de buitenlucht

Buiten sporten mag weer! Je kunt dus ook een klimparcours afleggen in een klimbos of ander outdoor klimpark. De meeste klimparken in de buitenlucht zijn inmiddels weer open voor bezoekers. Met inachtneming van verschillende maatregelen kun je weer lekker klimmen! Waar moet je rekening mee houden?

  • Sommige klimparken zijn alleen open voor mensen die wonen of verblijven in de omgeving;
  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten;
  • Koop online tickets;
  • De toiletten op de locaties zijn soms gesloten;
  • Er is geen horeca aanwezig;
  • Houd ook tijdens het klimmen anderhalve meter afstand, dit zal de instructeur ook doen.
En controleer altijd de website van de locatie die je wilt bezoeken, zodat je precies weet hoe de situatie daar is. Locaties die open zijn: Klimbos Veluwe, Klimbos Avontuurlijk Paasloo, Klimbos Zeeuwse Helden, Klimrijk Brabant.

Deze attractieparken zijn open

Deze attractieparken zijn op Hemelvaartsdag open.

Leuke activiteiten voor thuis

Blijf je liever thuis? Maak er dan een leuke Hemelvaartsdag van met deze activiteiten:
Foto 2. Ook de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest gaat weer open. Foto: De Orchideeën Hoeve

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-05-21 15:13:20 · Gepubliceerd: 2020-05-11 21:09:09 - 5384